‘Colours’: Christopher har lavet et fantastisk godt debutalbum, som hedder ’Colours’. Det udkom 19. marts sidste år, og det indeholder nogle rigtige gode budskaber og sangtekster, som man kan lære rigtig meget af.

Af Anne Kathrine, 13 år

Titel:

‘Colours’

Kunstner:

Christopher

Selskab:

EMI Music

Udgivet:

19. marts 2012

I de fleste af sangene på ‘Colours’, er musikken meget stille, rolig og afslappede, så jeg synes, det er dejligt at høre, når jeg nu er kommet hjem fra skole. De fleste af sangene er skrevet af Christopher selv, og jeg synes det er rigtig flot af en ung kunster skriver sange selv på et debutalbum; det tror jeg i hvert fald ikke, at jeg ville gøre – eller turde – for den sags skyld.

På albummet kan man også høre, at Christopher bare er sig selv og at han elsker at synge. Det er gennemarbejdet, og Christopher har en utrolig dejlig stemme – fin og rolig – som jeg i hvert fald er faldet for.

‘Unbreakable’ – alt eller intet

Min yndlingssang på albummet er ’Unbreakable’. Sangen er meget nede på jorden, Christopher er også nede på jorden, og så ligger den godt til hans stemme. ’Unbreakable’ handler om at få alt eller intet. Hvis første skridt bliver en succes, vil alt andet også blive en succes. Men hvis det første skridt bliver en fiasko, vil alt andet også bare blive en fiasko. Et eksempel kunne jo være, at hvis du gerne vil være en sanger, vil alle pladeselskaber gerne have fat i dig, hvis din første single er rigtig god, men hvis det bliver omvendt, er der jo ingen pladeselskaber, der vil have fat i dig. Mange af hans sange handler også om både ulykkelig og lykkelig kærlighed og om at man skal være stærk, når man har modgang i livet.

‘Nothing in common’

‘Nothing in common’ handler om, når to vidt forskellige personer mødes. For eksempel hvis en rocker møder en balletdanser er det nok meget svært at få et forhold op at køre. De to personer har jo meget forkellige interesser, de har jo nok ikke de samme holdninger til forskellige ting og så vil de typisk ikke have samme smag. Christopher synger: “You got heart, i´ve got brains” og det er jo to helt forskellige ting. I sagen synger han også, at hun synes at han skal have et arbejde og at han skal blive mere voksen, men at han selv synes, det går helt fint uden, og han synes også selv han er meget voksen. ‘Nothing in common’ har en rigtig god rytme, som er rigtig god til at slappe af til.

‘Against the odds’

‘Against the odds’ handler om, at man skal have en, der kan støtte en, når det er svært. Og at den støtter vil gøre alt for at gøre den anden person glad. Støtteren skal tage telefonen, hvis man ringer klokken 3 om natten, og selvom det er ’Against the odds’ vil støtteren alligevel gerne hjælpe og gøre alt for den person, der har brug for den gode støtte. Selvom man er i modvind vil man altid stå sammen, og det hele skal nok blive godt igen på et tidspunkt.

‘Colours’

‘Colours’ handler om, at når alt er trist og gråt og der så kommer en fantastisk god person, som bare lyser alt op, er det bare meget sjovere at leve. Man har kun brug for den ene rette person som kan lyse alt op. Lige meget hvor dårligt eller ked af det man er, kan den ene person bare komme og gøre det hele meget bedre, man bliver super glad når man ser personen og bliver nærmest en lille engel på en flyvende lyserød sky. På ‘Colours’ synger den norske sangerinde Frida Amundsen med. Sangen er rigtig glad, så den er rigtig god at lytte til, hvis man er ked af det, så kan den nemlig løfte humøret lidt.

En meget mere vidunderlig verden

Jeg tror, at Christopher selv er rigtig glad for sit debutalbum. Han har i hvert fald hentydet til det på Facebook, Twitter og Instagram. Han burde også være rigtig stolt af det, for jeg kan næsten kun sige noget positivt. Jeg drømmer mig helt væk fra den virkelige verden til en meget mere vidunderlig verden, når jeg hører det. Dog måtte der gerne lidt mere gang i nogle af sangene, men alt i alt synes jeg, albummet er så godt

Skandinavisk samarbejde

Efter dette debutalbum har Christopher lavet en single med Svenstrup og Vendleboe, som hedder ’Where do we go from here’, der er faktisk lige udkommet en musikvideo til den. Jeg synes, den er rigtig god, da man ikke bare hører den sukkersøde Christopher, men den lidt mere hårde Christopher. ’Where do we go from here’ er også lidt hurtigere end de andre sange som han har lavet.

Christopher har også lavet en coverversion af Robyns sang ’Call your girlfriend’ – der er blevet en meget stor succes i Danmark – og en duet med svenske Molly Sandén, som hedder ’A little forgiveness’. På sangen ’Colours’ er Frida Amundsen med, og hun er fra Norge. Det åbner nok interessen for Christopher i andre lande, at han synger med skandinaviske kunstnere. I fremtiden tror jeg blandt andet Norge, Sverige og Tyskland vil åbne øjnene for Christopher og hans fantastiske musik. Jeg tror også, at han vil lave mange flere sange/duetter med andre kunstnere; ikke kun fra Skandinavien, men også fra resten af verdenen.

Alt i alt

Jeg synes cd´en er fantastisk. Både teksterne, melodierne og stemmen er utrolig gode. Det er nogle langsomme sange, og derfor kan man også godt, tro de er mega kedelige, men nej sådan er det overhovedet ikke. Hvis du hører albummet, kan det ende med at du får det i hovedet resten og dagen, fordi sangene bare går lige i hjertet. Så alt i alt er der topkarakterer fra mig.

Christopher – Colours

CD

01. Mine, mine, mine
02. Nothing in common
03. Avalance
04. Set the record straight
05. Against the odds
06. Morning Light
07. Unbreakable
08. Big mistake
09. Colours feat. Frida Amundsen
10. Still in love
11. Lots of downs