Bandet ’Sleep Party People’ udgiver nu album nummer tre ’Floating’. De har generelt fået stor ros fra diverse musikanmeldere for deres tidligere albums ’Sleep Party People’(2010) og ’We Were Drifting On A Sad Song’(2012). (Det skræmmende smukke cover er lavet af Roby Dwi Antono.)

Af Clara-Marie, 16 år

Titel:

‘Floating’

Kunstner:

Sleep Party People

Selskab:

A:larm Music/Universal Music

Udgives:

30. maj 2014

Brian Batz startede med at producere som soloartist i sin københavnerlejlighed, men han rejser nu rundt med et fast band. Bandets karakteristika er kaninmasker og det drømmende, melankolske musikunivers, som de så vel skaber. Brian Batz er inspireret af genrene dreampop og shoegazing (skostirren), hvilket skaber et meget fantaserende og indadvendt univers.

Stemningsbilleder af melankoli med lys

’Sleep Party People’ er i den grad vokset i takt med det univers, der blev skabt på de forrige albums. Sangene har et godt mix mellem de introverte lydbilleder, de frembrusende melodier og den skrøbelige vokal. Man kan ligefrem se bandet for sig, stå og rocke ligeså stille frem og tilbage mens de stirrer på deres sko.

Brian Batz har holdt fast i de elektroniske guirlander og det rene klaver, men der er samtidig sket fornyelser. Både den okkulte og den mere ligetil del af ’Sleep Party People’ ses i nye afskygninger, vovede som indadvendte. Den psykedeliske guitar har fået mere plads, og rent dynamisk har pladen stort spillerum og bevæger sig ud på forskellige planer; ’Only A Shadow’ er en af de sange, som viser den dynamisk skrøbelige side af bandet, da der kun er klaver og forvrænget vokal.

’Death Is The Future’ viser derimod hvor frembrusende og stor en lyd, de kan skabe gennem diverse synths, guitarer og trommer. Bandet har fundet en god balance mellem de forrige lydbilleder, og nye genremæssige afstikkere. De er tydeligvis ikke løbet tør for nye ideer og måder at forny sig på.

‘De Vilde Kaniner’ 

Den sidste tredjedel af sangen ‘A Stranger Among Us’ viser, at ’Sleep Party People’ igen formår at give den gas igennem en mur af elektronisk vildskab, og samtidig bibeholde den melankolske drømmeverden som er en del af deres grundlyd. På de tre første sange høres, hvordan ’Sleep Party People’ er modnet i form af de drømmende, alternativt rockende arrangementer, som har fået en mere jordbundet feeling, og dertil er vokalen også mindre forvrænget end på de forrige albums.

De tre første sange er af mere anonym karakter og mere ligeud ad landevejen i forhold til sangen ‘In Another World’, der viser, at der stadig holdes fast i den oprindelige tråd af mystik. De små dystre detaljer her og der skaber tilsammen en mørk, nærmest uhyggelig stemning.

Drømmende, trancelignende og stærkt vanedannende

Musikken havde en meditativ effekt på mig. Jeg blev lukket ind i min egen lille boble, hvor store landskaber blev skabt af tunge sten og store frodige træer, men også af små blomsterfrø og solstråler bag skyer.

Man får tonsvis af forskellige melodiske og dynamiske indtryk igennem albummet, og sangenes tekster og titler er på et meget eftertænksomt og smukt niveau. Man får forskellige budskaber, som døden er fremtiden, men vi skal samtidig huske, at det kun er en skygge og, at ’Sleep Party People’ også har set solen.

Alle disse indtryk gør albummet meget mættende, hvilket for mit vedkommende krævede nogle gennemspilninger, før jeg fik det fulde udbytte. Da det skete, fik jeg en drømmende, trancelignende musisk oplevelse, som er stærkt vanedannende og anbefalelsesværdig.

Sleep Party People – Floating

01 – Change In Time
02 – Floating Blood Of Mine
03 – A Stranger Among Us
04 – In Another World
05 – Death Is The Future
06 – I See The Sun, Harold
07 – I See The Moon (Feat. Lisa Light)
08 – Only A Shadow
09 – Scattered Glass