‘Blue Bloods’-serien: Melissa De La Cruz har endnu engang formået at overraske mig og samtidig fået mig til at elske serien endnu mere. ‘Afsløringer’ gjorde mig simpelthen mundlam og frustreret på én gang, og slutningen gav mig et helt chok!

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 21 år

Titel:

‘Afsløringer’ Blue Bloods 3

Forfatter:

Melissa De La Cruz

Oversætter:

Elisabeth Kiertzner

Originaltitel:

‘Revelations’

Sider:

271

Udkom:

17. oktober 2011

Forlag:

People’s Press

Følelses-barometer:

Schuyler Van Alen er flyttet ind hos Force-familien, hvor hendes ærkefjende, Mimi Force, og hendes forbudte kærlighed, Jack Force, bor. Hendes bedstefar bor nu i hendes tidligere hjem, men Charles Force har forbudt hende at ses med ham, ligesom hun ikke må se sin bedste ven, Oliver. Schuyler har dog fundet nogle steder, hvor reglerne ikke gælder – sine egne hemmelige gemmesteder. Men noget går frygtelig galt, og pludselig befinder Schyuler sig i en meget presset situation.

Spændingen stiger

‘Afsløringen’ er tredje bind i serien om Schyuler Van Allen og hendes liv i New York. Spændingen er steget i takt med, at vi nu er nået til bog tre. Schyuler er blevet tvunget til at flytte ind hos familien Force, og det er hun bestemt ikke glad for! Her gælder der andre regler, og hun føler sig aldrig helt hjemme i det overdådige hus. Hun har dog fundet en god veninde i Bliss, og derfor er skolen, Dushesne, også blevet mere tålelig.

Kedelig forside, men samme høje niveau indeni

Mens jeg ved ‘Maskerade’ roste den til skyerne for forsideillustra-tionerne, bliver jeg nødt til at udtrykke min skuffelse over forsiden til ‘Afsløringen’. Den virker bare utrolig intetsigende, jeg kunne slet ikke hæfte den sammen med historien. Melissa De La Cruz har dog endnu engang formået at skrive en bog, som bragte mange følelser frem i mig, fordi hun har givet Schyuler en personlighed, som jeg selv kan identificere sig med. Melissa holder stadig det samme høje niveau, og jeg forelsker mig mere og mere i historien, for hver bog jeg læser.

Nu er avisklippene skiftet ud

Endnu engang er der sket en ændring i ‘Blue Bloods’-serien. Mens ‘Blue Bloods’ og ‘Maskerade’ henholdsvis havde en dagbog og avisudklip, har ‘Afsløringer’ i stedet fået udpluk af dokumenter fra arkivet, som stammer fra “Historiedepotet”, og de er tophemmelige og fortrolige. Det er et rigtig sjovt og anerledes twist, som jeg mener, er med til at løfte historien op. De går godt nok ind og fjerner lidt af fokus fra handlingen, men da det drejer sig om udpluk, der højest fylder en side, er de slet ikke så forstyrrende, som man ellers kunne tro. 🙂 De passer faktisk utrolig godt til historien, og det er måske netop derfor, at Melissa ændrer i den del fra bog til bog, så de stemmer overens med handlingen og dét, der skal opklares.

Uddrag af ‘Afsløringer’

”Schyuler havde i nogen tid håbet, at hendes bedstefars tilbagevenden fra eksil ville ændre situationen – at det, at Lawrence blev en del af hendes liv, ville medføre, at hun ikke længere følte sig alene. Men det håb blev knust, da Charles Force fjernede hende fra det forfaldne brownstonehus på Riverside Drive, som var det eneste hjem, hun havde kendt til.”

Næste bog?

Som jeg fortalte i min anmeldelse af ‘Maskerade’, er der seks bøger i ‘Blue Bloods’-serien, og for mig vil det virkelig være lykken, hvis de allesammen bliver oversat til dansk. Det er især efter afslutningen på ‘Afsløringer’, at jeg rigtig er begyndt at hungre efter mere! Man kan heller ikke andet, efter den afslutning som Melissa kom med. 🙂 Derfor venter jeg med spænding og længsel på bog fire, og håber, det bliver en realitet, at den bliver oversat til dansk. Det er i hvert fald en serie, som ligger rigtig højt på min liste over bøger, fordi den har givet mig noget nyt :). Så hvis du ikke selv kender ‘Blue Bloods’-serien, så vil jeg helt klart anbefale, at du får den læst!