En gribende beretning om, hvordan Diana, en ung dansk pige begynder at udvikle psykoser og havner i prostitution, fordi hun vokser op i utryg familie, hvor det er morens voldelige kæreste, der bestemmer dagsordenen. Selv om det primært er Dianes nedture og ikke hendes små succeser, der bliver lagt vægt på i fortællingen, fandt jeg beretningen interessant og fængende. Men for hvert nyt kapitel igennem bogens 25 kapitler, skifter Diana alder helt uden kronologi, således at jeg som læser aldrig forstod, hvad der var sket Diana lige før og hvad, der kom til at ske Diana lige efter. Derfor endte læseoplevelsen blot med at blive en forvirrende samling indblik, som jeg aldrig kunne stykke sammen til en helhed, der kunne lære mig noget overordnet.

Af Peter

Titel:

‘Det gør kun ondt én gang’

Forfatter:

Peter Krogholm
Diana Hansen

Sider:

273

Udkom:

20. august 2014

Forlag:

Turbine

Følelses-barometer:

Uddrag af ‘Det gør kun ondt én gang’

“Nej, du har ret. Det skal han ikke … Ja, han er syg i hovedet … Nej, selvfølgelig skal Flemming ikke har Lars, mor … Jamen, så må vi vel i amtet, hvis han kræver det. Det bestemmer du … Okay, vi ses om lidt. Hej hej.”
Mor lagde på, tændte en smøg og inhalerede dybt med tomme øjne. Jeg havde hørt det hele før, når min mor snakkede med min mormor, og jeg var begyndt at blive meget bange for, at at der var noget alvorligt galt med min far. At han måske skulle dø. Og hvad var amtet for noget? Det lød ikke som noget rart sted, og jeg bad tit til Gud og julemanden om, at min far skulle blive rask i hovedet, og at ingen af os skulle ende på amtet. jeg ville sådan ønske, det hele igen kunne blive godt.