‘The Lying Game’: Igennem de sidste to år og de sidste fem bøger har jeg set Emma over skulderen, mens hun har prøvet at finde sin søsters morder. Hun har fulgt alle spor, hun kunne og anklaget alle dem, hun kunne. Det var en rigtig bittersød slutning for mig at sidde med, for slutningen var alt, jeg kunne have håbet på, men nu da jeg har den, har jeg ikke længere nogen bøger at se frem til.

AF NATACHA, 19 ÅR

Titel:

’Seven Minutes in Heaven’ (The Lying Game #6)

Forfatter:

Sara Shepard

Sider:

380

Udkom:

30. juli 2013

Forlag:

Harper Teen

Pris:

$16
Paperback

Følelsesbarometer:


(SPOILER! Bøgerne i ‘Lying Game’-serien udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst de forrige bøger, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Emma prøver stadig at finde sin søsters morder, det har hun gjort i tre måneder nu. Emma ved, at Nisha ringede til hende en masse gange, men Emma tog aldrig telefonen og fik ikke ringet tilbage. Nu er Nisha død, ved et uheld er hun druknet, eller det mener politiet i hvert fald. Emma mener noget andet, for hvordan kan en af skolens bedste svømmere drukne? Og det kan heller ikke være et tilfælde, at hun ringede til Emma så mange gange inden sin død.

Oven i det fortæller Suttons forældre Emma, at hun har en tvilling derude et sted, og de vil gøre alt for at finde hende. De fortæller det til Emma, da de stadig tror, at hun er Sutton.

Emma skal nu kæmpe for at finde de sidste spor og sætte tingene sammen. Men da liget af en ung pige bliver fundet, og den pige ligner Sutton på en prik, hvor længe kan Emma så holde den kørende, før folk finder ud af, at det rent faktisk er Sutton, der er død og Emma, der er i live?

Jeg kunne ikke stoppe igen

Historien startede stille og roligt ud med Nishas begravelse, hvor den så byggede sig videre op. Da jeg nåede de 30-40 sider, kunne jeg ikke lægge bogen fra mig. Jeg sagde til mig selv, at nu måtte jeg lægge den til side, men jeg kunne simpelthen ikke. Den blev så spændende, og jeg mistede helt kontrol over tid og sted, jeg sad i min helt egen verden af mord, tvillinger, kærlighed og familie. Fast besluttet på at finde ud af, hvem der havde slået Sutton ihjel.

Sidste bog i serien

’Seven Minutes In Heaven ’ er den sidste bog i ’The Lying Game’ serien. Jeg både grinte, græd, smilte og blev arrig, mens jeg læste. Det er første gang, at jeg rigtig har grædt over en bog. Jeg følte med Emma i alt, det hun gik igennem. Hun har altid ønsket sig en familie, og nu da hun har en, ved de ikke engang, hvem hun rigtig er.

Min yndlingsserie!

Jeg faldt pladask for ’The Lying Game’ dengang jeg fik den ind ad døren for to år siden. Jeg havde ville læse den længe og bum, så lå de to første bøger foran mig. Jeg kan huske, at jeg satte mig ned for at læse et par sider, men ligesom med ’Seven Minutes In Heaven’ blev et par sider til 20, 30, 40 og inden jeg havde set mig om, var jeg færdig.

Præcis, hvad der gjorde mig så afhængig af ’The Lying Game’ var hele miljøet og handlingen. Det er klart, at det ikke er den mest realistiske handling, men det var jeg helt ligeglad med. ’The Lying Game’-bøgerne tog mig med til Arizona, USA hvor bøgerne foregår og her blev jeg budt ind i et overklasse miljø, hvor Sutton Mercer styrede alt og alle. Jeg kom med i amerikansk High School, shoppede designermærker i centrene, der er over dobbelt så store som Fields, hørte om alle de lækre drenge, og jeg fik samtidig muligheden for ikke kun at læse om Emma, men også om at være Emma, der skal finde sin søsters morder, inden hun selv ender død.

Uddrag af ’Seven Minutes in Heaven’

They exited by the student parking lot. A small strip of lawn stretched out between the building and the sidewalk, a beat-up picnic table carved with graffiti of ages past chained to a handicapped parking sign. A few feet away, Sutton’s beloved Volvo glittered in the sun. Mr. Mercer guided everyone gently toward the table, gesturing for them to sit down. The chasm of dread in Emma’s chest opened wider as her grandfather sat slowly next to her. He inhaled deeply, and then, finally, he met her eyes. What she saw there stopped her ragged breath in her throat. She knew what he would say a heartbeat before she heard it.
“The police found a body in Sabino Canyon,” he said. “They think it’s your sister.”
Emma’s hands clenched against her thighs. A panicked feeling clawed inside her chest, more and more frantic, until she couldn’t push it down any longer. She opened her mouth and let out an anguished sob.
The sunny afternoon fragmented into a thousand pieces, like a mirror breaking before my eyes. My parents and my sisters fell away from my vision. And just like that, I was back in the canyon, on the last night of my life.

Et slutter, et andet kan begynde

Selvom ’The Lying Game’ nu er afsluttet, betyder det ikke, at vi ikke hører mere fra Sara Shepard. Allerede den 20 maj udkommer hendes helt ny serie ved navn ’The Heiresses’. ’The Heiresses’ handler i bund og grund om nogle børnebørn, der arver en helt masse penge efter deres morfar De bor på Upper East Side i New York, og lever et godt og rigt liv lige indtil en af børnebørnene dør. De andre skal nu finde ud af, om dødfaldet var et uheld, eller om der er en forbandelse over dem.

Den anden ny Sara Shepard-serie hedder ’The Perfectionists’ og udkommer d. 7 oktober 2014. Den handler om fem piger, der alle hader Nolan Hotchkiss og på den måde bliver de veninder. De planlægger det perfekte mord på ham, for sjov, men da Nolan Hotchkiss bliver fundet død på præcis den måde pigerne havde tænkt sig, må de finde Nolans morder, inden de selv bliver anklaget.

Begge serier handler om mord, piger og hemmeligheder, hvilket er utrolig ens for både ’The Lying Game’ og ’Pretty Little Liars’. Alligevel glæder jeg mig som et lille barn juleaften, til at få fingrene i bøgerne og igen leve mig ind i nye verdener.