Maximum Ride: Max og hendes flok fortsætter deres flugt, væk fra de onde hvidkitler og strygerne. Men de støder på nogle forhindringer, der kommer til at koste dem. Følg med på deres eventyr med fart, action og spænding!

Af Christian, 13 år

Titel:

‘Aldrig mere skole’ (Maximum Ride 2)

Forfatter:

James Patterson

Originaltitel:

’School’s out Forever, Maximum Ride #2’

Oversat af:

Kim Langer

Sider:

480

Udkom:

13. september 2013

Forlag:

Carlsen

Pris:

kr. 299,95
hardback

Følelses-barometer:Max, Fang, Iggy, Nudge, Gazzy og Angel er flygtet fra Instituttet med nogle vigtige oplysninger omkring deres rigtige forældre. Så nu mangler de bare at finde dem. Men nej, så let er det ikke lige. Legen er sværere endnu.

Udover at have en hel del Strygere efter sig, skulle man ikke tro, det ville blive værre. Men det bliver altid værre. De støder nemlig ind i en kvinde, som vil tage dem til sig. Men hvordan vil de kunne stole på hende? Hun kunne jo være en fra skolen? Og så skal det hele lige blive 10 gange værre. De skal starte i skole.

Planen er sikker

Jeg har ventet længe på at skulle læse denne bog, og jeg fortryder ikke ventetiden. Bogen var helt igennem fantastisk. Beskrivelserne, drejningerne, spændingen, alt var bare i top. Jeg syntes at bogen overgik min forventninger, og det er jo ekstremt positivt. Og jeg glæder mig til at kaste mig ud i den tredje bog om Max og hendes flok.


  • Det at have en familie – Max og hende flok er jo ikke i familie med hinanden. Men sådan har de det. De er hinandens brødre og søstre. Jeg syntes, det er et vigtigt tema, da det bare viser hvor meget ens familie kan gøre. Man er stærkere sammen, end hvis man var alene.


  • Flashback i starten af bogen – I starten af bogen fortæller hovedpersonen Max lidt om, hvad der er sket i den første bog. Så man behøver ikke at læse bog et for at kunne gå i gang med bog nummer to.
  • Mange kan læse den – Når skriften er stor, siderne ikke er så lange og kapitlerne er korte kan det gøre det nemmere for en hel del at læse den.
  • Humoren – Jeg elsker mange af de sjove indslag, som sker hen ad vejen. Jeg syntes virkelig, at James Patterson formår at få en balance mellem spænding, humor og alvor.


  • Underlig forside – På forsiden ser man en fra flokken, nemlig Fang. Jeg syntes det er rigtig ærgerligt, at der ikke er flere på forsiden, da bogen ikke kun handler om ham, og især ikke når han ikke engang er hovedpersonen.


  • Bogen passer til børn fra 6-9 klasse. Sproget er passende, og emnet vil man bedre kunne sætte sig ind i når man er ”oppe i årene”.

Uddrag af ´Aldrig mere skole´

”Fang! Hvad er det? Bag os klokken ti.”
Han kneb øjnene i og scannede himlen. ”Den er for hurtig til at være en uvejrssky. For lille og for lydløs til at være helikoptere. Heller ikke fugle – for kompat.” Han så på mig. ”Jeg gi´r op. Hvad er det?”
”Ballade,” sagde jeg dystert. ”Angel! Hold dig i baggrunden. Folkens, på dupperne! Vi får selskab!”
Vi svingede rundt og vendte front mod det, der nærmede sig. Det kom imod os i høj fart!
”Flyvende aber?” gættede Gasmanden. ”Ligesom i Troldmanden fra Oz?”
Pludselig så jeg det. ”Nej,” sagde jeg anspændt. ”Værre endnu. Flyvende strygere.”