Med en god blanding af videnskab, teknologi, venskab, sci fi-monstre og mystik skaber Mark Frost en meget spændende, varieret og eventyragtig bog. ’Alliancen’ er om muligt endnu bedre end ’Paladin-profetien 1’, og det er en meget dragende bog, som jeg ikke kunne lade være med at grine af.

Af Stine, 16 år

Titel:

‘Alliancen’ (Paladin-profetien 2)

Forfatter:

Mark Frost

Oversat af:

Thomas Munkholt

Originaltitel:

‘Alliance’ (The Paladin Prophecy, #2)

Sider:

320

Udkom:

25. april 2014

Forlag:

Høst & Søn

Følelses-barometer:
Will er tilbage! Eller er han? Gode, energiske Will, som vi kender ham, er væk. Efter et traumatisk efterår er vennegruppen stort set opløst, og Will har brugt størstedelen af sin tid på at træne med træner Jericho. Men ikke almindelig crosscountry træning, nej, det er træning i at lære at kontrollere Wills evner.
Efter en underlig oplevelse VÅGNER Will. Pludselig kan han se alt det, han har forsømt: Hans venskaber og ikke mindst undersøgelsen af Karl Den Stores Riddere, mr. Hobbes og Det Andet Hold. Han går straks i gang med at undersøge sagen. Sammen med Ajay, Nick, Elise og Brooke bliver Will sommeren over på Centeret for at grave dybere i den underlige verden som Det Andet Hold – og muligvis dem selv – er en del af.
Efterhånden som Will, Ajay, Nick, Elise og Brooke kommer dybere og dybere ind i den nye verden begynder deres verdenssyn at ændre sig, og de opdager, at alt ikke er helt, som det ser ud til.

Græder af grin

Da jeg begyndte på ’Alliancen’ blev jeg godt og grundigt frustreret. Will med de gode idéer var væk. Jeg kunne kradse mine øjne ud, så sur blev jeg. Will og hans energi og personlighed var noget af det bedste ved ’Paladin-profetien’, og så er han bare væk? Jamen, det er ligesom at dræbe ens yndlingsperson. Et øjeblik overvejede jeg, om jeg overhovedet skulle læse ’Alliancen’, men det gjorde jeg alligevel – og det er jeg nu rigtig, rigtig glad for.

Will er, blandt andre, med til at skabe den her sindssygt gode humor, der præger bogen meget og gør den utrolig sjov. Det er sådan en bog der, ligegyldigt hvor deprimeret du er, kan få dig til at smile. Jeg mener det, flere gange fældede jeg endda en tåre af grin. Den er sindssyg sjov. Okay, humoren er måske lidt plat et par steder, hovedsagligt på grund af Nick, der kommer med de dummeste – og sjoveste – kommentarer, men den bærer læseren igennem bogen på en meget behaglig måde.

Men bare rolig, det hele er ikke bare sjov og en ren leg, der er masser af monstre, uhygge og gåder, der skal løses. Og hvis du måske har glemt universet eller personerne en smule, så fortvivl ikke, de bliver hurtigt præsenteret – og endda på en rigtig god måde.

Unikke personer

I denne her bog slog det mig endnu mere, hvor godt Mark Frost skriver. Han forstår virkelig at leve sig ind i sine karakterer og at gøre dem meget forskellige. Hver person har sin egen måde at tale på, opføre sig og personlighed. Det ved jeg godt, at personer i bøger normalt har, men her er det VIRKELIG gennemtænkt. For eksempel så er der Nick, han joker altid samt er lidt halvdum. Mark Frost skriver det meget realistisk. Nicks modsætning, Ajay, er mindst lige så gennemført som Nick, og har også sin helt egen måde at tale på. Han er, som du ved, den meget kloge dreng, og ved de vildeste ting. Hver person er helt unik – ligesom vi er i virkeligheden.

Bedre end 1’eren?

Nu skal vi til det svære. Er ’Alliancen’ bedre end ’Paladin-profetien’? Jeg kan virkelig ikke finde ud af det. Der sker mere i ’Alliancen’ og der er virkelig mulighed for at komme godt ind i universet. Men i ’Paladin-profetien’, altså 1’eren, skal man jo lige lære universet at kende først. 2’eren er kortere end 1’eren, men det gør faktisk ikke noget. 2’eren havde en meget frustrerende start, men det er et godt tegn, at der bliver vækket nogle følelser i mig. Så det er meget svært at vurdere, men den er om muligt bedre end 1’eren.

Uddrag af ‘Alliancen’

”Det er Nepsted, Nick,” sagde Will en smule skarpere, end han havde tænkt sig.
Nick stirrede på ham og så på fotografiet igen. ”Det er da løgn. Hvornår er det taget?”
”I 1937,” sagde Ajay. ”Det sted her på skolen.”
”Så er det måske Nepsteds bedstefar eller oldefar.”
”Vi er ret sikre på, at det er Nepsted selv,” sagde Will.
Nick tøvede med munden stående åben og sagde så roligt: ”Ja, okay, jeg køber den.”
”Og vi tror, at den anden herre ved bordet…” sagde Ajay og pegede ham ud på billedet, ”er Will ubønhørlige forfølger, mr. Hobbes.”
”Mener du Skaldepande? Shit, vent nu lige…” Nick tog sig til hovedet med begge hænder. ”Øjeblik, drenge… hold nu kæft, betyder det, at… Skaldepande og Nepsted kender hinanden?”
”Okay, nu er alle vidst med,” sagde Will og så på Ajay.
”Det er stort, det her. Det er utroligt. Det her er for sygt.”

Alt i alt

Hvis jeg skulle beskrive ’Alliancen’ med et ord, skulle det være ’gennemtænkt’. For det er den virkelig. Med en god blanding af videnskab, teknologi, venskab, sci fi monstre og mystik skaber Mark Frost en meget spændende, varieret og eventyragtig bog. Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til bog 3!

Random House Kids’ amerikanske bogtrailer for første bog i serien.