Der er ikke noget at sige til, at mine forventninger var høje til den meget roste og omtalte bog ‘Gåden om Alaska’, da det er John Green, forfatteren bag ‘En flænge i himlen’, der har skrevet den. Men ungdoms-romanen om den 16-årige Miles der drager på kostskole, og møder den mystiske og attraktive Alaska Young, formåede dog aldrig rigtig at fange mig.

Af Coralie, 16 år

Titel:

‘Gåden om Alaska’

Forfatter:

John Green

Oversat fra amerikansk af:

Nanna Gyldenkærne

Originaltitel:

‘Looking for Alaska’

Sider:

250

Genoptrykt:

13. juni 2014

Udkom første gang:

2005

Forlag:

Høst & Søn

Følelses-barometer:
Uddrag af ‘Gåden om Alaska’

Jeg stirrede lamslået, dels på grund af styrken af den stemme der udgik fra denne lille (men særdeles velformede) pige, og dels på grund af de enorme stakke af bøger der lå langs væggene. Hendes bogsamling fyldte alle reolerne og flød ud over rummet i hoftehøje stakke overalt, stablet tilfældigt op ad væggene. Hvis bare en af dem blev flyttet, tænkte jeg, ville dominoeffekten medføre at vi alle tre blev opslugt af en kvælende strøm af litteratur.

”Hvem er den fyr der ikke griner ad min sindssygt sjove historie?” spurgte hun.

”Nå ja, Alaska, det er proppen. Proppen samler på det sidste folk har sagt inden de døde. Prop, det er Alaska.”