‘Boy Nobody’-serien: Tænk på, at du er en soldat. En soldat på kun 16 år, og du skal rundt og slå folk ihjel. Hvordan ville det være? Jeg ved det ikke selv, men prøv at spørge Zach.

Af Christian, 12 år

Titel:

‘Boy Nobody’ (Boy Nobody 1)

Forfatter:

Allen Zadoff

Oversat af:

Lars Bøgeholt Pedersen

Originaltitel:

‘Boy Nobody’ (Boy Nobody #1)

Sider:

359

Udkom:

8. november 2013

Forlag:

Gyldendal

Pris:

kr. 249,95
Hardback

Følelses-barometer:Zach. Boy Nobody. Zach er Boy Noboy. En fyr, men en ganske speciel fyr. Han er nemlig soldat, men ikke en hvilken som helst soldat. En 16-årig soldat, som arbejder for Programmet. En hemmelig tjeneste, hvor de slår mennesker ihjel, men ikke sådan lige uden videre. De slår alle de skyldige ihjel, altså dem, som har gjort noget, de ikke måtte.

Men én mission er nok til at ændre den måde, som Zach er trænet på. Denne éne mission kan gå hen og blive Programmets undergang. Denne éne mission kan ændre Zach for altid.


  • Følelser: Zach er ikke trænet til, at have følelser for andre. Men han kommer til at føle kærlighed, og det viser også hvor svært det egenlig kan være, at have føleser for andre. Når man ikke har prøvet det før.
  • De populære og de upopulære: I bogen kan man jo se, hvordan en high school er i USA. Hvordan de “populære” og de “upopulære” hænger ud, og ser hvordan de bliver behandlet. Hvor svært det er at komme ind i varmen, og være med hos de “populære”.


  • Beskrivelserne: Stederne og personerne blive beskrevet virkelig godt i denne bog. Det giver også det godt billed, af det miljø historien forgår i, så man kan få indre billeder, der hjælper til at forstå handlingen.
  • Kapitelængderne: Det er meget dejligt, at antallet af sider i kapitlerne svinger, så man for eksempel ikke skal læse 10 sider hver gang, for at nå hen til et nyt kapitel.
  • Fængende forside: Forsiden på ‘Boy Nobody’ fangede mit blik meget hurtigt, og det var jo kun godt. Jeg syntes nemlig, forsiden er rigtig flot lavet, og det giver læseren endnu mere lyst til at læse den.


  • For langsom: Bogen går faktisk rigtig sent i gang, syntes jeg. Man skal næsten læse 100 sider, før det begynder at blive spændende. Men hvis det skal være rigtig spændende, så skal du meget langt hen i bogen.
  • Bagsiden / blurb’et: Resumet på bagsiden af bogen, giver ikke et indblik i den historie, man læser. Det handler mere om ham, og hvem han egentlig er. Nogen steder er det også lidt kludder i det, for eksempel: “Zach er Boy Nobody – en ung fyr uden navn”. Det lyder en lille smule underligt. 😉


  • Bogen henvender sig til de større drenge, det vil sige omkring 6.-9. klasse, da der er nogen ting, som kan være svære at forstå.

Uddrag af ´Boy Nobody´

Minder dukker op. Jeg ved ikke hvorfor.
De går væk efter lidt tid, hvis jeg holder mig i gang.
Jeg er et par kilometer væk fra Jacks hus nu og bevæger mig ned ad gaden, hen mod mit opsamlingssted. Hvis alt er gået som planlagt, bør jeg være klar til at forlade byen.
Bør være.
Men er ikke.
Jeg fornemmer det et øjeblik, før det sker. Noget i luften, der forandrer sig. Alle har intuition, men det er ikke alle, der ved, hvordan de skal lytte til den. Jeg er blevet trænet i at lytte, til at opfange små ændringer i miljøet omkring mig, til at mærke ting, før de sker.
Og jeg er blevet trænet i at reagere.
Min intuition suger mig, at noget er ved at ske.
Og så sker det.