‘Det eneste jeg vil er at kysse dig’ handler om hemmelig og uopnåelig forelskelse. Det var ikke en kedelig bog, men heller ikke just spændende. Følelserne blev beskrevet med alt for romantiske vendinger som titlen også antyder, og det var svært at leve sig ind i Sara.

Af Sofie, 13 år

Titel:

‘Det eneste jeg vil er at kysse dig’

Forfatter:

Charlotte Glaser Munch

Oversat af:

Anja Hitz

Originaltitel:

‘Alt jeg vil er å kysse deg’

Sider:

176

Udkom:

14. august 2013

Pris:

Kr. 199,95
Paperback

Forlag:

Gyldendal

Følelses-barometer:
Sara er snart femten og babysitter. Adam er niogtyve og fraskilt far til Ivar, som hun babysitter. Men da Sara pludselig begynder at få et sug i maven, hver gang Adam træder ind i rummet, begynder hendes liv at blive vendt op og ned.


  • Hemmelig/uopnåelig forelskelse – er det, det hele drejer sig om og nogenlunde bogens eneste handlingsforløb.


  • Bogen har et fedt layout.


  • Bogen lever desværre lidt for meget op til dens titel, som jeg selv synes er en smule lam og ”ih-hvor-er-jeg-bare-forelsket”-agtig, da bogen også bringer flere af den slags ”vendinger”.
  • Det irriterede mig hele vejen igennem, at de skriver uden startkomma: for nogen er det sikkert normalt, men jeg lagde hele tiden mærke til det.
  • Bogen er en smule lam: altså, jeg føler ikke rigtig med Sara, og hendes liv virker også meget kedeligt og en stor del af bogen keder hun sig – selv når hun er forelsket i Adam. Og hvem gider læse om én med et kedeligt liv?.
  • Spændingen mangler altså. Det er selvfølgelig en fin historie, men den har ingen spænding – intet drive eller flow, der gør man vil læse næste side.


  • Bogen er en pigebog – helt bestemt. Og så må jeg indrømme, at den overraskedede mig en smule, da målgruppen er en del lavere, end jeg havde forventet. Jeg sad og syntes, den var en smule barnlig. Målgruppen vil jeg nok sige er 10-14 år.

Uddrag af ´Det eneste jeg vil er at kysse dig´

At sidde mellem mor og far i sofaen på en fredag aften og se talkshow i fjernsynet. Kan det blive kedeligere?
Mens jeg griber en håndfuld chips tænker jeg på hvad Ingrid laver lige nu. Måske er hun i biografen med Alma og pigerne igen, måske er hun blevet medlem af klubben for evig og altid. Og Siv, hvor er hun i aften? Hvad ved jeg, måske har hun fået sig en kæreste. For det er problemet. Jeg ved næsten ingenting om hende længere. Det er flere uger siden vi chattede Sandsynligvis har hun glemt mig.