Musical: Fantastisk film, fantastisk skuespil, fantastisk musik, fantastisk stemning, fantastisk alting. Kan du lide musicals, er den et must. Kan du ikke, så se den alligevel. For den er altså fed!

Anmeldt af Freja

Titel:

“Burlesque”

Instruktør:

Steve Antin

Land:

USA

Distributør:

Sony Pictures

Premieredato:

25. december 2010

Burlesque handler om pigen Ali (Christina Aguilera), der bor i Iowa, som en dag får nok af landlivet og af at slide og slæbe på den lille cafe, hun arbejder på. Hun tager sine penge og personlige ejendele og rejser til LA. Der prøver hun at finde et job, hvor hun kan bruge sin sangstemme, og efter en lang dag uden succes, kommer hun tilfældigt forbi Burlesque Lounge. Det ligner ved første øjekast bare en snusket lille klub. Men da pigerne går på scenen og danser, er Ali helt tryllebundet. Hun bliver ansat som servitrice, men dét hun virkelig vil, er at stå på scenen!

Holdt fast i sædet for ikke at danse med

Okay jeg må indrømme at jeg havde meget høje forventninger til filmen. Jeg var også lidt bange for at blive skuffet. Det blev jeg så ikke. Jeg var 100 % fanget allerede ved Chers ’Welcome To Burlesque’ nummer.
Stemningen var meget á la Moulin Rouge i starten, men blev så mere og mere farverig. Man skulle ind i mellem næsten holde fast i sædet, for ikke at rejse sig og danse med.

Spændt på Christinas skuespil

Burlesque virkede slet ikke så playback’et som andre musical-film ind i mellem er, Hairspray for eksempel. Der var kun én gang, hvor Christinas mundbevægelser ikke passede med sangen, og det var kun et øjeblik. Jeg var lidt spændt på Christinas skuespil da hun som bekendt er sanger, men man kunne godt se at det ikke var hendes første film. Replikkerne var geniale og humoren var i top. Jeg går stadig og griner af replikken: ”En stripklub?! Jeg burde vaske din mund med Jägermeister!”.

”Give it up, give it up!”

Da Ali sagde at hun ville være på scenen, sad jeg bare og tænkte: ”Me too!”. For man var helt inde i filmen, og den slap mig ikke før rulleteksterne. Når man havde set filmen var man også i godt humør. Da lyset i salen blev tændt var det første jeg udbrød: ”Someone said Feel Good?”. Jeg har ikke set en film på det niveau siden Fame, og jeg har sunget ”Give it up, give it up” lige siden. Burlesque er med meget få undtagelser min nye yndlingsfilm, og jeg håber bare på en snarlig DVD eller et soundtrack, men indtil da, hurra for Youtube.

Anne Mette, 20 år, Egtved

Jeg blev bogstavelig talt slået omkuld og chokeret over hvor fantastisk Burlesque var. Jeg sad bare med følelsen af WOW tilbage, da den sluttede. Den har dog nogle sammenligninger med Coyoto Ugly, som jeg også synes er en vidunderlig film. Jeg havde ellers frygtet, at det ville være en af de sædvanlige musicals, men det er det langt fra! Selvom det er masser af enestående musiknumre, og imponerede kostumer, var den langt mere end bare en musical. Den fortalte en smuk og sød historie om det at være en ensom pige alene i verden, som ender med at få sin drøm opfyldt. Samtidig var den utrolig underholdende og morsom, og helt sin egen. Jeg var utrolig spændt på at se Christina Aguilera og Cher som skuespillere i samme film. Jeg må indrømme, at jeg havde lidt svært ved at se dem sammen. Men de overraskede mig med deres talent, og deres unikke sangstemmer. Dansene var virkelig også specielle og tog pusten fra mig, da jeg kun kan gisne om, hvor svært det var at lave sådan nogle bevægelser og holde takten. Jeg var faktisk så imponeret og positivt overrasket over filmen, at jeg var lige ved at klappe i hænderne nogle gange under filmen og da den sluttede. Det gik så op for mig, at de jo alligevel ikke kunne høre det, og at de andre i salen nok ville undre sig lidt over det. Jeg giver den hele 6 stjerner, selvom den har sine ligheder med Coyoto Ugly, og den sidder stadig dybt i mig.

Lise, 18 år, Birkerød

5 stjerner
Burlesque var helt klart en positiv overraskelse! Jeg havde glædet mig til filmen, som den musicalfan jeg nu engang er, men havde ellers ikke de store forventninger. Men mine fordomme om filmens middelmådighed blev gjort til skamme. I stedet sad jeg ude på kanten af sædet, og følte næsten at jeg selv var en del af historien. Ligesom hovedpersonen Ali er jeg selv fascineret af den verden, og min veninde og jeg gik begge to ud fra biografen i højt humør, syngende og dansende. Christina Aguilera gør det rigtigt godt på film, og det er helt klart en god film at debutere i. Her har hun nemlig mulighed for at vise alle sine talenter, da hun både synger og danser, og nu også spiller skuespil. Cher gjorde det næsten endnu bedre. Det eneste der ærgrede mig lidt var, at cher har en sang midt inde i filmen, som jeg synes er absolut malplaceret. Den er ikke en del af handlingen, og virker mere som om den bare er puttet ind for at Cher også kan få lov at vise hvad hun kan. En smule ærgerligt. Men ellers, en super fed film!