ULM: Det er sådan en bog man bare ikke kan stoppe med når først man er kommet i gang. Der er masser af spænding og uhygge i, og masser af overraskelser.

Anmeldt af Andrea Becker Hilgart, 12 år

Titel:

“ULM”

Forfatter:

Nick Clausen

Sider:

155

Udkommer:

Maj 2010

Forlag:

Tellerup

Følelses-barometer:Peter er med sin mor og storebror flyttet til byen Ulm, da moderen og faderen er blevet skilt. Men fra dag et oplever Peter noget meget mystisk. Han bliver ved med at føle at der er en der følger efter ham og holder øje med ham.

Peter møder en pige ved navn Amalie der også bor i byen, og der går ikke lang tid før de bliver rigtig gode venner. Peter bliver mere og mere bange for hver dag der går, og han fortæller Amalie om sine uhyggelige oplevelser med den mystiske forfølger. Som dagene går bliver Peter mere sikker på at hans forfølger er en varulv. Mens Peter og Amalie prøver at komme på sporet af uhyret, bliver der begået mord i byen, og de er begge sikre på at morderen er varulven.

Mange overraskelser

Jeg syntes faktisk at det var en ret god historie, og for mit vedkommende var det sådan en man bare ikke kan stoppe med, når først man er kommet i gang. Der er masser af spænding og uhygge i, og utrolig mange overraskelser. Da jeg havde læst det første kapitel troede jeg at jeg havde regnet det hele ud: hvem der var varulv, hvem der var den gode, den onde og så videre, men da jeg kom til det sidste kapitel ændrede alle mine meninger sig, så det er ikke en af de slags historier man kan gennemskue med det samme.

Lidt ens formet

Selvom det var en spændende bog var den altså også lidt ens formet. For eksempel var der mange steder hvor Peter skulle løbe væk fra varulven, eller hvor han hørte en lyd, og det gjorde altså også bogen lidt kedelig i længden.

Ikke for sarte sjæle

Derudover syntes jeg at den var lidt voldelig. For eksempel er der steder hvor folk bliver sprættet op eller flænset ihjel, og hvis ikke man er til gysere så skal man nok holde sig fra denne bog. Jeg havde ikke noget imod at der var lidt splatter-historie over den da jeg elsker gysere, men den er ikke for sarte sjæle.

Uddrag af ULM

Peter listede hen til kældertrinene. På den støvede og slidte betontrappe var der stænket flere mørke klatter. De største var på størrelse med små mønter. Han knælede og studerede dem nærmere. Det fik ham til at tænke på blæk. Forsigtigt rørte han en af pletterne med en fingerspids. Den blev farvet mørkerød. En voldsom svimmelhed overvældede Peter, da det gik op for ham at det var blod der var blevet dryppet på kældertrappen…

Der er 26 kapitler i ULM, plus en forhistorie om en mand der også blev forfulgt af en varulv. Bagerst er der lidt information om Nick Clausen.