‘Gallagher Girls’: ‘Stol på mig – hvis du tør’ har virkelig været en hårrejsende fortsættelse i serien ´Gallagher Girls´! Jeg har næsten bidt mine negle helt ned af bare spænding!

Af Katrine

Titel:

‘Stol på mig – hvis du tør’
(Gallagher Girls 2)

Forfatter:

Ally Carter

Oversat af:

Tina Sakura Bestle

Originaltitel:

Cross My Heart and Hope to Spy (Gallagher Girls #2)

Sider:

256

Udkom:

10. juli 2012

Forlag:

Alvilda

Følelses-barometer:(SPOILER! Bøgerne i ‘Gallagher Girls’-serien udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst den første bog, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Cammie er startet på endnu et semester på Gallagher-akademiet. Og hun ved – fra første øjenkast – at det år der kommer hende i møde bliver ligeså hemmelighedsfuldt og udfordrende som sidste år. Måske endda endnu mere udfordrende.

I århundrede har Gallagher-akademiet være en spionskole – for piger. Men da en stor flok drenge-spioner flytter ind på skolen bliver alt forandret. Der går ikke længe før Cammie får et godt øje til en af spion-drengene. Zach. Men der er noget ved ham. Noget mystisk og hårdt. Cammie og hendes to bedste veninder, Liz og Bex, tager sagen i egne hænder. Det bliver en farefuld rejse og Cammie får set nogle bløde sider af Zach, som hun aldrig havde troet hun skulle komme til at se.

Dødkedelig start

Efter første bind i serien ´Gallagher Girls´ kunne jeg slet ikke vente med at komme i gang med 2´eren. Jeg satte mig ned med forventninger om en god fortsættelse, som kunne leve sig op til 1´eren. Desværre måtte jeg skuffet lukke bogen efter bare 20 sider. Den var bare for kedelig.

Efter et nogle dage fik jeg mig taget sammen til at åbne bogen og give den en chance til. Jeg læste mig op på de 50 sider og sad stadig tilbage med en følelse af skuffelse og kedsomhed. Jeg kæmpede mig videre i bogen og pludselig skete der noget. En hel del, faktisk. Den blev pludselig så spændende, at jeg spænede igennem bogen. Jeg kunne ikke holde op. Bogen var som klistret til mine hænder. Og jeg kunne ikke læse hurtigt nok.

Cammie nye kærlighedsliv

Inden jeg begyndte at læse ´Stol på mig – hvis du tør´ håbede jeg på en fortsættelse på Cammie og Josh´ kærlighedsliv. Men forholdet fungerede ikke da Cammie jo er en spion og Josh en helt almindelig dreng. Netop som jeg var begyndt at miste håbet om en bog med kærlighed i, dukkede en helt ny fyr op. Zach. Og det var starten på et nyt kærlighedskapitel i Cammies liv, som gik over alle mine forventninger.

En fortsættelse der får dig op af stolen!

Selvom starten på ´Stol på mig – hvis du tør´ har været en stor skuffelse, så har det været en vild læseoplevelse fyldt med kærlighed, hemmeligheder og drama! Jeg er blevet slynget frem og tilbage i bogen og jeg kunne knap nok få vejret. Og nu sidder jeg tilbage med en lukket bog og kan igen ikke vente med, at komme i gang med næste bog.

Uddrag af ‘Stol på mig – hvis du tør’

Han var flot. Han var stærk. Og selvom Josh havde været den dreng, der “så” mig, så var det Zach, der vidste, hvor min hemmelige tunnel var. Det var Zach, der vidste, at jeg var fortovets mester. Det var ham, der vidste, hvor jeg sad i klassen, og hvad jeg spiste i den store sal. Og hvem mine bedste veninder i hele verden var. Zach var den dreng “kendte” mig. Eller i hvert fald kendte han den udgave af mig, som Josh aldrig ville få at se.
Og det var måske det mest skræmmende ved det hele.
Faktisk var det så skræmmende, at jeg et øjeblik glemte, at jeg ikke bare stod med den ene hånd på hoften for at se sej ud, men at min hånd også tjente det formål at holde bh´en. Så da Zach lagde hovedet på skrå og spurgte: “Hvad er der galt, Gallagher-pige?” slap jeg hoften for at støtte mig til væggen. Og så landede min bh ved mine fødder. Men jeg havde ikke tid til at gå i panik eller at bekymre mig om, at jeg nu blev nødt til at blive stående på præcis samme sted resten af semesteret (eller i hvert fald indtil Zach gik), for nu flænsede en sirene pludselig stilheden omkring os.
En mekanisk stemme sagde “SORT KODE, SORT KODE, SORT KODE!”
Og så gik lyset ud.