Julemærkefonden er mest kendt for at sælge Julemærker til juleposten, men i virkeligheden gør de langt mere end det! De hjælper børn i Danmark, som har det svært!

Af Sofie Sejr Ravn Jensen, 14 år
Julemærkefondens primære opgave er at hjælpe børn i Danmark, som har det svært. Børn som du og jeg. Mange tror at Julemærkefonden bare hjælper børn med at tabe sig, men det Julemærkefonden gør er at give børnene deres mod på livet tilbage, som de på den ene eller anden måde har mistet. Typisk er det dog overvægtige børn, som er blevet mobbet pågrund af deres størrelse og derfor måske aldrig har prøvet at have en ven. Prøv at forestille dig hvis du ikke havde nogen venner, hvor trist livet det må være! Børnene har typisk også problemer på hjemmefronten, måske ved at deres forældre ikke er i stand til at tage sig af dem. Her er det Julemærkefonden kommer ind og hjælper. De hjælper børnene til at tro på sig selv, ved at give dem succes oplevelser, som viser børnene at de også er noget. Som for et eksempel at tabe sig. Som Julemærkefonden siger, når børnene kommer på et Julemærkehjem er de store udenpå og små indeni, men når de forlader Julemærkehjemmet igen er de små udenpå og store indeni!

De har brug for hjælp!

Alt det lyder jo fantastisk! Men Julemærkefonden har brug for din hjælp (eller dine forældres). Hvert år står omkring 550 børn på ventelisten til at komme på et Julemærkehjem, det vil sige en ventetid på ca. 1 år. Og den statistik ser ud til at fortsætte, for hvert år har Julemærkefonden et stort underskud, hvilket sikkert hænger sammen med at folk sender mindre julepost i julen. Men så er det jo godt at man kan hjælpe på andre måder. Du kan for et eksempel blive Julemærkeven og støtte Julemærkefonden med et årligt eller månedligt beløb – på den måde hjælper du børn, som har brug for at bryde deres onde cirkel hele året. Hvis du har lyst til en lidt sjovere måde at støtte på, for måske vil du gerne have en måde, hvor du selv skal gøre noget, så kan du oprette din egen indsamling på www.julemaerket.dk – her kan du også læse meget mere om sagen og hvordan du kan støtte! Nu gælder det bare om at hive fat i jeres sparegris eller jeres forældre og gå i gang med at hjælpe børn i Danmark, der har brug for hjælp til at for lov til at leve deres barndom!

De fire Julemærkehjem

Der findes 4 Julemærkehjem i Danmark. Julemærkehjemmet Fjordmark ligger i Kollund lige ved grænsen til Tyskland og har plads til 30 børn i alderen 6 til 14 år. Julemærkehjemmet Hobro ligger pudsigt nok i Hobro i Jylland og har plads til 48 børn i alderen 7 til 14 år. Julemærkehjemmet Kildemose ligger i Ølsted på Nordsjælland og har plads til 24 børn i alderen 6 til 12 år. Det sidste Julemærkehjem hedder Skælskør og ligger i Skælskør på Sydsjælland og har plads til 48 børn i alderen 9 til 14 år. Alle fire Julemærkehjem sørger godt for børnene så de kan få en god oplevelse ud af deres ophold på Julemærkehjemmet, som kan hjælpe dem videre i livet.

Årets Julemærke

I år er Julemærket tegnet af Frederik Bramming, som dine forældre helt klart kender fra deres barndom. Han er kendt som kravlenissernes far, og årets Julemærke er hans gamle kravlenisser, nogle helt nye som aldrig før er blevet offentliggjort. Han er godt nok død, så det er hans barnebarn Sine Bramming som har sendt dem ind til Julemærkefonden. Men i hvert fald syntes jeg årets Julemærke er ret hyggeligt, de små nisser er da også ret søde!

Lyder det som dig?

Føler du dig tit ikke som noget, har du vægtproblemer eller ingen venner? Så kan du finde en ansøgning til et Julemærkehjem her: www.julemaerket.dk

Bemærk ansøgningen skal sendes inden du fylder 14!