Ungdomsanmeldelse: Klokkeblomst, har med tiden haft mange forskellige looks, lige fra sød balletdanser til den selvstændige, temperamentsfulde Klokkeblomst vi mødte i Disneyklassikeren ”Peter Pan” tilbage i 1953. Nu er hun aktuel i sin anden flotte animerede film, hvor hun selv har hovedrollen.

AF CAMILLA LÆRKE LÆRKESEN, 16 ÅR

Klokkeblomst får ansvaret for det vigtige scepter til månestenen. Men der sker et uheld, der bringer hele fe-verdenen i fare. Klokkeblomst drager af sted for at finde det sagnomspundne spejl, der giver ét ønske, så hun kan rette op på sin fejl. På sin vej får hun følgeskab af feen Tristan og ildfluen Blus, der ikke bare hjælper hende på den farlige mission, men også lærer hende om venskab og håb.

Det er for nemt

Det er farligt at tage en enkelt person ud af en stor film og give denne sin helt egen hovedrolle, og det er da heller ikke helt lykkedes at gøre ”Klokkeblomst og den forsvundne skat” til en film på linje med Peter Pan eller nogle af de andre klassikere. Handlingen er ikke så gribende, og det er lidt for nemt det hele, og det skal det ikke være – ikke engang i en Disneyfilm.

Disneys topanimatorer

Animationsmæssigt er filmen helt klart i spidsen for sin slags, billederne er helt vildt flotte, figurerne er gennemførte og hele stemningen og lyset er, som det kun kan være i feernes Drømmehave. Det er helt tydeligt at holdet bag animationsfilmen, brænder for det de laver. Instruktøren Klay Hall, har haft mentorer blandt Disneys topanimatorer som i sin tid var med til at skabe Klokkeblomst i ”Peter Pan”.

“Nogle af de ting der skulle have været sjove, rammer helt ved siden af, og det ærgrer mig rigtig meget, for lidt god humor havde været et godt krydderi til denne film.”

Ekstramateriale med Demi Lovato

DVD’en har en masse spændende ekstramateriale blandt andet en musikvideo med skuespiller og sangerinde; Demi Lovato, som vi kender fra Disney Channel i bla. ”Camp Rock”. Vi kan også følge skabelsen af Drømmehaven i Disney World eller tage en rundtur med Klokkeblomst og Tristan.

Se den for animationerne

Nogle af de ting der skulle have været sjove, rammer helt ved siden af, og det ærgrer mig rigtig meget, for lidt god humor havde været et godt krydderi til denne film. Jeg savner nogle flere personer og problemstillinger – noget mere action.

Men filmen er værd at se for de flotte animationer og hele Drømmeverdenen, som trods alt formår at tage pusten lidt fra mig. Især lige i starten, hvor de spiller en rigtig god sang i Disneys rette ånd, mens feerne flyver gennem landskabet med deres gyldne tryllestøv efter sig.


“Klokkeblomst og den forsvundne skat”

Ekstramateriale:

• Bonus-kortfilm, I den magiske Drømmehave

• Bag kulisserne: Drømmehaven kommer til Disney World

• Slettede scener & bommerter

• Scener du ikke så

• Slettede scener med introduktion af instruktør Klay Hall og producent Sean Lurie

• Musikvideo: ”The gift of a friend”

• Dylan & Cole Sprouse Blu-raycool!

Filmen kan også fås som Blu-Ray Combo Pack, med både DVD- og Blu-Ray udgaven.