‘Kys mig langsomt’ er en nyoversat socialrealistisk kærlighedsroman i Gyldendals ‘hjerteserie’. Desværre blev romanen ikke den følelsesbombe, jeg havde håbet på. Jeg manglede en dybere mening og flere detaljer.

Af Katrine, 14 år

Titel:

‘Kys mig langsomt’

Forfatter:

Tammara Webber

Originaltitel:

‘Easy’ (Contours of the heart #1)

Oversat af:

Astrid Heise-Fjeldgren

Sider:

370

Udkom:

12. august 2014

Forlag:

Gyldendal

Følelses-barometer:

‘Kys mig langsomt’ handler om pigen Jacqueline, som lige er startet på samme universitetet ligesom sin kæreste. Da han slår op med hende efter tre år, har hun svært ved at komme videre. Men da hun endelig tager sig sammen, og veninderne inviterer hende med til fest, tager hun med. Da hun tager hjem før tid, bliver hun overfaldet. Heldigvis kommer den mystiske og meget lækre Lucas forbi. Men Jacqueline har ikke brug for en kæreste eller for at blive forelsket lige nu, så Lucas er bare en del af ‘Operation slem fyr’.

En ret urealistisk kærlighedshistorie

‘Kys mig langsomt’ er en del af Gyldendals ‘Hjerteserie’. Det gjorde, at jeg regnede med en del kærlighed. Og ja, den er proppet med kærlighed, men det er en ret urealistisk kærlighedshistorie. Jeg følte, at hun slap lidt for nemt igennem flere farlige situationer — gang på gang på gang.

Jeg havde også nogle forventninger om en anden slags kærlighedsfortælling, end dem, jeg normalt læser, nemlig trekantsdramaer. Men da jeg havde læst bogen, blev jeg nødt til at kigge på bagsideteksten igen, fordi den var præcis sådan, som jeg forventede, den ikke skulle være.

Følte ikke for Jacqueline

Jeg følte ikke, at Jacqueline var en særlig spændende hovedperson. Og det tror jeg er fordi, hun selv opfattede sig som kedelig, så jeg fik den samme opfattelse. Samtidig syntes jeg, at Lucas var mere spændende end Jacqueline. Jeg ville hellere have haft, at det var hovedpersonen, der var mest spændende.

Fin venindebeskrivelse

Forfatteren formåede derimod virkelig at beskrive det at have en super god veninde og alt det, man snakker med sin bedsteveninde om. Jacqueline har nemlig Erin, som hun snakker med om stort set alt. Og det er sjovt at læse, for det er lige præcis sådan, jeg selv har det med mine veninder.

Derimod syntes jeg ikke, at Lucas, som skulle være den hotte, søde, mystikske og slemme fyr, var sød mod Jacqueline. Han var tarvelig imod hende næsten hele bogen igennem. Han siger ikke noget om sin fortid, og det syntes jeg var synd for Jacqueline.

Jeg fandt ud af, at der er skrevet en to’er, som er hele den samme historie, bare fra Lucas’ synsvinkel. Og selvom jeg ikke har givet bogen topkarakterer, har det givet mig lyst til at læse den, fra hans synsvinkel.

Kedelig og konstrueret

‘Kys mig langsomt’ var bestemt ikke det samme som at læse ‘The fault in our stars’. Historien manglede mere dybde og en mindre konstrueret slutning. Måske har John Green givet mig for høje forventninger til en dybere mening i kærlighedsbøger. Men slutningen i Tammara Webbers roman om Jacqueline og Lucas, var simpelthen for hurtig, kedelig og konstrueret.

Uddrag af ‘Kys mig langsomt’

Erin: hvordan gik OSF?
Mig: Jeg fik ham på min plads. Så ikke på ham igen.
Erin: Perfekt. Vi ses efter næste time, så vi kan finpudse stratetgien inden kaffetid 🙂

Da Erin og jeg stillede os i kø hos Starbucks, kunne jeg ikke få øje på Lucas.
“Pis.” Hun strakte hals for at sikre sig, at han heller ikke stod bag disken. “Han var her sidste mandag, ikke?”
Jeg trak på skuldrene “Jo, men han har sikkert alle mulige forskellige vagter?”
Hun gav mig en albue i siden “Ikke så forskellige endda. Det er da ham, ikke?”
Han trådte ind ad en bagdør med en sæk kaffe. Min fysiske reaktion var foruroligende. Det var, som om jeg krøllede helt sammen indvendig bare ved synet, og når jeg krøllede ud igen, så startede det hele brutalt forfra – mit hjerte galoperede afsted, mine lunger flåede luft ind, min hjerne kværnede løs.
“Uuhh, J, han har også tusser,” mumlede Erin begejstret. “Og jeg, som troede, at han ikke kunne blive mere hot…”