Ungdomsanmeldelse: ‘Kultur For Unge’s reporter Camilla Lærke Lærkesen holder så meget af Disney’s univers, at hun ikke kan nøjes med at lave vores Disney-filmanmeldelser. Så i efterårsferien tog hun flyet til Frankrig, for at besøge Disneyland Resort Paris.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

Disneyland er en kæmpe forlystelsesplads lidt udenfor Paris. Når du går gennem parken, er det som at gå gennem en Disney film. Fantasy World er en af de afdelinger parken er delt ind i, og indgangen til verdenen er et kæmpe Tornerose slot med lyserøde tårne, som kan ses fra næsten hele parken.

Som noget nyt er der lavet en park ud over den originale. Den hedder Disney Studios og billetten gælder til begge parker, når indgangen er betalt, er forlystelserne gratis. Et godt trick for at undgå den lange kø er fastpass billetter. Med dem får man et tidsrum på en halv time, hvor man kan dukke op og tage den korte fastpass-kø.

Fra Buzz Lightyear til Pirates of the Caribbean

Selvom Disney er for børn er jeg nu glad for at jeg var lidt ældre, da jeg besøgte Disneyland. I TIVOLI i København har vi Dæmonen, hvis vi er til vilde rutsjebaner, men i Disneyland er der mange. Nogle af dem både i mørke og med loop. Det er fedt for de ældre, men for små Disney-fans er det nok lidt for vildt.

Heldigvis er der også masser af forlystelser til de lidt mere forsigtige. Tag for eksempel på en tur gennem piraternes verden med Pirates of the Caribbean, eller skyd efter fjender på en rumjagt med Buzz Lightyear.

Figurerne er lavet så flot, at det er en oplevelse i sig selv at se dem. De er ikke bare forstenede voksdukker med afskallet maling på næsen, men livagtige, spændende figurer med både mobile led og hver deres ansigtsmimik.

“I TIVOLI i København har vi Dæmonen, hvis vi er til vilde rutsjebaner, men i Disneyland er der mange. Nogle af dem både i mørke og med loop.”

Halloween i Disneyland

Ligesom vi kender det fra TIVOLI, pynter Disneyland også op til halloween. Dekorationer og figurer var sat op over hele parken, og rundt omkring var der installeret højtalere, som engang imellem sagde ting som: ”Happy Halloween!” eller sang halloween sange.

Græskarmænd og – kvinder løb drillende rundt mellem de besøgende klar til at være med på feriebillederne eller til at dele slik ud til børnene. Jeg synes dog TIVOLI’s Halloween er lige så flot, så på det område er vi godt med herhjemme.

Bedste dag på hele ferien

Disneyland var en kæmpe oplevelse. Alting var meget større og flottere end de forlystelsesparker jeg har set herhjemme. Utroligt nok brugte vi ikke ret lang tid på at stå i kø, da vi kom i efteråret, så det kan klart anbefales at tage af sted uden for sæsonen.

Rutsjebanerne glemmer jeg aldrig, de var så sjove og der var så mange forskellige. Bare parkens udseende var helt gennemført, det var virkelig som at træde ind i en film.

Jeg glemmer aldrig min dag i Disneyland, og jeg er rigtig glad for at have oplevet det!