Unge forfattere’: ’Udødelig’ er skrevet af den ekstremt unge forfatter Amalie K. Kæseler på kun 16 år! Læs den hvis du har behov for en lidt ”anderledes” bog!

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 14 år

Titel:

‘Udødelig’

Forfatter:

Amalie K. Kæseler

Sider:

186

Udkom:

2010

Forlag:

Siesta

Følelses-barometer:
”Døden indtræffer i ethvert liv, David. Og nogle føler endda dødens tag i deres sjæl, før de ved af det. De bør forberede sig. Det bør vi alle. Før vi ved af det, er det for sent.”

For David er hverdagen en evig kedelig rutine som bare fortsætter og fortsætter. Intet spændende, hverken derhjemme eller ovre i skolen. Eller jo, der er lige pigen Mikku, som er det direkte modsatte af normal. Men ellers er alt kedeligt og gråt lige indtil david dør – og vågner op igen. Snart befinder han sig i De Smukke Menneskers by, byen med alle farverne, som snart bliver truet af mørket.

Den kedelige hverdag

Jeg tror vi alle kender det med, at hverdagen er lidt for kedelig, lidt for ensformig (ja, selv weekenden kan nogle gange mangle spænding) og sådan føler hovedperson David i den grad også. Derfor elsker jeg også det lidt symbolske i, at stedet hvor David ender er fyldt med farver, idet hver enkel person har sin individuelle farve og aura. Det viser, at Amalie K. Kæseler virkelig har tænkt over tingene og ikke bare skrevet historien som den kom hende. Det virker som en meget gennemtænkt bog.

Lidt anderledes

Der er noget over ‘Udødelig’, som får den til, at være lidt anderledes. Måske er det det faktum, at forfatteren er så ung, eller måske er det fordi, at De Smukke Mennesker er en næsten helt ny race, som vi ikke har hørt så meget om i fantasy-bøger endnu. Måske er det fordi, at De Smukke Mennesker i grunden endelig ikke har nogle ”super kræfter”, altså bortset fra deres udødelighed, og meget smukke ydre (som man vist ikke helt kan kalde en super kraft).

’Udødelige’ er lidt nytænkende og derfor ganske spændende og sjov på sin egen måde, og derfor også ret sjov at læse. Selvfølgelig er den også spændende på den ”normale” måde, men ikke ligefrem tænderskærende spændende, alligevel er der enkle steder hvor jeg var nødt til at bladre om på næste side, fordi at jeg bare måtte kende fortsættelsen.

Noget af det jeg syntes var rigtigt godt ved bogen var, at Amalie virkelig formår, at holde ting skjult for mig som læser helt hen til afsløringen. Og når man så endelig læser det, bliver man virkelig forundret, da man slet ikke havde set lige netop det komme.

Uddrag af ‘Udødelig’

”David lod blikket glide over dem alle. De mindede utroligt meget om hinanden, og den eneste forskel var, at de havde en farve hver. En var helt klædt i lys gul, en anden i rød-orange, og en tredje i mørk lilla. Det kunne godt minde om en hel by, der holdt regnbuefestival. David blev ved med at se fra person til person. Pludselig gik det op for ham, hvor mange farver og nuancer, der faktisk fandtes. Da han så endelig troede, at han havde fundet to, der havde den samme farve, viste det sig, at den ene var en smule mere turkis end grøn. Ind imellem så David folk, der gik i farver, han ikke viste eksisterede, og det fik ham bare til at måbe endnu mere, end han gjorde i forvejen.”

Tro på din drøm!

’Udødelige’ er den meget unge forfatter Amalie K. Kæselers debutroman, og jeg synes hun klarer det virkelig godt! Især når man tænker på hendes ret så avancerede sprog. Kun respekt til hende fra mig. At den netop er skrevet af en så ung forfatter, er også dejligt på en anden måde. Så kan vi andre små forfatterspirer med forfatterdrømme se, at hvis man virkelig tror på sin drøm og er villig til at arbejde for det, så er der helt klart også en chance for at drømmen vil gå i opfyldelse!

Amalie K. Kæseler har fået sin roman udgivet på forlaget Siesta, som er et forlag, der udgiver bøger hvis forfatteren betaler for det. På den måde kan du få udgivet din bog, hvis ingen andre forlag tager, vil gøre det, ved hjælp af Siesta, hvis du altså er villig til at betale et ukendt beløb.

Det betyder også at ’Udødelig’ ikke lige findes på bogreolen med Ungdomsbøger i din nærmeste boghandel, eller du kan måske bestille den hjem, men ellers kan du altid købe Amalie K. Kæselers roman ’Udødelige’ på siesta-forlaget.dk

Husk bliv ved med at tro på din drøm, måske vil den en dag gå i opfyldelse!