Ubåden Sælen har åbent i de fleste skoleferier, og er bestemt et besøg værd dén feriedag, hvor far og søn er alene.

SÆLEN ligger på Marinestation København på Nyholm.

Danmarks sidste undervandsbåd

SÆLEN blev udfaset af forsvaret i 2004 som et resultat af et nyt forsvarsforlig. Båden blev kendt i offentligheden som en del af det danske bidrag til Irakkrigen i 2004. Her overvågede båden sejllads og kommunikation med sine avancerede lytteinstrumenter.

SÆLEN var den sidste danske undervandsbåd. Men den var også det den eneste danske ubåd, der deltog i krigsmæssig sejllads.

Gå ombord i SÆLEN

Fotoserie med lyd: Ubåden SÆLEN

Ubåden SÆLEN, Statens Forsvarshistoriske Museum
Se SÆLEN på et kort
Adresse: Marinestation København, Nyholm
Åbningstider: Sælen har skiftende åbningstider se her
Tips: På Marinestation København kan I også besøge torpedomissilbåden SEHESTED og fregatten PEDER SKRAM. Se links nedenfor. Billetter til Orlogsmuseet på Christianshavn, gælder desuden også til Tøjhusmuseet eller omvendt. Der er en hyggelig vandretur på ca. 30 min. mellem de to museer. Hold desuden øje med museernes hjemmesider i ferierne, da det er her de populære stagefight-forestillinger foregår på Tøjhusmuseet.