Min søster vampyren: Vampyrpigen Ivy og kaninpigen Olivia er tilbage i andet bind om de to tvillingesøstre, der pludselig møder hinanden for første gang som 13-årige. Smil til kameraet fortæller dog næsten intet om Ivys og Olivias egne personlige og spændende historier, som man har glædet sig til fra 1’eren, så det bliver en lidt kedelig sidehistorie, der minder lidt for meget om et par utrolig kendte amerikanske teenage-gyserfilm.

Af Peter Kock Henrichsen

Titel:

“Min søster vampyren – smil til kameraet”

Forfatter:

Sienna Mercer

Sider:

190

Udkommer:

April 2010

Forlag:

Alvilda

Følelses-barometer:

I tvillingesøstrene Ivy og Olivias by, Franklin Grove, er én af drengene fra banden Bæsterne, Garrick Stevens, kommet til at gøre sig lidt for bemærket. Han er steget ud af sin kiste midt under en begravelse. Bæsterne er jo vampyrer ligesom Ivy, så Garrick har ikke engang været tæt på at blive levende begravet. Han har blot sovet i sin kiste, som sædvanlig. Men stjernereporteren Serena Star fra morgenfjernsynsprogrammet The Morning Star, har netop opsnappet historien som om Garrick har været ved at blive levende begravet.

Vampyrerne må ikke afsløres

Garrick elsker opmærksomheden og Olivia og Ivy er sikker på, at han har gjort det med vilje. Men det er en skandale for specialt Ivy og hendes far og de andre vampyrer i Franklin Grove, for Serena Star og hendes tv-hold kan hvert øjeblik finde ud af, at der faktisk er rigtig mange personer i Franklin Grove der sover i kister.

Den bedste historie kommer i tv

Serena Star søsætter en mediekonkurrence, hvor eleverne på Franklin Grove Junior High skal lave en rigtig god lokal historie. Ivy og Olivia og de andre piger, der er tilknyttet skolebladet, gør deres bedste for at producere den bedste historie, for Bæsterne må under ingen omstændigheder få mere opmærksomhed og komme i The Morning Star.

Anden bog i serien

Smil til kameraet er anden bog i serien Min søster vampyren om de 13-årige tvillingesøstre Ivy og Olivia. Ivy er vampyrpige og Olivia er menneskepige, som vampyrerne kalder “kaniner”. Historien om Serena Star i Franklin Grove og pigernes mediekonkurrence er dog ikke særlig spændende sammenlignet med første bog i serien, der hed Hvem er hvem?. Når man netop har lært Olivia og Ivy at kende og pigerne selv går og ruger over hvem der er deres rigtige forældre, vil man jo netop gerne høre mere om det. Pigerne undersøger det lidt, men de kommer ikke rigtig nogen vegne med det.

Uddrag af Min søster vampyren – Smil til kameraet

Serena Star så lige ind i kameraet. “Jeg, Serena Star, bringer nu et interview med en trettenårig dreng, der nær var blevet levende begravet. I er sikkert enige i, at det er en historie, der i sandhed er … UFATBARLIG!”
Straks kom der en tekst på skærmen med ordet “UFATBARLIG!” over Garricks hoved. Ivy himlede med øjnene. Serena fandt altid på den slags tåbelige ord til sine overskrifter.

Stilen minder alt for meget om Scream 2

Hele stilen med Serena Stars mediecirkus i Franklin Grove virker desværre lidt som en kopi af Scream 2-filmen fra 1997, hvor journalisten og forfatteren Gale Weathers (spillet af Courteney Cox – også kendt som Monica i Friends) kommer til byen for at efterforske nogle mystiske ting på de unges universitet. Hvis man kombinerer Scream 2 med gyseren/teenagefilmen Urban Legends Final Cut (fra 2000), hvor eleverne på et universitet også skal producere en film, ja, så ved man hvilke film Sienna Mercer er blevet inspireret af. Desværre. Min søster vampyren – Smil til kameraet er dog ikke en rigtig gyser, ligesom filmene, men nærmest en sød gyser uden uhygge, og det bliver den faktisk lidt kedeligere af. Olivia og Ivy og deres veninder er dog altid hyggelige, når de pludrer med hinanden. Så selv om historien ikke holder, holder jeg stadig af hovedpersonerne.

Det bliver meget bedre i bind 3

Alt det spændende man gerne vil vide om Olivia og Ivy og deres forældre, kommer heldigvis i 3. bind, som hedder De tre prøver. Men derfor kommer bind 2 også til at virke som en unødvendig ekstrahistorie, som blot sætter Ivys og Olivias egne personlige og spændende historier på pause.