Teenagefilm: Efter at have ventet fire måneder på denne film og glædet mig som et lille barn, er jeg meget godt tilfreds. Selvom ’Red Riding Hood’ ikke ligger som en af mine favoritfilm, så er den underholdende og værd at se. Jeg sad hele vejen igennem og prøvede at regne ud hvem varulven var, og endte med at samle min kæbe op fra gulvet.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

‘Red Riding Hood’

Instruktør:

Catherine Hardwicke

Land:

USA

Distributør:

SF Film /Warner

Premieredato:

31. marts 2011

Beboerne i Draggerhorn har i flere år haft en våbenhvile med den varulv, som holder til i skovene ved byen. De har ofret dyr til den i stedet, for at holde sig gode venner med den, og på den måde stillet dens sult. Men varulven ændrer stil under den blodrøde måne, og dræber en af indbyggerne i byen, Lucie, som er Valeries (Amanda Seyfried) storesøster. Valerie havde ellers planlagt at flygte fra byen med den fattige Peter (Shiloh Fernandez), fordi hendes forældre havde lovet hende væk til den lidt mere velhavende Henry (Max Irons). Drabet sætter dog en stopper for flugten, og imens tilkalder indbyggerne varulvejægeren Father Solomon (Gary Oldman). Valerie er dog på en eller anden måde forbundet med varulven, hvilket gør tingene endnu mere komplicerede. Hun bliver nu selv mistænkt og er samtidig potentiel madding.

En moderne skildring

’Red Riding Hood’ er en slags virkelighedsbetonet film, med masser af drama, og med et overnaturligt tvist i form af en varulv. Jeg har virkelig glædet mig til at se den, siden jeg for første gang hørte om den for 4 måneder siden. Idéen bag filmen er kommet gennem Brødrene Grimm’s fortælling om ’Den lille rødhætte’. ’Red Riding Hood’ er dog sin egen film, med nogle kendetegn fra ’Den lille rødhætte’, for eksempel den røde kappe. Jeg synes dog til tider, at det blev lidt underligt, da det virkede som om at kendetegnene bare var blevet placeret tilfældige steder i historien.

De mandlige hovedroller

Jeg må helt ærligt tilstå, at jeg ikke rigtig begyndte at savle over Peter og Henry. De var selvfølgelig nogle få gange lidt charmerende, og Peter havde også sit ”bad boy” image på plads, men desværre gav de mig slet ikke noget kriller i maven. Det manglede der lidt af, men måske er det bare mig? De er begge forholdsvise nye skuespillere, så det kan være, at de med tiden kan finde lidt mere ud til publikum, eller også gjorde de bare ikke nok, for at ramme os piger i biografen, så man længtes efter dem. Peter var faktisk blandt de sidste fire, der blev overvejet til rollen som Edward i ’Twilight’.

’Red Riding Hood’ vs. ’Twilight’

Det er nærmest umuligt at undgå dette emne, eftersom instruktøren er den samme, Billy Burke optræder i begge film, og samtidig havde ’Red Riding Hood’ mange ligheder til ’Twilight’, som blandt andet trekantsdramaet. Åbningsscenerne mindede også meget om hinanden, og dét at man befandt sig i en skov. Men her mener jeg også, at sammenligningen stopper. Selvom ’Twilight’ er blandt mine yndlingsfilm, så synes jeg faktisk at ’Red Riding Hood’ var en okay film, som indeholdt masser af tvist, og jeg måtte da også lige samle min kæbe op fra gulvet, efter at varulven blev afsløret.

Kunstigt sne, men fantastiske omgivelser og natur

Jeg blev faktisk overvældet af den natur og de omgivelser man pludselig kom i. Det gav mig et sug i maven, at alting var så smukt. Jeg kunne dog se, at sneen var kunstigt, hvilket irriterende mig helt vildt under filmen. Samtidig lignede det jo heller ikke, at det var koldt at gå udenfor i T-shirt eller lignede, selvom det sneede. Men jeg var imponeret over de gode effekter. Jeg troede faktisk, efter jeg så åbningsscenen, at de havde ændret ’Red Riding Hood’ til 3D, fordi det lignede at træerne sprang ud af lærredet. Musikken skal helt klart også nævnes, da den virkelig formåede at opbygge en stemning, og havde en stor betydning for filmen.

Speciel, men fed dans/ceremoni

Da beboerne i landsbyen tror at de har slået den rigtige ulv ihjel, holder de en sejrsfest om aftenen. Jeg blev virkelig draget til den noget specielle og anderledes dans, og var helt vild med den. Jeg har i hvert fald aldrig set en lignede dans i andre film, hvilket gør at den bliver helt unik. Jeg vil lige, som en lille sidebemærkning, nævne, at ’Red Riding Hood’ også indeholder lidt humor. Hvorvidt det er bevidst eller ubevidst, ved jeg ikke, men jeg kunne ikke undgå at smile lidt et par gange, selvom det er en alvorlig film. Jeg vil dog ikke afsløre for meget, hvis du ikke har set den. 🙂

Uventet tvist til sidst

‘Red Riding Hood’ er helt klart anbefalelsesværdig, især hvis man trænger til lidt hygge med veninderne. Mange har givet ’Red Riding Hood’ få stjerner, men jeg tror, at det er fordi, at de har haft for store forventninger, og regnet med at den henvendte sig til det voksne publikum. Det gør den også til en vis grad, men jeg tror målgruppen er de fleste ’Twilight’-fans. Man skal ikke forvente, at den minder om ’Den lille rødhætte’, men i stedet nyde filmen som den er. 🙂


Sikke mange versioner der er!

Af Maria Riget Hansen
Det er for at du bedre lærer mig at kende! Ja ’Red Riding Hood’ fra 2011 er langt fra den første fortolkning af eventyret ’Den LilleRødhætte’. Der er lavet utrolig mange film om det kendte folkeeventyr, eller i hvert fald med den kendte karakter Rødhætte. Hun findes i mange forskellige versioner både moderne og traditionelle. For eksempel kom der i 2005 en film der hed ’Sandheden om Rødhætte’ som er en animation med en ret fordrejet idé om hvad der egentlig forgik da Rødhætte skulle besøge sin bedstemor.


De 5 nyeste Rødhætte-film:

Red Riding Hood – 2011

Red Riding Hood – 2007

Sandheden om Rødhætte (original titel: Hoodwinkled) – 2005

Red Riding Hood – 2003

Red Riding Hood (original titel: Chervenata shapchitza) – 2002

Dette er dog blot toppen af isbjerget, og hvis du går ind på film siden www.imdb.com kan du se en helt oversigt over intet mindre end 49 film som har ”Red Riding Hood” i titlen!

Historien om Rødhætte er dog langt ældre end filmhistorien. ’Rødhætte’ eller ’Historien om den lille Rødhætte’ er et folkeeventyr, man ved altså ikke hvor det oprindeligt stammer fra. De fleste kender nok Brødrene Grimms version, og har fået den fortalt som godnathistorie da de var mindre, det fik jeg i hvert fald. Brødrene Grimms samling af eventyr blev for første gang udgivet på dansk i 1821, men historien er endnu ældre end det. Den første trykte version af ’Rødhætte’ blev udgivet i 1697, og er skrevet af den franske forfatter Charles Perrault, og er altså skrevet på fransk.

Så ’Den Lille Rødhætte’ har sine rødder flere hundrede år tilbage og har været inspiration for mange. Den seneste tilføjelse til samlingen over Rødhætte-historier er ’Red Riding Hood’ som har givet et mere dystert bud på hvordan historien også kan forstås. Så er man Rødhætte-fan er det jo bare om at komme af sted!