Unge musikere: Unge med en sangskriver i maven har chancen for at få gode råd og for at få respons på deres sange fra Simon Kvamm i september.

Nephew-forsangeren er nemlig månedens mentor på DRs sangskriversite, dr.dk/sangskriver. Det betyder blandt andet, at han øser af sin ekspertise om sangskrivning på sitet. Her fortæller han også, hvordan den særlige Nephews særlige tekst-stil og det store Nephew-hit ’007 Is Also Gonna Die’ blev til.

En hjælp til dem der famler sig lidt frem

På sangskriversitet kan man også uploade nogle af sine sange og få respons fra brugerne, og i månedens løb vil Simon Kvamm også give feedback på nogle af sangene.

”Mange unge kaster sig ud i at skrive sange i disse år, og sangskriverklubberne har ventelister. Men samtidig er der også mange, der famler sig lidt frem og lige skal finde ud af, hvordan man bedst gør. Det er nogle af dem, vi gerne vil hjælpe med DRs sangskriversite, der er en del af den treårige Syngelyst-kampagne, som DR og tre ministerier står bag,” forklarer Birgit Bergholt, der er projektleder for ’Syngelyst’.

En voldsom overvindelse

Selv ser Simon Kvamm frem til at være mentor:

”Da jeg startede med at skrive sange, ville jeg selv have været glad for sådan et mentor-tilbud. Jeg ville selv have benyttet mig af muligheden for at høre, hvad andre havde at sige om min musik, hvis jeg ellers havde haft tilstrækkelig selvtillid til at uploade mine sange. For det er jo en sårbar ting og en voldsom overvindelse blufærdighedsmæssigt at smide ens sange i hovedet på andre. Når unge sangskrivere alligevel tør det, vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe dem med nogle gode råd i dag.”

Tim Christensen i oktober

Simon Kvamm bliver ikke den eneste sangskriver, der øser af sin viden i de kommende måneder. I oktober overtager Tim Christensen stafetten på dr.dk/sangskriver, og i november runder Kristian Leth og Annika Aakjær forløbet af. (tekst: Jan Dohrmann, DR)

Klik ind på: dr.dk/sangskriver