‘Maximum Ride’-serien: Hvad gør man, når man er 2 procent fugl, og alle er efter én?

Af Christian, 12 år

Titel:

‘Engleeksperimentet’ (Maximum Ride 1)

Forfatter:

James Patterson

Oversat af:

Kim Langer

Originaltitel:

‘The Angel Experiment’ (Maximum Ride #1)

Sider:

471

Udkom:

29. april 2013

Forlag:

Carlsen

Følelses-barometer:Den fjortenårige pige Max er flygtet, sammen med sin flok, væk fra det forfærdelige forskningsprojekt ved navn ‘skolen’. Et sted, hvor videnskab i den grad har taget overhånd. Max og hendes flok har været ude for nogle af deres forfærdelige forsøg, nemlig gensplejsning med dyr. De seks børn er blevet gensplejset med fugle, og er derfor to procent fugl, og de har fået store flotte vinger. Men en dag tager en af forskerne ved navn Jeb, de seks med langt ud i skoven, hvor han finder et sted, hvor de kan skjule sig. Det hele går rigtig godt, indtil Jeb forsvinder. Og det er nu 2 år siden.

Men en dag hvor de seks børn er en tur ude i skoven, bliver den mindste i flokken ved navn Angel, kidnappet af en af de såkaldte strygere, en af skolens andre gensplejsningsprojekter. Strygerne er nemlig blevet splejset med ulve DNA og er blevet sendt ud efter flokken. Men hvordan vidste strygerne, hvor de var? Hvor kan de være i sikkerhed? Vil de nogensinde se Angel igen? Måske? Det hele er jo først lige begyndt …


  • Venskab: Bogen lægger meget vægt på venskab. At det er godt have venner i de fleste situationer, fordi venner kan hjælpe en, være der for en og lave sjov med en, når man er trist. Man kommer nemlig længst, når man har venner. Det står også mellem linjerne i denne bog.
  • At være anderledes: Bogen lægger også meget vægt på, hvordan det er at være anderledes. Der er jo ingen i denne verden, der ser ens ud, og denne bog lægger vægt på de her seks børn, der bliver opfattet på en helt forkert måde, fordi de jo er anderledes, når man taler om udseende, men det er jo for det meste det indeni, der tæller.


  • Stor skrift: En af de dejlige ting ved denne bog, er den store skrift på sidenerne. Det gør også, at man ikke skal have hovedet helt inde i bogen. Og det gøre også læsningen lettere
  • Altid spændende: Der sker hele tiden noget. Det står ikke stille når Max og hendes flok er på eventyr. Spændingen er altid i top, og man venter bare på mere hele tiden.
  • Hurtigt indblik i personerne: Man kommer hurtig ind på personerne og lærer dem at kende, Hvem de er, hvad de hedder og så videre. Det gør det også nemmere for læseren at forstå, hvad der sker.


  • Korte kapitler: En af bogen minusser, er de korte kapitler. Det kan til tider være meget forvirrende, at der starter et nyt kapitel efter 3-4 sider.
  • Skuffende forside: Jeg må indrømme, jeg synes, at forsiden til denne bog er skuffende. Personerne på forsiden passer overhovedet ikke med de oplysninger, man får om dem. Det skaber en del forvirring.


  • Bogen Maximum Ride henvender sig til børn fra 6. til 9. klasse. Jeg tror, hvis yngre
    børn læser den, vil de misse meget af handlingen.

Uddrag af ´Engleeksperimentet´

“Max?” Gasmandens stemme var meget lille og meget bange.
Jeg hørte en forfærdelig, lavmælt stønnen, og så gik det op for mig, at lyden kom fra mig selv.
Gasmanden og Fang lænede sig ind over mig med et bekymret udtryk i deres forslåede og blodige ansigter.
“Jeg er okay,” kvækkede jeg uden at ane, om det var sandt eller ej. Så kom jeg i tanke om, hvad der lige var sket, og forsøgte at sætte mig op. “Hvor er Angel?” Min stemme lød anspændt.
Fang mødte mit blik med sine mørke øjne. “Hun er væk. De tog hende.”
Jeg troede, at jeg ville besvime igen. Jeg huskede, hvordan jeg som niårig havde kigget ud på strygerne i halvmørket, gennem det tremmeforstærkede vindue i laboratoriet. Hvidkitlerne havde sluppet Chimpanser ud på Skolens område og havde lukket de nyskabte strygere ud efter dem. For at lære dem at jage.