‘Blue Bloods’-serien: Jeg er stadig helt tryllebundet af Melissa De La Cruz’ moderne og specielle univers, hvor der både findes Blue Bloods, Silver Bloods, og Red Bloods (almindelige mennesker). ‘Maskerade’ lå lige på vippen, til at få 6 stjerner, da den er så vildt interessant, og formår at få så meget med. Man får en helt ny viden, og jeg brænder stadig efter mere. Niveauet holder, og jeg beder inderligt til, at den næste i serien bliver oversat til dansk.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

‘Maskerade’ Blue Bloods 2

Forfatter:

Melissa De La Cruz

Originaltitel:

‘Masquerade’

Sider:

320

Udkommer:

18. februar 2011

Forlag:

People’s Press

Følelses-barometer:

Schuyler Van Alen bliver med tiden mere fortrolig med sine nyfundne vampyrkræfter, men hun går stadig rundt med en masse ubesvarede spørgsmål. Hun er taget en tur til Italien, nærmere bestemt Venedig, med sin bedste ven Oliver, for at finde sin bedstefar. Hun håber, at det kan give svar på nogle af hendes spørgsmål, men tingene bliver derimod mere forvirrende.

Mens Schuyler er i Italien, er forberedelserne til årets største bal i gang i New York. Ballet skal være helt overdådigt, og holdes efter Blue Bloods-maner. En ny vampyr dukker op, men hvem er han?

Nummer to i en serie

Jeg havde ventet længe og spændt på efterfølgeren til ‘Blue Bloods’, så jeg var lykkelig, da jeg modtog ‘Maskerade’ med posten :). Endnu engang følger vi Schuyler, Mimi og Bliss skiftevis, hvor Schuyler stadig er hovedpersonen. I ‘Blue Bloods’ blev Schuylers mormor “dræbt” af en Silver Blood, og hvorvidt de er vendt tilbage, er stadig et mysterium. Hvor ‘Blue Bloods’ fik 5 stjerner af mig, fordi jeg syntes Melissa De La Cruz havde været meget opfindsom, ligger ‘Maskerade’ lige på vippen til 6 stjerner.

Niveauet holder

Jeg blev bjergtaget endnu engang af historien, og kunne slet ikke give slip på den, da jeg først have åbnet bogen. Selvom den var bedre end etteren, så mangler der stadig lidt, før den får 6 stjerner. Man får noget mere viden omkring, hvad det er for nogle vampyrer man beskæftiger sig med, og kommer ind på deres forhistorie. Dette gør, at den er lettere at forstå, og desuden er det utrolig spændende, og en helt anden verden, end den man er vant til at se, når man læser om vampyrer. Desuden skal forsideillustrationen helt klart have point, for den er bare super flot, og meget mere interessant end forsiden på etteren. Den springer helt i øjnene på en, og er glad for de valgte netop denne forside, for der var også en anden på tale.

Kapitlerne

Jeg ELSKER seriøst kapitlerne! Det der gør, at den er så let at forstå, er helt klart de små og søde kapitler. Det er noget man sjældent ser. Normalt når man læser bøger, der er til denne aldersgruppe, kan kapitlerne godt være op til 20 sider. Her er der højest 10 sider per kapitel, og ofte mindre, hvilket er virkelig skønt! Det gør at historien bliver anderledes, og er med til at gøre den så fængende, fordi ved hvert kapitel sker der noget nyt, og ofte uventet.

Dagbogen er skiftet ud

I ‘Blue Bloods’ var der små uddrag af en dagbog, som jeg i starten syntes var forvirrende, men som til sidst gav mening. I ‘Maskerade’ er dagbogen blevet fjernet, og erstattet af avisklip. Det gør disse bøger helt unikke. Da jeg i ‘Blue Bloods’ fandt ud af, at der var en mening bag disse afbræk i teksten, gik avisudklippene mig ikke på i ‘Maskerade’, for jeg vidste, at jeg på et tidspunkt ville finde et svar på dem.

Sad med tonsvis af spørgsmål tilbage

Jeg blev så ked af det og ulykkelig, da jeg nåede sidste side i Maskerade. Jeg havde håbet, at der var et mere kapitel tilbage, men i stedet så jeg til min skuffelse, at alle de sidste sider var blanke. Jeg har så mange spørgsmål, som jeg brænder efter at få besvaret. Men slutningen kunne ikke have været bedre, da jeg som læser, virkelig sidder og tørster efter at læse mere om denne verden. Melissa De La Cruz har fået skabt et helt nyt slags univers, og bøgerne er blevet nogle af mine favoritter.

Uddrag af Maskerade

”Schuyler lukkede øjnene. Den eneste dreng, hun havde kysset, var Jack Force, og dette føltes på samme måde – men alligevel anderledes. Mere indtrængende. Mere insisterende. Hun sugede hans åndedræt til sig, og følte hans tunge i sin mund, oven på hendes tunge, næsten som om han ville sluge hende. Hun følte, hun kunne kysse ham for evigt.
Og så stoppede det. ”

Næste bog?

Det er vist stadig usikkert, om de efterfølgende bind i ‘Blue Bloods’-serien bliver oversat til dansk. Jeg håber det inderligt, da de virkelig har sat sig fast i mine tanker. Jeg kan på nogle områder identificere mig med hovedpersonen Schuyler, og brænder virkelig efter at vide, hvad der fortsat sker i hendes liv som halvblodsvampyr – hun er den eneste der er halvt menneske, halvt vampyr. Der skulle være 6 bøger i serien, og jeg krydser fingre, for at de alle sammen bliver oversat til dansk :).

Hvad synes du omkring dette nye univers, som Melissa De La Cruz har fået skabt? :). Personligt elsker jeg, at man får noget mere af vide, om vampyrernes forhistorie, og hvordan deres liv hænger sammen.