***

‘Kærligheden overvinder alt’ er et stykke om, ja kærlighed. Hvordan opstår kærligheden? Kan man blive fri af den? Og kan man selv styre, hvem man vil elske? I ”Kærligheden overvinder alt” er der kun to skuespillere, to mænd der giver en guidet tur i det med kærlighed. Jeg synes personligt, at det var et godt stykke. Jeg grinte rimelig meget, og det var sjovt, at de to skuespillere formåede at få publikum med i deres forestilling.

Af Frederikke, 17 år

Titel:

‘Kærligheden overvinder alt’

Sted:

Teater GROB

Dato:

28. november –
10. december 2013

Spilletid:

1 time 15 minuter

Følelses-barometer:

Stykket handler om to mænd, som vil finde ud af, hvad kærlighed er, og hvad det vil sige at elske. Den ene er smaskforelsket i en kvinde, der hedder Julie, som han mødte i byen. Han vil rigtig gerne ringe til hende og invitere hende ud, men han tør simpelthen ikke.

Her spillede de blandt andet en scene om historien om Romeo og Julie, der beskriver to mennesker, som vil gøre ALT for at kunne være sammen, fordi de elsker hinanden meget højt. Dette blev dog ikke spillet som den traditionelle ‘Romeo Julie’, da den blev spillet med et humoristisk præg og den blev kun sjovere af at det var to mænd, der spillede den.

Den anden mand er kæreste med Eva, men han er hende utro med en anden kvinde, der hedder Maria. De to mænd kaster sig ud i at finde ud af, hvad det der kærlighed egentlig er for noget med blandt andet at komme ind på om de mange forskellige slags kærligheder at elske sine venner, sin familie, når man er nyforelsket og den ulykkelige kærlighed.

Kan man elske sin kat højere end sin søster?

Der kommer mange sjove scener ud af det, når de to mænd vil efterforske kærligheden, for eksempel når man elsker sin ven, og man så bliver uvenner, holder man så op med at elske personen? Eller når man bare gerne vil have forelskelsen til at forsvinde, og man bare prøver alt for at få den til at gå væk. Og når man bruger musik til at beskrive den følelse man går rundt og har i kroppen.

Scenografien var meget enkel og bestod udelukkende af en helt rød scene, 7 store røde lamper, 10 små og to stole. Det er de eneste ting, der er på scenen. Det var fedt at de brugte lamperne som rekvisitter, der var nemlig 7 store lamper som de brugte som fodstøtte, dansepartner og som disk i en butik.

Der var mange små scener, hvor der blev taget forskellige emner op, og der var en god mening med det hele, også alle de små scener formåede at hænge sammen til hele stykket.

Alt i alt

Jeg vil give stykket 4 stjerner, da jeg var underholdt det meste af stykket igennem. De to skuespillere spillede virkelig godt sammen, brugte scenen godt og fik publikum godt med ved både at være humoristiske, men også ved at man snildt kunne sætte sig i deres sted. Dog mistede jeg fokus ved midten, da der var en periode i stykket, hvor handlingen ikke fangede mig i samme grad som resten af stykket.