I december 2016 spiller Eventyrteatret forestillingen ‘Et Juleeventyr’ i Glassalen i TIVOLI.
(foto: Ole Mortensen)

Handlingen i ‘Et Juleeventyr’:

Tre juleånder opsøger den stenrige og super nærige nisse, Ebbenisser Skrut, for at belære ham om, at julen er hjerternes fest og handler om gavmildhed og næstekærlighed. Den gamle gnier får kun én nat til at ændre sin slette karaktér, og med hjælp fra juleånderne får han mulighed for at besøge både sin fortid og sin fremtid.

De smertelige besøg får ham omsider til at erkende, at han er et ubarmhjertigt menneske, der både har givet afkald på sin store kærlighed og hele sin nissefamilie til fordel for sit umættelige pengebegær. Heldigvis genfinder den gamle gnier glæden ved at give og glæde andre, så han kan fejre julen med familie og venner. (Eventyrteatret)


Eventyrteatret ‘Et Juleeventyr'(foto: Ole Mortensen)Stella, Emma og Astrid er taget til Glassalen i Tivoli for at anmelde ‘Et Juleeventyr’ for Kultur For Unge.

Emma, 17 år

‘Et Juleeventyr’ (baseret på Charles Dickens’ novelle af samme navn) er endnu en af Eventyrteaterets underholdende og familievenlige forestillinger.

Selvom forestillingen klart er familievenlig, henvender den sig alligevel mere til det yngre publikum, og der er kun få tidspunkter, hvor den fanger det voksne publikum lige så meget som den yngre del.

Når dette så er sagt, leverer alle skuespillerne – uanset alder – en fantastisk præstation. Jeg bed især mærke i den bare 9-årige Sophia Spang Olsen, der spillede ‘Tilli’ – en lille fattig pige. Hun imponerede hele publikum med sit skuespil, men også med sin sang.

Generelt spiller musikken helt utroligt godt sammen med historien, og den er klart en hjælp til at forstå historien samtidig med, at den slår stemningen an i de forskellige scener.

Endnu en nævneværdig præstation kommer fra Daniel Vendelborg som spiller den gnavne ‘Ebernisse Skrut’. Hans karakter udvikler sig gennemstykket personlighedsmæssigt og han går fra gnaven til glad. Vendelborg spiller de forskellige følelser til perfektion, og det går rent ind hos publikum.

Selve scenografien i stykket var meget enkel, og ikke så storslået som Eventyrteaterets ofte er, hvilket var en smule skuffende, men det havde ingen særlig indflydelse på historien. Alt i alt leverer alle skuespillere og medvirkende en solid præstation. Forestillingen er bedst egnet til et yngre publikum, men bestemt også andre jule- og musical elskere.

Astrid, 18 år

‘Et Juleeventyr’ er en familiemusical, som er fremført af Eventyrteatret. Jeg har i mange år været inde og se Eventyrteaterets efterårs stykke, men det er første gang jeg har set deres julestykke.

Selve temaet og budskabet i stykket er meget tydligt, og drejer sig om grådighed og gavmildhed i form af kærlighed. Dette lyder måske lidt som en kliche, men jeg synes det var rigtig fint alligevel og passede godt til en yngre målgruppe.

Sangene og fremførslen af de talentfulde unge var, som altid med Eventyrteateret lige i skabet. Sangerne har hver især nogle imponerende sangregistre og en enorm musikalitet. De formår sammen, og tilsyneladende helt ubesværet at skabe smukke harmonier med deres vokaler.

Overdådigheden af scenografi er ikke helt den samme, som man finder i efterårsstykkerne, så i ‘Et Juleeventyr’ kommer skuespillerne 100 procent i fokus. Denne intensitet formår de unge skuespillere at bære rigtig rigtig fint.

Alt i alt er ‘Et Juleeventyr’ et virkelig flot stykke, som varmt kan anbefales til yngre børn. For denne målgruppe er jeg nemlig sikker på, det vil være en kæmpe oplevelse.

Stella, 18 år

‘Et Juleeventyr’ er baseret på klassikeren af samme navn skrevet af Charles Dickens, og Eventyrteatret har i den grad bragt den gamle fortælling om Mr. Scrooge til live i et show fyldt med farver, dans og musik.

Lige så snart jeg trådte ind af porten til Tivoli, blev jeg straks ramt af en julestemning der sagde spar 2! Jeg nåede hen til Glassalen, hvor stykket ville blive vist. Folk var glade, børnene havde glædet sig til at komme ind, nisser fra stykket gik rundt og hilste og delte programmer og diverse ting ud til folk.

Så gik det hele i gang og vi blev introduceret til den hyggeligste nisseverden, med nisser i alle størrelser der var fyldt med glæde, dog på nær én. Nemlig Ebernisse Skrut.

Stykket var proppet med gode sange og sjove scener, avanceret koreografi der blev udført med god energi og en vis ynde stadigvæk.

Dog var det en smule svært for mig at være ligeså begejstret for det hele, da det jo som sagt er en klassiker og for mit vedkommende, en historie jeg har hørt mange gange.

Man kan så også sige, at jeg nok ikke falder i den helt rigtige målgruppe. For det var nemlig meget børnevenligt, og synes ikke at bemærke ligeså mange inputs og jokes i forklædning til ældre og voksne, som jeg synes at have bemærket i blandt andre ‘Nilens Stjerne’. Derfor vil jeg mene, at det er knap så familievenligt, og jeg ville nok lade teenageren blive derhjemme.

På trods af dette så er det stadigvæk en supersød julehistorie, fortolket på en meget kreativ og nytænkende måde. Super kreativ navneændring fra den oprindelige Ebenezer Scrooge til Ebernisse Skrut. Børnene i publikummet var også ellevilde med den gnavne figur og morede sig gevaldigt over ham.

En anden ting jeg også var ret vild med, var de tre nissepiger der tog en fortæller-rolle i stykket; Snaksalia spillet af Nikoline Ryde, Sladderikke spillet af Tanne Wiberg og Retorika spillet af Cathrine Valencia. Jeg synes, det var en meget sjov ide og god måde at indføre en slags fortæller i stykket på; det fungerede mega godt.

Jeg gik derfra med en herlig julestemning og i god ånd. En dejlig måde at starte sin december måned på, og hvis du kender en der har svært ved at komme i den rette ånd, så ville dette stykke helt sikkert hjælpe på det! Desuden er Tivoli jo også fuldstændig fortryllende at vandre rundt i efter stykket på denne tid af året.


Eventyrteatret ‘Et Juleeventyr’ (foto: Ole Mortensen)


Eventyrteatret ‘Et Juleeventyr’ (foto: Ole Mortensen)


Eventyrteatret ‘Et Juleeventyr’ (foto: Ole Mortensen)


Eventyrteatret ‘Et Juleeventyr’ (foto: Ole Mortensen)


Eventyrteatret ‘Et Juleeventyr’ (Tegner: Per O.)