‘A walk to remember’: Romanen af Nicholas Sparks fra 1999 handler om to high school elever fra Beaufort i North Carolina. Det hele begynder dog med at Landon som 57-årige fortæller hvor han er. Han fortæller om gaderne og menneskerne. Mens Landon bevæger sig mod handlingen, siger han: ”Først vil du grine, og så vil du græde. Fortæl mig ikke, at du ikke er blevet advaret.” Det viste sig at være sandt, for jeg græd som en baby, da jeg læste slutningen.

Af Inunnguaq

Titel:

‘A walk to remember’

Forfatter:

Nicholas Sparks

Sprog:

Engelsk

Sider:

208

Udkom:

Første gang 1999
Denne version 2007

Forlag:

Little, Brown Book Group

Følelses-barometer:Fra forordet går vi fyrre år tilbage, hvor vi møder Landon som 17-årig. Landon går på tredje og sidste år i Beauforts high school og skal derfor til bal om nogle måneder. Han mangler dog en ledsagerske til ballet. Han har spurgt adskillige piger fra skolen, men de sagde alle sammen sagde nej.

En dag efter skole sidder han på sit værelse og kigger gennem billederne. Han ser Jamie Sullivan, datteren af byens præst. Jamie er, som sin far, meget religiøs og bærer en bibel hvor end hun går. Jamie er ikke helt den type Landon vil ud med, men har han et valg? Ikke ret meget. Han tager så hen til Jamie’s hus for at spørge hende, og hun siger ja.

Sparks har gjort det godt

A Walk To Remember blev godt modtaget i 1999, og var allerede på bestseller listen samme uge som den blev udgivet. Nicholas Sparks har gjort det godt, og historien er godt fortalt. Romanen er skrevet med Landon Carter som jeg-fortæller. Der er gode detaljer, så man kan være med i hvad der sker, når Landon fortæller om hvem og hvad. Bogen er ret kort, så man kan nok når den på halvanden dag, hvis man er en hurtig læser. Bogen er blevet filmatiseret i 2002, med stjerner som Mandy Moore og Shane West, og jeg så filmen før jeg læste bogen. Og jeg må sige at jeg også græd ret meget til filmen.

Rummer mange følelser

Man griner lidt i starten, altså der hvor Landon fortæller lidt om sin barndom, før han begynder at være sammen med Jamie. Når man begynder at komme til midten af bogen, begynder man at blive lidt ked af det. Mest på grund af hvad Jamie vil med sit liv. Der er nærmest ikke så mange minusser i bogen, men den minder ret meget om Sparks’ første bog, ‘Minder i mol’ (‘The Notebook’), når det altså kommer til flashback’et.

Det handler om at finde kærligheden

Jeg vil mene, at Nicholas Sparks’ bøger henvender sig til både unge mennesker, voksne og ældre mennesker, da de handler om at finde kærligheden – det samme gælder det om i ‘A Walk To Remember’. Efter min mening, er ‘A Walk To Remember’ en af de bedste bøger, jeg har læst. Jeg græd, jeg grinte, jeg blev taget af bogen.