Emma og Stella, der til daglig har musik på A-niveau på Allerød Gymnasium, hoppede på tilbuddet fra DR om at dække X Factor-finalen 2017 for ‘Kultur For Unge’. Her kan du se de flotte billeder og en cool video fra deres oplevelser i fredags. 🙂

AF STELLA, 18 ÅR

I går gik den 10. X Factor-finale i luften. Siden 2008 har X Factor været med til at opfylde drømme, og jeg kan stadig huske den allerførste sæson – eller i hvert fald stykker af den – for jeg var trods alt kun 10 år, da det blev sendt.

Særligt de shows hvor Martin sang ‘Somebody to love” og ‘Kiss from a rose’. De to performances har virkelig sat sig fast i min hukommelse. Det var også dengang hvor man kunne sende musik til hinandens mobiler via infrarød eller Bluetooth, og da Martins vindersang kom ud, var jeg så heldig, at min mor hentede den til min telefon, og så blev den ellers delt mellem alle vennerne.

I går var jeg igen heldig. Emma og jeg havde nemlig fået lov til at komme ind og være en del af showet. Klokken 19:00 var der ’rød løber’. Alle de personer man var vant til at se på tv, stod lige pludselig for næsen af os.

Vi kunne jo ikke undgå at blive helt starstruck. Vi fik taget masser af billeder og lavet interviews. Emma stod i den ene ende af løberen og tog billeder med de andre fotografer, og jeg stod i den anden ende og prøvede at fange så meget af det som muligt på Instagram.

Herunder har vi klippet en lille video sammen af aftenens forløb; spækket med god stemning og selvfølgelig interviews med alle tre finalister og dommer Mette Lindberg, i håb om at kunne bringe den fantastiske stemning hjem til alle jer og tage jer med bag om kulisserne.

Det var virkelig en fed aften, som Emma og jeg aldrig vil glemme. Håber I kan lide det!

Mange hilsner fra to GLADE X Factor-fans 🙂 Emma & Stella

Producer Dallas Austin – det er netop ham, deltagerene kæmpede om at vinde at lave en EP sammen med.

En af Mette Lindbergs grupper, Ladies With Attitude, som altid bragte masser af girl power til programmet. De fik en 7. plads i årets X factor.

Endnu en af Mette Lindbergs grupper, Fyhnen Sisters, stod – på trods af der ingen finaleplads var til dem – storsmilende frem på den røde løber.

Blachmans deltager Martin, var den eneste af de unge, der ikke gik videre til finalen. Han sad dog blandt publikum og heppede på de andre deltagere hele aftenen.

En af de unge pigers favoritter, nemlig Mette Lindbergs gruppe Vkation, som desværre røg ud i semifinalen.

En spændt Remee på rød løber, inden det hele går løs!

Nogle af audition-deltagerne var også med på løberen. Her ses blandt andre Bjarke, som smeltede Mette Lindbergs hjerte til sin audition.

Flere audition deltagere, blandt andet ‘Fochter’, som nærmest blev et viralt hit efter deres audition.

Flere audition deltagere, i midten ses finalisten Mias far, som også var der for at støtte sin datter. Hun endte på en flot 3. plads.

Flere af seernes favoritter fra auditions. Alle audition-deltagerne på billederne var med til at synge sammen med Gulddreng under showet.

En gruppe som desværre heller ikke kom meget længere end auditions, men alligevel fik lov til at synge til finalen sammen med Gulddreng.

X Factor-vært, Sofie Linde, troppede op på den røde løber iført en morgenkåbe – man skulle jo nødigt afsløre kjolen!

En fe-lignende Mette Lindberg dansede sig op ad den røde løber.

Gulddreng dukkede også op og bragte lidt af den klassiske Gulddreng-attitude med sig.

Gulddreng viser fotograferne alt sit bling!

Fotos: Emma Beckmann

INTERVIEWS

Interview med Mia

Vores første interview var med den mega-talentfulde Mia:

— Hej! (Emma interviewer)

— Hej!, svarer Mia.

