Mens vi venter på ‘The Hunger Games’: Om et par dage sidder vi i biografen, for at se filmen vi alle utålmodigt har ventet på. Check hvem, der blev castet til rollerne!

Af Rebecca Johansen
The Hunger Games! Den dér bog skrevet af Suzanne Collins, der er solgt i millioner af eksemplarer og som har taget verden med storm. Den dér bog, der handler om en af de sejeste karakterer nogensinde opfundet til en bog: Katniss Everdeen, vores pige med ild i, der tager sin søsters plads i The Hunger Games, hvor 24 unge fra de tolv distrikter, fremtidslandet Panem er delt op i, skal kæmpe til døden.
Med Jennifer Lawrence i hovedrollen, skal vi guides gennem en fremtid, der virker så surrealistisk og realistisk på én og samme tid. Men at caste skuespillere til en film, der er baseret på en bog, er ikke nemt.

Castingen til Katniss

Før Jennifer Lawrence blev castet, var der dog mange, der gerne så Hailee Steinfeld (Mattie i ’True Grit’) som Katniss, og der var også mange, der gerne ville have, at Jodelle Ferland (Bree i ’Eclipse’) fik rollen. I sidste ende var der ingen af dem, der løb med den. Det var derimod Jennifer Lawrence, der havde vist sit værd i filmen ’Winter’s Bone’, hvor hun vandt Hollywoods pris for bedste nye skuespillerinde.

Fans af The Hunger Games har haft et godt stykke tid til at danne deres helt egen billeder af karaktererne i deres hoveder, og jeg må da også indrømme, at da de løftede sløret i marts sidste år og meddelte, at Jennifer Lawrence skulle spille Katniss, var jeg ret skeptisk. Hun lignede slet ikke min forestilling af Katniss dengang, men det synes jeg, hun er kommet efter. Med det mørke hår i en fletning, en bue og et målbevidst blik i øjet er hun kommet efter det, og jeg kan ikke forstille mig nogen, der kan bære opgaven bedre end hende.

En tilfreds forfatter

Det er dog ikke kun mig, der er blevet glad for Jennifer – også forfatteren til serien, Suzanne Collins, skriver, at hun er fuldt ud tilfreds:

I hendes uforglemmelige audition, så jeg Jennifer omfavne hver afgørende kvalitet, der var nødvendig for at kunne spille Katniss. Jeg så en pige, der havde raseriet, til at kunne sende en pil mod ’the Gamemakers’ og beskyttertrangen til at gøre Rue til hendes allierede. En pige, der har erobret både Peeta og Gales hjerter, selvom hun har gjort alt, for at beskytte sig selv mod kærligheden. Men mest af alt, så tror jeg på, at det her er pigen, der har modet til at gå imod Capitol.
Et af de mest essentielle spørgsmål, jeg stillede mig selv var: Kunne hun inspirere et oprør? Havde hun styrke, trods og intellekt til, at du ville følge hende i en krig? Hvis du spørger mig: Ja.

Hvem skal spille Peeta og Gale?

Rollen som Katniss er dog ikke den eneste, der har haft mange kandidater. Der har også været rift om at spille den søde, standhaftige bagerdreng Peeta og ligeledes rollen som Katniss bedste ven Gale. Af kandidater til de to roller, kan der nævnes Lucas Till, Hunter Parrish, Alexander Ludwig, Evan Peters, David Henrie, Robbie Amell.

Gary Ross, instruktøren til filmen, har sagt i et interview, at han lige fra starten af vidste, at det ville blive svært, at finde den rigtige skuespiller til Peeta, da Peeta netop har en meget kompleks personlighed. Han glædede sig dog til at arbejde med Josh Hutcherson, der fik rollen, og var ikke ét sekund i tvivl om, at han var den rette.
Produceren Nina Jacobs er også meget tilfreds med Liam Hemsworth, der skal spille Gale. Hun fortæller i et interview, at Gale er en karakter af få ord, og derfor skulle skuespilleren kunne formidle sit budskab via sine handlinger i stedet for lange replikker. Liam var et naturtalent.

Skræddersyet til rollen

Hvis man spørger mig, er Josh Hutcherson skræddersyet til rollen som Peeta, og som han også selv siger i inteviewene, så føler han, at han er indbegrebet Peeta, og kan se en masse ligheder mellem ham selv og karakteren. Ud fra traileren og de små klip, Lionsgate har udgivet, viser han at, at han kan bære den store rolle, som Peeta spiller i Katniss liv. Den overtalende og rolige stemme og det søde men triste blik får mig ikke til at synes mindre om ham, og jeg glæder mig til at sidde og føle med ham i biografens mørke. Men også Liam Hemsworth, tror jeg, bliver en Gale, jeg kan leve med. Liam Hemsworth er langt fra den Gale, jeg forstillede mig, men jeg glæder mig til at blive overrasket og overbevist om, at han er den rigtige.

Enden af ventetiden er nær

Selvom der ikke er lang tid til den 21. marts, hvor det hele går løs, føles det alligevel som en evighed. Til gengæld er der tid til lige hurtigt at genlæse bogen, hvis man har glemt de vigtigste detaljer, og så kan man ellers læne sig tilbage, se traileren lidt flere gange end de tusinde gange, man allerede har gjort og få kuldegysninger, når Katniss råber: ”I volunteer! I volunteer!”.

May the odds EVER be in your favor.