Ungdomsanmeldelse: Hun er helt almindelig – og forelsket. Han er helt ualmindelig – og forelsket. Og de er bestemt langt fra at få og nå hinanden.

Instruktør: Catherine Hardwicke

Genre: Action, Horror

Censur: 11 år

Land: USA

Distributør: Nordisk Film

Premieredato: 6. januar 2009

AF ANDREA DUE

”When you can live forever, what do you live for?” Sådan lyder filmens slogan.

Det er netop spørgsmålet for Edward, skolens meget mystiske dreng, som holder sig lidt for sig selv, sammen med resten af Cullen-familien.

Da Bella starter på skolen bliver der vendt op og ned på det hele. Og svaret på spørgsmålet får vi længere inde i filmen hvor Edward siger ”Bella, you are my life now.” Filmens kærlighedsplot lyder måske lidt kliché-agtigt, men det synes jeg langtfra filmen er.

Flere slags vampyrer

Edward og hans familie, Cullen-familien, er vampyrer, men vegetariske vampyrer. De lever nemlig ikke af menneskeblod men af dyreblod. Selvfølgelig har vi også de onde. Vampyrerne som angriber og dræber mennesker. Og snart bliver det en jagt på Bella og hendes familie. Og Edward vil gøre alt for at beskytte hende.

Hele følelsesregistret

Twilight tog os gennem næsten hele følelsesregisteret. Vi sad både med blanke øjne fordi det hele var så rørende, og krummede tæer af spænding. Filmen havde det hele, der var både gys, spænding, nye universer og dejlig kærlighed.

“Det er ikke en film som man ser, og så bare går ud og glemmer igen!”

Startede som bog

Filmen er baseret på bøgerne af Stephanie Meyers, Twilight hedder den første – eller Tusmørke på dansk. Jeg har allerede været på biblioteket for at låne den, men der er tre måneders ventetid, så det virker som om bøgerne i hvert fald er lidt af en kæmpe succes.

Sammenlignet med Potter

Mange har været meget begejstrede for filmen, og nogle har endda hævdet at serien var den nye Harry Potter. Jeg tror på Twilight kunne blive den nye Harry Potter. Historien har det. Et helt nyt univers at udforske. Vampyrer der lever i ét med mennesker, men som hverken spiser, drikker eller sover. Og som ikke viser sig ude i sollys.

Lægger op til en to’er

Jeg synes selv Twilight var en rigtig fed film, er meget fascineret af den, og kan ikke vente med at komme i gang med bøgerne! Twilight ender dejligt, men lægger alligevel også op til en to’er. Jeg tror filmen er sådan, at du enten elsker den og vil have mere og mere. Eller også gider du den bare ikke. Det er ikke en film som man ser, og så bare går ud og glemmer igen!

Twilight


Nordisk Film
Nordisk Film
Nordisk Film
Nordisk Film
Nordisk Film
Nordisk Film
Nordisk Film