Faith er en frisk og energisk 14-årig pige, der lever livet på godt og ondt. Vi følger hendes rejse gennem alt en teenager på hendes alder når igennem. Faith gør bogen virkelig morsom og det er en af de bøger, hvor du sidder og griner højt, mens du læser om Faiths hævn på sin lærer, Miss Ramsbottom, da hun skiller Faith og hendes bedste veninde Meg ad, og når hun prøver at forstå, hvordan teenagedrenge tænker.

Af Sofie, 13 år

Titel:

‘Have a little faith’ (Faith #1)

Forfatter:

Candy Harper

Sider:

260

Udkom:

9. maj 2013

Forlag:

Simon & Schuster

Pris påtrykt bagsiden:

£6,99
Paperback

Følelses-barometer:

Faith skal starte et nyt skoleår på ”year ten” – dog ikke helt uden udfordringer. Faiths lærer, Miss Ramsbottom, har valgt at skille Faith og hendes bedste veninde Meg ad, hvilket ikke just gør Faith glad. Og da året starter, kommer der flere benspænd til. Blandt andet den irriterende Icky og lækre Finn.


 • Venskab – ikke den dybe en af slagsen, men bare det at have en rigtig god ven.
 • Forelskelse.
 • Irriterende lærere og skolen.
 • Jalousi – især den del af bogen elsker jeg.


 • Allerede ved bagside-teksten er jeg fanget. Den er virkelig skrevet, så man kommer til at elske Faith, og især ‘… so I can stare at Dreamy Finn until he realises I’m the girl for him … expet he’s singing a duet with my sworn enemy and her big head keeps blocking my view.’ Allerede der, synes jeg også at kunne fornemmer, hvilken bog den var, og hvilken humor Faith havde.
 • Faith er virkelig sjov – ikke kun siger hun sjove ting og har en sjov tankegang, men hun finder også på nogen virkelig morsomme ting. Hun er virkelig sådan en, hvor jeg tænker: hende gad jeg godt gå i klasse med.
 • Faith er så troværdig, at jeg virkelig følte, at hun var en rigtig person, hvis dagbog jeg læste.


 • Jeg har ikke læst virkelig meget engelsk før denne her, og jeg må indrømme, at de første 100 sider ikke var virkelig morsomme, fordi vittighederne mistede det sjove, når jeg begyndte at forstå dem. Og jeg tror også, at jeg overså en del jokes.
 • Selvom Faith er sjov, er bogen ikke original, og den ligner rimelig meget alle de andre teenage-dagbøger jeg har læst, så det er mere en bog man skal læse, hvis man trænger til noget let humor end, hvis man gerne vil have en seriøs bog.
 • Rigtig mange steder i bogen, var det svært at få en stedfornemmelse, hvilket gjorde, at jeg tit blev lidt forvirret over situationen.


 • Piger på 11-15 år, der gerne vil kaste sig ud i at læse noget let engelsk, elsker pigedrama og kærlighed, måske også selv skriver dagbog og gerne vil have noget sjovt og underholdende at læse i.

Uddrag af ´Have a little faith´

Brilliant rehearsal. We got there in time to see Finn stroll in and the first thing he said was, ‘Hey … Faith.’
If I’m being really picky there was quite a long pause between ‘hey’ and the ‘Faith’, but I think that’s just the speed that he talks. It’s like he’s not quiite of this world. Besides, he must meet a lot of girls and he obviously doesn’t speak to all of them because once he’d sauntered off the piano almost every female in the room was hissing at me under their breath.
Meg just said, ‘He’s a bit sure of himself.’
I said, ‘You’d be sure of yourself if you looked like that.’
‘If I looked like that I wouldn’t be sure at all. I’d wonder why my parrents had raised me as a girl when I quite clearly had a boys body.’