En anderledes og sød julefilm, som du kan se sammen med familien en kold aften, og glæde dig til det bliver jul. Jeg blev rørt dybt i hjertet af den, da den er mere end bare end julefilm.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

“Historien om Julehunden”

Land:

USA

Distributør:

Disney

Udgives:

9. november 2010

Julemanden bliver rigtig trist og mister noget af juleglæden, da en af hans nære venner dør. Dette munder ud i at, de nisser der arbejder på juleværkstedet og hans kone, giver ham en hundehvalp, som han kalder Julehvalpen. Da børnene i New York lader til at have mistet julestemningen, tager julemanden og Julehvalpen af sted, for at få julehumøret tilbage hos børnene. Men at redde julen i New York, er ikke så nemt som det ser ud til. Julemanden kommer galt af sted, og mister sin hukommelse. Nu er det op til Julehvalpen og de venner den møder på vejen, at redde julen og julemanden, inden det er for sent.

Ikke som de andre julehistorier

Historien om Julehunden er en utrolig dyb og rørende familie julefilm, som ikke ligner de fleste andre. Der er nogle helt seriøse og alvorlige temaer med i denne film, for eksempel børnehjemmet med de små piger, som bliver behandlet rigtig dårligt og er efterladt helt alene i verden. Man får at vide, at de fleste af pigernes forældre er døde, og hende der bestyrer børnehjemmet behandler dem forfærdeligt. De må ikke synge, fejre jul eller have legetøj. Det er dem, der skal sørge for at huset ser pænt ud, og hun behandler dem i bund og grund som tjenere og hushjælpere.

Mere end bare en julefilm

Historien om Julehunden minder meget om de andre film, der bliver lavet om julen, og den har også sin ”Happy ending”, men under overfladen ligger der mange andre lag end blot jul. Den får en til at tænke på, hvordan det ville være, hvis man selv var forældreløs, boede på et børnehjem under dårlige vilkår, og hvordan man skulle kunne komme igennem hverdagen uden ens forældre, som man tit ser som en selvfølgelig at man har dem. Selvom at jeg er 20 år, og egentlig for det meste passer mig selv, ville jeg ikke kunne klare at komme igennem dagen uden min far. Filmen fik mig til at sætte mere pris på de nærmeste omkring mig, hvilket viser at det er en fantastisk film, da den påvirker en så meget.

Forholdsvise nye skuespillere

De to piger fra børnehjemmet, Quinn (Kaitlyn Maher) og Will (Madison Pettis), spiller deres roller utrolig godt, især i betragtning af, at de er så unge. Historien om Julehunden lader til at være Kaitlin Maher første film, mens Madison Pettis tidligere har været med i film som Beverly Hills Chihuahua 2 og Seven Pounds (7 liv).

En film der kan ses af hele familien uanset alder

Eftersom denne film har flere lag, og går dybere ind end nogle af de tidligere typiske familiejulefilm, og rører mig på denne måde, får mig til at give den 6 ud af 6 stjerner. Selvom den er mest henvendt til den yngre målgruppe, er det en film, som man sagtens kan se en aften sammen med familien, og glæde sig over at man har hinanden, og at det selvfølgelig snart er jul. Dog kan det være lidt svært at tage det seriøst at hundene i filmen kan snakke, men hvis man selv har hund, går man jo tit også at snakker med den, og jeg synes da det kunne være fedt, hvis man vidste nogen gange hvad den tænker om det man fortæller den. Hunden er jo ens bedste ven.

Lyd: Dansk / norsk / svensk / finsk / engelsk
Tekst: Dansk / norsk / svensk / finsk / engelsk / islandsk