— Nu kan man jo sige, at du er gået fra at være en helt almindelig skolepige, til stjerne. Hvordan har det været at skulle lære så meget på så kort tid? I får vel noget træning?

— Jo, men i matematik har jeg aldrig rigtig været så stærk. Jeg har manglet den dér – hvad skal man sige – den dér ’jeg kan føle mig god til det her.’ Jeg har altid fået at vide, at jeg godt kunne synge, men jeg har bare aldrig været så god til at lære ting så hurtigt. Så det kan man jo sige, dét har jeg ligesom lært igennem X Factor. Jeg er rimelig god til at lære sange og performance på den måde. Det har selvfølgelig givet mig et stort boost; også af den grund.

— Hvad kan du bedst tage med dig videre i fremtiden fra det her?

— Det er nok de erfaringer, man får med at stå på en scene, og det dér med at jeg – i mit tilfælde – har fået rigtig mange rosende kommentarer igennem det hele. Så det vil jeg selvfølgelig tage med mig og tænke ude i fremtiden at ’det’ sgu okay også at være sig selv og gøre det på sin måde’, fordi at jeg føler, jeg ikke har prøvet at være alverdens kæmpe sanger. Jeg har bare prøvet at være mig selv og gøre det på min måde, og det har så været nok til at få mig så langt. Og så er jeg tilfreds.

— Ja selvfølgelig, men tillykke med den flotte 3.plads!

— Tak!


Interview med Chili

Derefter skyndte vi os at stille os i kø til at få en snak med den smukke Chili:

— Heej! (Stella interviewer)

— Hej!

— For det første, kæmpe stort tillykke med din 2. plads! Under din første sang, kunne du så godt se, at Blachman sad med lidt tårer i øjnene?

— Jeg kunne godt se, at han var rigtig stolt. Og det er bare sjovt med Blachman, man kan bare se når han kan lide noget, og når han er stolt, og når han ikke kan lide noget, ikk’. Så det var virkelig tydeligt, og det var også bare noget, der gjorde mig rigtig glad, fordi jeg bare kan se manden sidde dér. Så det … det er virkelig mere end ord sådan noget.

— Passer det dér med, at han er en skrap mand? Oplever du ham også sådan, som han bliver fremstillet i tv?

— Nej, overhovedet ikke. Altså, jo, man kan sige, det er jo ikke kun skuespil. Han er jo, som han er! Men det er meget tit, at man kun ser de klip, hvor han er lidt gnaven og sådan noget, ikk’. Men jeg synes faktisk her senere, at man fik den lidt mere bløde side af ham at se; her indimellem, hvor jeg helt klart har oplevet rigtig mange forskellige sider af ham. Det har virkelig været en fornøjelse at arbejde sammen med ham; også bare lære ham at kende, forklarer Chili.

— Jeg tror også, at det på en eller anden måde har gjort noget ved ham, at han endelig har fået den unge kategori!?

— Ja, det tror jeg også! Han var super glad for at få unge-kategorien, og jeg kan også godt se hvorfor. I starten da han sagde ’Jamen, jeg er rigtig god til unge …’, og sådan noget’. Så var jeg også sådan: ’Jaer, helt sikkert’, ha ha ha. Men altså, jeg kan virkelig godt forstå … altså, han er sådan en gammel onkel. Han er sådan en rigtig hyggelig onkel. Så det er virkelig, virkelig fedt at have lært ham at kende.

— Jeg hørte lige, at du er i gang med en musical. Hvad er det for en musical, I laver?

— Det er Lejres ungdomsskolens musical. Det er ‘Fame’ i år.

— Har du en stor rolle?

— Ja, jeg har en af hovedrollerne. Så det har bare været én af de ting, der har gjort det sådan lidt stressende for mig; hele det her forløb. Fordi jeg har lavet så mange ting ved siden af. Men det har 100% været fedt, X Factor. Nu glæder jeg mig egentlig også bare til at sunde mig lidt – og så kunne fokusere på musicalen.

— Yes, jamen tak for snakken! Og god aften!

— Selvtak! Taak tak.

