‘Mørkets kræfter’-serien: I forhold til ‘De Dødes Kald’, som jeg syntes var enorm langtrukken, er ‘Åndernes Hvisken’ virkelig en overraskelse! Jeg var helt vild med bogen! Spændingen er høj hele vejen igennem, og tingene når knap nok at falde til ro, før der igen sker noget nyt. Man skal simpelthen læse ‘Åndernes Hvisken’ også selvom man, ligesom mig, ikke var vild med 1′eren.

Af Mathilde Alfang Jepsen, 15 år

Titel:

‘Åndernes Hvisken’

Forfatter:

Kelley Armstrong

Originaltitel:

‘The Awakening’

Oversat af:

Stig W. Jørgensen

Sider:

358

Udkom:

2011

Forlag:

Carlsen

Følelses-barometer:
Chloe er blevet fanget af Edison Gruppen efter sin flugt med Rae, Simon og Derek. Alle fortæller hende, at det hele nok skal gå, og at de kun prøver at hjælpe hende og Rae.
Men Chloe tør langt fra at stole på dem, for de sidste personer, Edison Gruppen ønskede at hjælpe, er nu døde, og det ved Chloe – hun kan nemlig se og tale med dem.
Tingene er langt fra, som de burde være, og Chloe ser i øjnene, at det bedste må være at flygte og finde tilbage til Simon og Derek og hjælpe dem med at finde deres forsvundne far. Det bliver dog langt fra så let, som Chloe ønskede sig.

Overraskende 2’er

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke brød mig om ‘De Dødes Kald’, så jeg har været en smule i tvivl, om jeg egentlig gad at læse ‘Åndernes Hvisken’. Men nu efter at have lagt bogen til side, kan jeg sige at jeg er utrolig glad for jeg læste den. ‘Åndernes Hvisken’ tager os ud på en spændende rejse, hvor Chloe og hendes venner flygter fra Edison Gruppen. Alle sammen kæmper med hver deres problemer, men alligevel bliver de nødt til at samarbejde, hvis de vil slippe væk.

Chloe er blevet levende!

I ‘De Dødes Kald’ havde jeg også meget svært ved at forstå Chloe. Jeg syntes slet ikke, hun føltes rigtig, men nu er jeg glad for at kunne fortælle at i ‘Åndernes Hvisken’ bliver Chloe mere ”levende” og jeg forstår hende meget bedre, både hendes måde at handle på, men jeg lever mig også ind i hende og mærker hendes følelser. Det var bare så skønt! Og det er blandt andet en af grundene til at jeg var så glad for bogen.

Det mest negative, jeg kan sige om bogen er, at det stadig nogen gange er svært se, hvem der taler. Det sker nemlig nogen gange, at dialogerne er en smule lange, og man bliver forvirret over, hvem der siger hvad. Men det er dog blevet bedre, end det var i sidste bog.

Romantik på vej

Romantikken var ikke særlig høj i sidste bog, og i ‘Åndernes Hvisken’ er den heller ikke helt vildt høj, men man kan godt mærke, at den er på vej!
I ‘De Dødes Kald’ følte man, at Chloe og Simon bare skulle være sammen, men efter at have læst ‘Åndernes Hvisken’ er jeg personligt blevet en smule i tvivl. Chloe tilbringer en masse tid sammen med Simons bror, Derek, og inderst inde føler jeg at de burde være sammen. Derek er også en af de mest spændende personer i historien. Han er fuld af hemmeligheder og har aldrig før knyttet sig til andre. Den eneste, der kender ham, er Simon men nu er Chloe begyndt at komme tættere på Derek og bryde igennem hans ”skjold.” Chloe hjælper også Derek og passer på ham, og jeg er ret sikker på, at et stærkt bånd er i gang med at knytte sig i mellem dem.

Uddrag af ‘Åndernes Hvisken’:

Derek fik en ny krampe. Denne gang kastede han hovedet tilbage og brækkede sig i buskadset. Han blev gennemrystet af bølge efter bølge og kramper, der tømte hans mavesæk, til der dryppede opkast fra hver eneste gren, og den kvalmende lugt blandede sig med den ramme lugt af hans sved.
Der kom hår frem og trak sig tilbage, og han blev ved med at vride sig i krampe og brække sig, indtil der ikke var mere at kaste op, men hans mave blev ved med at forsøge i frygtelige tørre bølger, som gjorde ondt at høre på. Jeg satte mig på knæ og lagde hånden mellem hans skulderblade, og strøg klappende den svedige hud og hviskede de samme beroligende ord uden overhovedet at være sikker på, at han stadig kunne høre dem.

Den tredje og sidste

Jeg har lidt svært ved at se, hvordan den tredje og sidste bog skal kunne slutte alt det der er sket. Der sker nemlig så meget i ‘Åndernes Hvisken’ og man bliver både overrasket og chokeret gang på gang. Man har også stadig nogle spørgsmål, når man lægger bogen fra sig, og jeg håber virkelig af næste bog i serien kan nå at svare på dem allesammen og slutte serien på en ordentlig måde.

Så hvis du endnu ikke har læst ‘Åndernes Hvisken’, så gør det, for det er helt klart det værd!