Orlaprisen 2012: Danmarks børn har talt. De har nu bestemt hvilken bog, de synes er den bedste og dermed har gjort sig fortjent til Orlaprisen 2012.

Fra 16. januar til 16. marts har børnene kunnet stemme på 12 nominerede bøger på dr.dk/orla. 8180 stemmer blev afgivet, og dermed blev det bestemt, hvilke tre bøger, som skulle i finalen og vurderes af en børnejury. Denne børnejurys dom er nu faldet. Vinderen af Orlaprisen 2012 er:

Vildheks, Ildprøven’ af Lene Kaaberbøl, Forlaget Alvilda

Dermed slog Lene Kaaberbøl Camilla Wandahl og Manu Sareen på målstregen med henholdsvis ’Veninder, Ji’ og ’Hvad fætter gør, er altid det rigtige’.

Hvert år kårer Orlaprisen også årets forfattertalent, som bliver beriget med Bette Orla-prisen. I år har den tidligere modtager af Orlaprisen og mange gange nominerede, Josefine Ottesen, vurderet de indsendte historier. Med stor ros og flotte ord til vinderen faldt valget på Nina Østergaard fra Køge.

Både årets modtager af Orlaprisen og Bette Orla blev kåret i ’Live fra Ramasjang’ fredag, hvor Ramasjangbussen var taget til børnelitteraturfestival i Svendborg. Begge prismodtagere blev præmieret med den hæklede Orladukke, som har fulgt Orlaprisen gennem alle årene.

Har fået den før

”Igen i år har det været et meget stærkt felt, som børnene har haft til bedømmelse. Børnejuryen havde ikke nogen let opgave, da de til sidst skulle vælge blandt de tre finalister. Men børnene har talt, og det er essensen af Orlaprisen. Det er børnenes bogpris,” siger DRs projektkoordinator på Orlaprisen, Rasmus Mandsberg.

Det er faktisk anden gang, Lene Kaaberbøl modtager en Orlapris. Første gang, hun fik den var i 2007, hvor ’Skyggeporten’ blev kåret som ’Bedste børnebog’.


Vildheks: © Lene Kaaberbøl, Anders Walter og Forlaget Alvilda