’Friends with Benefits’ byder på mere end bare en almindelig kærlighedskomedie, og omkring halvvejs kom der pludselig et vildt og alvorligt tvist, som ramte mig dybt. Det er en film, som måske henvender sig mest til teenagere, men alligevel også kan ses af voksne.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

‘Bollevenner’

Instruktør:

Will Gluck

Land:

USA

Distributør:

Sony Pictures

Premieredato:

22. september 2011

Dylan (Justin Timberlake) bor i LA, og er en succesrig Art Director for en populær hjemmeside. En dag tilbyder den ambitiøse og smukke Jamie (Mila Kunis) ham et job for modemagasinet ‘GQ’ i New York, som han vælger at undersøge nærmere. Det er Jamie’s job som headhunter at hjælpe og overtale ham til at tage jobbet. Dylan er dog meget i tvivl, hvorvidt han skal tage jobbet, men en rundtur i New York med Jamie, får ham dog på andre tanker. De finder ud af, at de svinger rigtig godt sammen og begynder at hænge ud sammen og bliver hurtigt venner. Da de begge er blevet skuffet gang på gang af parforhold og derfor nu er singler, beslutter de sig for at lave en aftale, da de begge har nogle behov, der skal dækkes. Spørgsmålet er bare, om det er en aftale, der kan holdes?

En hjertelig komedie med et alvorligt tvist omkring halvvejs

’Friends with Benefits (hedder på dansk ’Bollevenner’, men jeg foretrækker den amerikanske titel) er en hjertelig komedie, hvor to venner beslutter sig for at afprøve, om man kan være venner med fordele. Men lige under overfladen er der dog også andre alvorlige temaer, som bliver taget op omkring halvvejs. Dette styrker dog filmen, og er med til at der kommer større fokus på karaktererne og giver mere dybde end de almindelige gennemsnitlige teenager-sex komedier. Jeg blev i hvert fald selv ramt i hjertet af det tvist, som pludselig kom.

En frisk film med dejlig humor

Det er en film med friske og lidt rappe replikker, og der er virkelig fart over feltet, mens der er fyldt godt op med skøn humor. Flere gange brød salen ud i latter. Da jeg kom ind, kunne jeg se, at filmen mest tiltrækker unge, da der faktisk ikke var andre voksne i salen udover min far. Enten er min far bare noget særligt, eller også kan den også egne sig til voksne, da han også var vild med filmen, og heller ikke kunne holde sin latter tilbage, ligesom alle os andre.

Kemien mellem Mila og Justin er i top

Mila Kunis og Justin Timberlake har en super god kemi sammen, og var meget troværdige i deres roller. De overbevidste i hvert fald mig om, at de virkelig havde lyst til hinanden i sex-scenerne, selvom de kun var ”bollevenner”. Det er også super fedt, at de tør spille disse lidt grænseoverskridende roller, hvor de skal være nøgne i nogle af scenerne, og være sårbare overfor hinanden, og de får det nærmest til at ligne en leg. Det kan være skræmmende at gøre sig så åben over for et andet menneske, men det klarer de uden problemer, og derfor får det hele samspillet mellem dem, til at virke så ægte.

Timberlake er et naturtalent og super charmerende

Det er første gang jeg ser Timberlake som skuespiller, og jeg synes helt bestemt, at det er en branche, som han skal blive ved med at udforske, da han virker som et naturtalent og gør det utroligt overbevisende i rollen som Dylan. Han er god til at få sin personlighed til at skinne igennem rollen, så det hele ikke er skuespil og påklistret. Han mister heller ikke sin maskuline side – selvom han bliver rettet af sin medspiller i de første sex-scener, så han kan tilfredsstille hende på den rigtige måde – tværtimod! Han bliver nærmest mere mand af det, da han kan tage imod hendes råd, og ikke bare være en macho-fyr, der altid mener, at det han gør, er det rigtige.

Jeg kunne identificere mig med Kunis

Kunis kender jeg fra tv-serien ’Dengang i 70’erne’, så derfor vidste jeg allerede inden, at hun har et stort talent indenfor skuespil. Der er bare noget specielt over Kunis, fordi hun skiller sig ud fra de typiske amerikanske skuespillere, da hun er fra Ukraine. I rollen som Jamie virker hun utrolig varm og sød, som en slags bedste veninde, og så er hun rap i replikken, og lidt naiv, hvilket jeg ved, at jeg selv er. Derfor er det også så utroligt nemt for mig, at holde af hende, da hun minder så meget om mig selv.

Oplagt til både en kæreste-tur og en pigeaften

Jeg synes det er lidt bizart og underligt, at der kommer to film med cirka et halvt års mellemrum, som næsten omhandler den samme problemstilling. Måske ikke alt for godt timet af filmselskaberne, men da jeg endnu ikke har set ’Venskab med fryns’, kan jeg jo ikke præcist sige, om den er bedre eller dårligere end ’Friends with Benefits’. Du kan i hvert fald sagtens snuppe din ven eller kæreste med i biffen og se denne, da den faktisk ikke er så pladderromantisk og sukkersød, som jeg lige gik og troede. Du kan dog også tage din veninde med under armen, og gøre det til en rigtig pigeaften. Hun vil helt sikkert elske dig for det, hvis hun trænger til lidt kærlighed og en charmerende fyr at savle over eller til en skøn omgang humor. 🙂