The Vampire Diaries: Sæson to af den utrolig populære serie ’The Vampire Diaries’ starter som de forlod os i første sæson. Elena har på fornemmelsen at der er noget galt, da hun træder ind ad døren i en af de første scener i sæsonen, og da Damon senere fabler om at hun har kysset ham, går det op for hende, at der er noget galt – og hun har helt ret.

Af Rebecca Johansen, 16 år

Titel:

‘The Vampire Diaries – The Complete Second Season: Love sucks’

Indeholder

5 DVD’er, 889 minutter

Land:

USA

Distributør:

Warner Bros.

Udgives:

1. november 2011

Katherine, Elenas dobbeltgænger, er vendt tilbage efter at have været spærret inde i flere hundrede år dybt under jorden og vil nu have hævn. Men det er ikke det hele, for pludselig viser det sig, at vampyrerne ikke er de eneste overnaturlige væsner i Mystic Falls. Når det bliver fuldmåne fyldes byen af varulve og ikke nok med at varulvene og vampyrerne er ærkefjender, så kan et varulvebid få fatale følger for en vampyr.

Vi bliver også introduceret til de oprindelige vampyrer, der er Stefan og Damon langt overlegne og langt svære at slå ihjel – og selvfølgelig er Elena den sidste brik de mangler, før deres puslespil (bedre kendt som en udspekuleret plan) skal gå op. Kort sagt bliver anden sæson sat i gang med et brag og ingen kan vide sig sikre i den lille by, der startede ud med at være et fredeligt sted, men nu huserer flere overnaturlige væsner end nogensinde.

Første sæson af ’The Vampire Diaries’ slog benene væk under mig. Efter sæsonens sidste afsnit, hvor man ikke vidste, hvem der ville leve og hvem der ville dø inden første afsnit af sæson to kunne nå at rulle ind over skærmen, så kunne man ikke andet end at sidde og vente i spænding. Anden sæson af vampyr-serien opfylder virkelig alle de standarter som dens forgænger satte fra start.

Mere spændende end nogensinde

TV-serien er mere spændende end nogensinde før og alle de små uforudsigelige twists, som serien hele tiden tager, gør det ikke nemmere at slippe universet (eller lade være med at sukke over de to vampyrbrødre Stefan og Damon). Og det er dét, der er det fede ved serien. Dens komplekse historie, hvor man virkelig kan mærke, at der er blevet tænkt over tingene, formår at imponere mig gang på gang. Små hints bliver lagt i de første afsnit og bliver først taget op i de sidste afsnit, hvor alt falder på plads og passer sammen; det er intet mindre end genialt.

Udvikling fra første sæson

Når det er anden sæson af en serie, kan man også forvente, at de velkendte karakterers personligheder udvikler sig. Elenas veninde Caroline har for eksempel en meget større rolle i sæson to end hun havde i første sæson, og det er dejligt at se så meget mere til hende. Men hun er ikke den eneste, for pludselig trænger de overnaturlige væsner ind på Elenas vennekreds og skaber ravage. For hvem er egentlig varulv og hvem er vampyr – og hvem kan man stole på, når månestenen, der skal bruges til et ritual for at ophæve fuldmåneforbandelsen, skal destrueres?

Damon bliver mere identificerbar

Når vi snakker om vampyrer, så er Damon en karakter, der langsomt men støt udvikler sig til at blive noget nær det, der kan betegnes som ”den gode”. Han prøver i hvert fald, og det er rart for en gangs skyld at se, at han også kan få sit hjerte knustligesom alle os andre, og det gør, at han bliver langt nemmere at identificere sig med.
Mens første sæson fokuserede rigtig meget på Stefan og Elenas forhold og opdagelsen af den nye verden, der pludselig lå for Elenas fødder, så bliver der fokuseret mere Damon og Elena i denne sæson, og hvad Damon egentlig føler for hans brors kæreste. Det er ret fedt, og man kan ikke andet end at sidde og have ondt af ham, som han får afslag på afslag fra både Elena men også andre kvinder, han prøver at dulme sorgen over han ikke kan få Elena med.