Interview med Mette

Så så vi vores snit til at få en sludder med dommer Mette Lindberg, der desværre stod helt uden deltagere ved bordet med hendes navneskilt på:

— For det første: Hvor ser du fin ud! (Emma interviewer)

— Hvad siger du?, spørger Mette.

— Du ser virkelig fin ud!

— Tak!

— Har du selv meget indflydelse på, hvad du har på?

— Jamen altså, det er min stylist, Merle. Jeg sagde til hende, at jeg godt kunne tænke mig noget alfet til finalen.

— Du ligner også en lille fe, hehe.

— Ja, så har hun jo faktisk syet alle pailletterne på i hånden. Så hun er skrædder, også, og har sat det hele sammen. Vi har fundet tingene, vi syntes passede til, og så er det simpelthen blevet til dét. Jeg har fået lavet nogle meget fine smykker af designere, som er særligt lavet til mig til det her. Så jeg føler mig meget fin. Det gjorde jeg faktisk heller ikke engang som barn. Jeg var altid hende, der var mandenissen.

— Mandenissen, gentager Emma lidt grinende.

— Så havde jeg skæg og ikke noget med kjoler og sådan noget.

— Ja, jeg har også været der; skullet danse mandedansen og sådan noget, siger Emma. (danse ‘herre’ som pige, red.)

— Ej, jeg har denne her i blå! Udbryder Mette og peger på Emmas bluse.

— Har du det?

— Jaja, den er vildt flot!

— Ja, jeg ville også have den i blå, men den var der kun i sort.

— Den er også flot i sort!

— Jaa, men nå, hvordan har det været at lave X Factor? Nu er det jo slut. Hvordan er det at kigge sådan lidt tilbage på det?

— Jeg synes, det er vildt sjovt at lave. Altså, den største udfordring, det er helt klart at skulle deale med de to andre dommere og alle de andre ting, der kommer, ikk’. Der er jo to andre end mig, der er …, ja, der er rigtig rigtig gode til at få deres vilje, ikk’.

— Så er man jo nødt til at sætte foden ned?

— Og det kan godt være rigtig svært nogle gange. For der er ikke tid til at besvare, ikke tid til at forklare, der er ikke tid til noget, hvis der bliver sagt noget. Det er helt klart den største udfordring. Men så meget tid bruger vi jo heller ikke sammen. Det er bare lige med at trække vejret en ekstra gang, når bølgen går højt i dommerpanelet.

— Så det sjoveste for dig, det er at arbejde med deltagerne?

— Jeg tror, alle kvinder har noget feministisk inden i sig og øh, jeg er ikke specielt feministisk. Men jeg tror helt sikkert at min feministiske vibe, den er blevet ganget med 50%(!) i hvert fald per år, jeg er med i X Factor. Så bliver den helt klart ganget op, det er helt sikkert.

Er det noget, du får lov til igen? Er det noget, du kunne have lyst til at gøre igen?

— Det vides ikke.

— Det vides ikke?

— Jeg har også travlt. Altså, jeg har min karriere. Jeg har egentlig taget fri for at kunne lave det her. Der sker jo store ting med pressen, og så har vi også skrevet en masse nyt musik. Der kommer snart noget nyt, og jeg laver nyt projekt også, og det tager noget tid at lave, så det kræver rigtig meget. Jeg ved ikke, hvad de andre går rundt og laver, når ikke de laver X Factor. Remee styrer en natklub, og Thomas spiller lidt. Men det har været rigtig sjovt at være med i to år, i hvert fald.

— Så ny musik? Skal du så ud og spille koncerter og sådan noget?”

— Det er der ikke nogle planer om. Vi udgiver noget først og fremmest. Så tager vi den derfra.

— Tak skal du have! Hav en god aften!


Interview med Morten

Til sidst – men ikke mindst – bevægede vi os hen mod pressens store midtpunkt, X Factor-vinderen Morten:

— Hej Morten! Må jeg gerne snakke med dig? (Stella interviewer)

— Hej! Og ja!

