Fantasy: Så er andet og sidste bind af Nijura udkommet.

Af Majasol Meisling Ryberg, 17 år

Titel:

“Nijura – Elverkronenes arving bind 2”

Forfatter:

Jenny-Mai Nuyen

Sider:

315

Udkommer:

2010

Forlag:

Carlsen

Følelses-barometer:

I andet bind af Nijura, vender vi tilbage til Nill, præcis hvor vi forlod hende: Rejsen der vil føre hende til at dræbe kongen, er endelig påbegyndt, men der er knas i den lille følgegruppe. Det går dog langsomt op for alle, at hvis de virkelig vil komme levende ud på den anden side, må de holde sammen – men det er svært. De grå krigere opholder sig tæt omkring dem i skovene, og presset for forsat at holde sig skjult vokser. Imens gror Nills interesse for Scapa sig større, men kan hun egentlig stole på Rævenes Herre?

Mit første møde med Nijura – bind 2

Min største klage for første bind var de kun 215 sider, så jeg fik et blændende lys i øjnene, da det gik op for mig, at andet bind indeholdt dejlige 315 sider. For dejlige sider, er præcis hvad de er. Jeg var fuldstændig forgabt allerede fra side to og kunne dårligt slippe bogen for at tage en dyb indånding. Dog synes jeg, at det er skuffende, at begge bøger har præcis samme omslag – bortset fra skriftfarven. Det lagde en stor dæmper på mit meget glade indre. Det skyldes nok, at Nijura – Das Erbe der Elfenkrone oprindeligt kun er én roman på tysk. Bogen er blevet oversat, opdelt og gjort til serie af Carlsen, hvilket også forklarer det manglede klimaks i første bind.

Jenny-Mai’s still got it

Jeg blev positiv overrasket over hvor højt spændingsniveauet startede ud med at være. Efter første bind forventede jeg ikke niveauet så højt – slet ikke allerede fra side to – selvom jeg indeni håbede på det. Det lykkes oveni købet godt for forfatteren, at opretholde spændingen igennem bogen, og få en afslutning der ender med et brag.

Præcis som i første bind, har Jenny-Mai et godt fast tag på, hvordan hun skal formulere sig, så det danner følelser og billeder i hovedet på læseren: Nills tvivl om, hvorvidt hun kan stole på Scapa, Scapas meget forvirrede sind, af grunde jeg ikke kan røbe uden at sige for meget, og Kaveh som introducerer Nill for hans verden. Jeg var så godt som tryllebundet over udviklingen af universet.

Uddrag af Nijura – Elverkronens arving bind 2

Langt borte fra kunne Kaveh høre de andres stemmer. Han lå i sine ridderes arme og mærkede dem befri ham for algeslangerne og tage sværdet ud af hans stive hånd. Deres ansigter fortabte sig i svage nuancer. Men han så tydeligt Nill knæle ned – ikke ved siden af ham, men ved siden af Scapa. Hun bøjede sig over ham og tog hans ansigt mellem sine hænder.

Der er kærlighed i luften

Det element som jeg ikke bed meget mærke i ved første bind, bliver en stor og vigtig rolle i andet bind; nemlig romantikken. Forhistorien i første bind, kommer også til at betyde meget for bogen, hvilket jeg allerede så småt havde gættet inden jeg begyndte at læse bind 2.

Selvom læseren efterlades med en god slutning, krydser jeg stadig fingre for en fortsættelse. Hvis det ikke sker, sætter jeg min lid til at flere af Jenny-Mais bøger vil blive udgivet på dansk længere fremme i tiden.