Følelser så det batter

Der er masser af følelser i anden sæson af ’The Vampire Diaries’, og noget der især gjorde stort indtryk på mig var et afsnit, hvor Elena fortalte, hvordan hun følte omkring dét at blive vampyr. Hun har et ret realistisk syn på det, og selvom hun er kæreste med en vampyr, så vil hun bare være normal og leve et normalt liv. Noget, hun ikke får lov til særlig lang tid ad gangen.
For egentlig er de fleste af karaktererne bare teenagere med identitetskriser, kærestesorger og humørsvingninger, der bliver forstærket gange 1000 som vampyr og varulv.

Humor, romantik, spænding og action

Serien er fyldt med romantiske øjeblikke, der fik mit pigehjerte til at banke, men også utrolig mange action pakkede, hvor jeg sad og bed negle og inderligt håbede på, at mine yndlingspersoner ville overleve og til og med var der også flere scener, hvor jeg sad og græd så meget, at jeg blev nødt til at stoppe midt i afsnittet og holde en pause. Når det er sagt, så er der også geniale citater som når Damon skal forklare, at han kyssede Elena til Stefan: ”You know… when two lips pucker and… muah.” Eller Caroline, der vildt overrasket udbryder: ”You have a FRIEND?” til Stefan.

Suget ind i et velkendt univers

Nogle serier mister der charme og spænding efter første sæson, men efter jeg har set anden sæson af ’The Vampire Diaries’ kan jeg konkludere, at det bestemt ikke er tilfældet her. Når man sætter et af afsnittene på, bliver man suget ind i det velkendte univers, man simpelthen bare ikke har lyst til at slippe. Selvom ventetiden er lang, så er jeg fuldstændig sikker på, at sæson tre bliver fabelagtig og fyldt med endnu mere spænding! Der bliver i hvert fald lagt godt op til det i sidste afsnit af serien…og gad vide, hvordan det vil gå Stefan?

Ekstramaterialet

Der følger en masse ekstramateriale med til sæsonen, der gør ventetiden til sæson tre lidt mindre ulidelig.

The Vampire Diaries: Pages of the Wolf er en slags dokumentar, hvor filmholdet bag beskriver, hvordan de har lavet varulvene og alle de komplikationer de løb ind i, mens de prøvede at udvikle den perfekte ulv. Derudover får vi også deres tanker at vide omkring hele konceptet bag varulvene og skuespilerne snakker også om det, hvilket er interessant at høre deres mening om.

I Her Own Worst Enemy… Elena, Katherine and Nina får vi at vide, hvordan Nina Dobrev kan spille både Katherine og Elena samtidig. Her kræver det en masse arbejde – både fra skuespillerens side, men i den grad også fra filmholdets.

The Perfect Love Triangle: Vampires, Werewolves, Witches…: Forholdene i Mystic Falls er ret komplicerede og folk er sammen på kryds og tværs, mens slægtlinjerne bliver viklet sammen. Men kan skuespillerne egentlig selv finde hoved og hale i universet? Det er ret sjovt, at se denne feature, og skønt at vide, at man ikke er den eneste, der synes, at ’The Vampire Diaries’ godt kan blive lidt indviklet til tider.

Second Bite: Fraklip er noget af det sjoveste at se, og hvad er bedre end se fraklip fra sin yndlingsserie? Det gør i hvert fald ikke fraklippene mindre sjove og man får helt lyst til selv at dukke op til optagelserne en dag og være med.


The Vampire Diaries – The Complete Second Season

Disc 1

The Return
Brave New World
Bad Moon Rising
Memory Lane
Kill or Be Killed

Disc 2

Plan B
Masquerade
Rose
Katerina
The Sacrifice

Disc 3

By the Light of the Moon
The Descent
Daddy Issues
Crying Wolf
The Dinner Party

Disc 4

The House Guest
Know Thy Enemy
The Last Dance
Klaus

Disc 5

The Last Day
The Sun Also Rises
As I Lay Dying

Special Features

  • The Vampire Diaries: Pages of the World (The Myth and the Mystery, Building the Beasts and Howling at the Moon)
  • Her Own Worst Enemy… Elena, Katherine and Elena! (Nina Dobrev Rises to the Challenge of Playing Two Roles)
  • The Perfect Love Triangle: Vampires, Werewolves, Witches… (Find Out Who’s Nibbling on Whom)
  • Second Bite (Gag wheel)