— Okay, du må lige bære over med mig, for jeg har aldrig prøvet sådan noget her før. (Var meget nervøs! Morten var min favorit, hihi)

— Det er helt i orden. Det har jeg heller ikke.

— Kæmpe stort tillykke med sejren! Nej hahah. Øhm jo, altså jeg ville bare gerne vide sådan, fordi, at nu har jeg for eksempel studeret musik i tre år på gymnasiet, og det har taget mig tre år at lære at synge i kor, bare. Så hvordan var det ligesom at skulle lære så meget på så kort tid?

— Der er så mange facetter i vokaltræning, som jeg slet ikke vidste fandtes. Så det er bare det hele … det hele har været nyt for mig. Men jeg syntes også, jeg har gået til det med en viljestyrke, for at det ligesom skulle blive så godt som overhovedet muligt. Og så har jeg bare en af de bedste vokal-coaches i hele Danmark, tror jeg i hvert fald selv.

— Hvordan har det været at arbejde sammen med Remee?

— Jamen, han er så dygtig, og han er bare … han forstår mig bare. Jamen, det gør han, så det … ja!

— Hvor er det godt. Man kan jo også helt klart høre udviklingen, der er sket. Altså, du sang med så meget kraft i dag, og det klædte dig virkelig at synge i de lavere toner. Det var bare virkelig godt!

— Hehehe, tak, griner Morten.

— Hvordan var det at synge en lidt mere up-beat sang som den, Dallas Austin havde valgt til dig?

— Jamen, det var faktisk ret fedt. Der var lidt mere gang i den, så det var … han ramte et eller andet dér, som jeg ikke havde prøvet før. Så det … så kom der ligesom gang i mig også, så ja!

— Det lyder jo meget rart. Så er der jo alt det her snak om, at du skal have en kæreste. Jeg ved ikke, om det bare er mig, der er bagud, men øh, hvor kommer det fra?

— Det ved jeg ikke. Jeg har ikke nogen kæreste, så det’ nok derfor.

— Men er du på udkig?

— Ja, hvis der er en sød pige, så …, fniser han.

— Hvordan skal din pige så være?

— Hun skal bare være sød. Jeg har ikke rigtig noget … en type.

— Nej nej, men øhm ja, altså, skal du så ud og feste i aften?

— Ja, jeg skal nok ud og fejre det med min familie og venner, tror jeg, hvis de vil dét med mig.

— Ja, men altså, mega mange gange tillykke! Og hold kæft hvor er du sej, og jeg har … ja, jeg vidste bare, at du ville gå hele vejen!.

— Fedt! Tak! Det er jeg glad for.

— Tak for snakken!

Og liiiiiige lidt ekstra …

Efter Emma havde sænket kameraet, åndede vi alle tre lettede op, og så fortsatte snakken lidt endnu:

— Tillykke tillykke! Det må være helt sindssygt!?, siger Emma.

— Jamen det er det også, ja.

— Også at der er så mange mennesker, som lige pludselig gerne vil snakke med en, fortsætter jeg, Stella.

— Det er så uvirkeligt det hele.

— Ja, lige pludselig at være solister og arbejde sammen med dommerne. Det må være ret voldsomt, må det ikke?, Spørger Emma.

— Jamen, det er det også, men det er også fedt!

— Nårh ja, men man lærer vel også lidt det der med, at man kommer lidt ud og får snakket lidt med nogle forskellige. Det må også være meget spændende, ikke?

— Jamen, jeg har … det er noget, jeg har skullet vænne mig til.

— Ja, ja selvfølgelig, det må man jo hellere vænne sig til, jo.

— Ja, hahah, griner Morten.

— Der kommer meget mere nu, jo, det kan jo kun gå opad herfra.

— Det kan vi håbe på, ja, smiler han.

— Tillykke med sejren, og hav en forsat god aften!

— Tak, tak, tak, tak, og i lige måde!

Han er simpelthen den sødeste fyr på hele planeten, ham Morten dér.

Interviews, stills og video: Emma Beckmann og Stella Sørensen

Følg også Kultur For Unge på instagram.com/kulturforunge/