Pigerne kan glæde sig over Matthew McConaughey lækre overkrop i “Surfer Dude”. Det er en hyggelig flyder-film med sentimental flower-power humor i oceaner af hashtåger. Forventer du et glimt af den rigtige surfer-verden, og flotte stunts på surfbrædder, bliver du slemt skuffet. “Surfer Dude” foregår nemlig udelukkende i sandet på Californiens romantiske strande.

AF PETER HENRICHSEN

Den verdensberømt surfer Steve Addington (Matthew McConaughey) møder de gamle surfer-venner i Californien, for at høste succes. Der er blot ét problem: Der er ingen bølger i Californien!

Samtidig flygter kønne og begavede Danni Martin (Alexie Gilmore) fra sin fars kedelige forretningsforbindelser, til Californien, for at arbejde på et kombineret computer-spil og reality tv-show om de kendte surferes vilde liv og hede affærer med lækre strandbabes.

Men endnu et problem opstår. Alle kendte surfere vil være med, undtagen Steve Addington

Steve svigter ikke sit flower-power hjerte, og nægter at lade sig udnytte af de store kommercielle foretagender i byen. I stedet flygter han og vennerne hellere ind i hashtågernes klarsyn og sentimentalitet. Lige indtil pengene slipper op.

Helt ned i tempo

Det er flot skuespil, scenariet er smukt, pigerne er forførende frække, og fyrene har perfekte overkroppe. Men lad os sige det med det samme, tempoet er ikke højt i Surfer Dude. Men hey, alt i filmens verden behøver heller ikke at foregå i actionfyldt Steven Seagal tempo.

Hvad der dog bekymrer er, at lige så afslappede og nede på jorden, som Steve Addington og vennerne er, lige så afslappet er historien. Holder man DVD-aften med vennerne, er “Surfer Dude” klart den sidste film man skal se, når koncentrationen svigter, og kun det ene øjenlåg er åbent.

Hvis ikke skuespillerne havde været så charmerende, var man nok faldet helt i søvn, men man holder alligevel fast i “Surfer Dude” og glæder sig til at se hvad det ender med.

Vurdering

Søger du en smuk afstresningsfilm, og savner du strandlivet, kan du komme ud at rejse i halvanden time med Matthew McConaughey og Alexie Gilmore. Det er rent faktisk både smukt og hyggeligt, med flot fotografering og reggea i baggrunden.

Elsker du surfing, skal du til gengæld holde dig langt væk. Filmen indeholder ingen rigtige surfscener, hvilket man selvfølgelig føler sig grundigt snydt over.

Faktisk er “Surfer Dude” nok mest en pigefilm. Matthew McConaugheys overkrop er virkelig veltrænet og lækker, og bliver flashet hver eneste gang der er mulighed for det (og der er også chance for at se hans numse). Samtidig er tempoet ikke højere end de kvindelige seere kan få sig en god venindesnak undervejs, uden at miste et eneste højdepunkt.

Mere er der ikke at dykke ned i, for “Surfer Dude” er ikke dybere, end at den går en 5-årig til knæene – der er absolut ingen fare for at drukne.

Surfer Dude


Surfer Dude

Matthew McConaughey
Alexie Gilmore
Sarah Wright
Woody Harrelson
K.D. Aubert
Willie Nelson

Der er intet ekstramateriale på DVD’en.