’Forpulede Kærlighed’ er en af de teenagebøger, der ikke skal læses foran mor og far, da der sker flere intime fortællinger, så man bliver lidt rød i ansigtet. Så man kan anbefale, at man læser ’Forpulede Kærlighed’ inde i værelset med døren lukket og håbe på at mor, far, søster eller bror ikke kommer ind mens der sker noget intimt mellem Maria og Jannick.

Af Inunnguaq

Titel:

‘Forpulede kærlighed’

Forfatter:

Sarah Engell

Sider:

216

Udkom:

27. juni 2012

Forlag:

Carlsen

Følelses-barometer:


Maria er fundet sammen igen med sin kæreste, Jannick. De har deres første gang sammen, og der bliver spillet Kate Nash i baggrunden. Maria er ikke jomfru, men det ved Jannick ikke. Da bokseklubben holder en temafest, og temaet er ’bryllup’, og Maria og Jannick bliver udvalgt som brudeparret, sker der knapt så gode begivenheder under festen. Og der er én pige, der er grunden til det hele: Jannicks veninde, Julie.

Maria bliver mere og mere tvivlsom om sit forhold til Jannick, da han tilbringer mere af sin tid med Julie end med Maria. Maria ved ellers godt, at Jannick og Julie skal til bokseturnering sammen, men det virker som lidt mere end træning. Og det hjælper heller ikke, da Christina finder sammen igen med Vojens.

En bog som de fleste unge kan relatere sig til

Fortsættelsen af ’Forbandede Mødom’ er meget god. Man kan godt forstå når Maria bliver lidt tvivlsom på forholdet med Jannick, når hun bliver lidt overset, fordi han skal træne med Julie. Den er godt fortalt, ligesom i den første bog, så man ved godt hvem og hvad der bliver talt om. Mens man læser, kan man godt undre sig lidt over hvorfor Maria er så vred på moderen. Svaret får man, når man læser lidt mere i bogen. ’Forpulede Kærlighed’ er nok en bog som de fleste unge kan relatere sig til: Fester, kæresteproblemer, pengeproblemer og forældreproblemer er med i den 216 sider lange bog.

Hvis man er en hurtig læser, kan man hurtigt blive færdig med ’Forpulede Kærlighed’, som hele tiden får én lyst til at læse et kapitel eller to mere før man falder i søvn eller før man spiser aftensmad. Da hvert kapitel er på fire-fem sider, kan man nemt læse mere end fire-fem kapitler om dagen. Det er en stor fordel.

Man kan mærke hvordan Maria føler

Man lærer mere af Maria og Christina, som stadig er hovedpersonerne i bogen. Man kan mærke hvordan Maria føler, da Christina får kælderen som værelse og tilbringer al sin tid for at gøre det flot, og uden at fortælle eller invitere Maria. På nogle punkter undervejs kan man godt føle sig lidt utilpas, da Maria fortæller godt og grundigt om hvordan deres første gang var, hvad Mick vil have hende til at gøre eller hvad der sker mellem hende og Julie på festen få dage før bokseturneringen.

Før eller senere må Maria jo tilgive sin mors opførsel, og da det sker, kan man jo ikke lade være med at græde en smule. Og ligesom flere eventyrfilm og -bøger, har ’Forpulede Kærlighed’ en happy ending, som det kaldes.

Uddrag af ‘Forpulede kærlighed’

Det er svært at sidde stille. Det er svært at ignorere den størknede cement, som er ved at kvæle mig langsomt, og det eneste jeg har lyst til, er at feje bøgerne på gulvet og sparke til neglelakhjertet igen og igen. Til at give efter for den eksplosion, som er inde i mig. Men det gør jeg ikke. Jeg sidder bare helt stille med blyanten i hånden og venter på braget.