Serien ‘Ønskekræmmerens datter’: Vil du med på en følelses- og spændingsmæssig rutsjetur, med spænding og romantik rundt om i hele verden?

Af Julie

Titel:

‘Ildenglen’

Forfatter:

Laini Taylor

Originaltitel:

‘Daughter of Smoke and Bone’ (Daughter of Smoke and Bone, #1)

Oversat af:

Stig W. Jørgensen

Sider:

462

Udkom:

29. august 2012

Forlag:

Bazar

Følelses-barometer:
Karou bor i Prag, hvor hun studerer kunst med sin bedsteveninde Zusana og har drengeproblemer, lige som alle andre normale teenagepiger. Men der stopper ligheden vist også, for Karou er forældreløs, har ‘naturligt’ blåt hår, ønskeperler i sin halskæde, og så kan hun også over 10 forskellige sprog, og ikke alle af dem er menneskelige. I sin fritid arbejder hun nemlig for kimæren Sulfur i hans butik, hvor hun også er opvokset. Her bliver hun sendt ud i hele verdenen for at hente tænder. Ja, du læste rigtigt: Tænder.

Men da dørene til Sulfurs butik bliver brændemærket verden over af sorte håndaftryk, og Sulfur begynder at have stor mangel på tænder, bliver hele Karous verden vendt op og ned, og jagten på sandheden om, hvem hun i virkeligheden er, tager pludselig fart.

Flot miljøbeskrivelse

Bogen er i genren fantasy, men skiller sig ud fra mængden af andre fantasy bøger, der er i omløb lige for tiden, da den ikke omhandler vampyrer, eller hekse og troldmænd. Personerne i bogen er meget flot beskrevet sammen med de forskellige miljøer, som vi befinder os i, og man kan virkelig se det hele for sig, når man læser. Selvom vi flytter os meget rundt omkring i verdenen, mister man aldrig fornemmelsen af, hvor man befinder sig henne.

Jeg tror, at det er de korte kapitler, der gør, at man har nemt ved at finde rundt og også lettere kan sige: ”bare lige et kapitel mere”. Hele historien hænger godt sammen, og jeg har ikke kunne sætte en finger på noget, når det kommer til hverken personerne eller miljøet.

Spændingsmæssig rutsjetur

Bogen fanger godt i starten, da den stiller en masse gode spørgsmål, som man brænder efter at få svaret på, og jeg sad da også klistret til den i begyndelsen. Jeg mistede dog ret meget følelsen for bogen, da de fleste af de stillede spørgsmål bliver besvaret og for det meste i lange og halvkedelige flashbacks. Men som i de fleste andre serier, er slutningen noget af en cliffhanger.

Så alt i alt en god bog, dog en smule langtrukken til sidst. Jeg er dog stadig i tvivl, om jeg vil læse 2’eren, når den udkommer, da jeg blev skuffet over slutningen af bogen. Jeg synes dog stadig, at den skal overvejes til efterårsferien, hvis man er til romantik, spænding og en lidt anderledes fantasy. Der er nogen virkelig gode beskrivelser, der kan få en til at føle, at man selv er der, med spænding og romantik, men så skifter bogen karakter til flashbacks, hvor meget af det bliver gentagelser.