‘Ensomhed’: Ensomheden er noget vi alle kender til, om det så er i en klasse, på et hold, i en større gruppe eller noget helt fjerde. En undersøgelse man har lavet, viser, at der sidder 1-2 unge i hver klasse og føler sig udenfor og er ensomme. Jeg personligt, har selv været der, og jeg synes, at det er skræmmende, at tallet er så højt! Heldigvis er der en organisation ved navn Ventilen – som har 15 mødesteder i landet – der prøver på at gøre noget ved problemet.

Af Marie

Ventilen er et mødested, hvor unge mellem 15-25 år mødes en til to gange om ugen. I min egen afdeling mødes vi for eksempel hver onsdag, mens man i København mødes hver onsdag og søndag. I Herning mødes de kun om søndagen, så det er vidt forskelligt fra sted til sted, men det kan du altid tjekke inde på deres hjemmesider. Det er meget forskelligt hvad vi laver i Ventilen, da det kun er fantasien, der sætter grænser, så derfor er det altid spændende at komme. Alt er frivilligt, og du bliver ikke tvunget til noget, du ikke har lyst til at lave.

Giver det noget?

Giver det så noget?Ja for pokker! ikke nok med at jeg har fået nogle venner i Ventilen, så har jeg også fået meget mere selvtillid. For kun to-tre år siden havde jeg rigtig svært ved at snakke med folk, jeg ikke kendte. I dag er det meget nemmere. Den anden dag tog jeg for eksempel mig selv i at snakke med en fremmed pige om London, fordi vi begge to havde været der i sommers. Og jeg har også været til et blogger-træf, hvor jeg var sammen med 15 piger, jeg aldrig havde mødt tidligere.

Et helt andet liv

Der er mange, der kun er i Ventilen én gang, hvilket jeg synes er trist, for de fleste der kommer virker til at være søde. Men måske er Ventilen bare ikke det de forventer? Jeg har selv været i Ventilen i over to år nu, og det har givet mig et helt andet liv. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle havde gjort, hvis jeg ikke var begyndt at gå der. Til sommer skal jeg med på Ventilens årlige sommerlejr, hvor man har mulighed for at møde andre brugere fra hele landet. Jeg glæder mig som et lille barn til det, da jeg kun har hørt godt om det.

Bliv frivillig

Der er altid plads til nye frivillige! Altså dem, der laver aktiviteter for Ventilens brugere. Jeg har lidt svært ved at fortælle, hvad det egentlig går ud på, men jeg ved, at man har en del kontakt med de andre frivilliges mødesteder og at de frivillige skiftes til at komme om onsdagen på vores mødested. Udover det er de der altid til at hjælpe én, hvis man har brug for det. Det er en del arbejde i det, men jeg tror, at man får lige så meget tilbage, ihvertfald virker de også til at være glade for at være i ventilen. Jeg personligt holder utroligt meget af dem, og Ventilen ville ikke være det samme, hvis de frivillige ikke var der.

Bliv bruger

Som bruger skal du være mellem 15 og 25 år – ellers er der ikke nogle krav, og det er både for piger og drenge. I Hillerød er vi en fast gruppe brugere, der kommer hver gang og det er rigtig hyggeligt. Vi laver en masse forskelligt: laver mad sammen, ser film, spiller spil, skøjter, synger SingStar, igen, det er kun ens fantasi, der sætter grænser. Det koster ikke noget, kun hvis vi for eksempel lige tager i biografen eller bowler, men igen, alt er frivilligt.


Er du selv ensom, eller kender du nogen, der er? Så er du mere end velkommen til at spørge om Ventilen her.

Ellers kan du læse mere på: www.ventilen.dk