Akavet’ handler om teenagedrengen Mikke, som lider af social angst, og jeg synes bogen er virkelig god til at portrætere den sociale angst blandt unge. Men man skal tage sig i agt for hovedpersonens noget negative sind, inden man springer ud i denne bog.

Af Patricia, 17 år

Titel:

‘Akavet’

Forfatter:

Ronnie Andersen

Sider:

268

Udkom:

25. marts 2014

Forlag:

Høst & Søn

Følelses-barometer:


Uddrag af ‘Akavet’

– Mit barnebarn kommer ikke, så sid ned.
Hvad skal jeg med den oplysning? Jeg har ikke brug for et kort over dine tanker. Hold nu kæft. Du voldtager min hjerne med dit lort. Jeg er omringet af klovne, der råber i mobiler og forklarer aftensmaden, og de fortæller historier til andre medpassagerer eller prøver at overbevise hinanden om alt muligt.
– Nej, nu hedder det Nets. Jeg læser stort set aldrig. Så vågner han og finder ud af, at han er landet i Helvede, men ved en fejl.
Jeg løfter den sorte sæk, jeg har med og prøver at undgå at ramme nogen i hovedet med mine albuer. Mine armhuler stinker sikkert af sved. Heldigvis er det en mand, der sidder på gangpladsen. Jeg maser mig ind foran ham. Fin skjorte og alt det der. Så flyt dog dine ben, din nar, du kan jo se, jeg ikke kan komme til. Jeg klemmer mig ind over for damen, der pegede på den ledige plads.