Troy & Gabriella forenet i en tredje dans. HIGH SCHOOL MUSICAL 3: SENIOR YEAR © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved
High School Musical 3: Senior Year: Disney har endnu engang skabt en romantisk eventyrverden til os, hvor vi for en stund kan slippe vores bekymringer og glide ind i et univers af god musik, masser af dans, lidt sød romantik, glimmer og balkjoler. Og selvom opfindsomheden har været knap og historien en smule forudsigelig, så er stemningen i top i den festlige og charmerende musical.

Af Camilla Lærkesen

High School Musical er tilbage! Men denne gang på det store lærred! Succesen fra Disney Channel har taget os alle med storm og kommet langt udover tv-skærmens rammer. På sengetøj, blyanter og plakater i lange baner kan vi finde Troy, Gabriella og de andre medlemmer af Wildcats’ ansigter. I denne tredje film følger vi vennerne på deres sidste år på skolen, hvor fremtidens store beslutninger bliver ledsaget af helt nye sange og godt humør. Handlingen trækkes lidt i langdrag og konflikterne er set i de tidligere film, alligevel forlader vi biografen med et smil på læben og mindst én sang på hjernen.

Afslutninger og nye begyndelser

Troy og Gabriella går i High School på sidste år og kæmper med tanken om at skulle gå på college langt fra hinanden efter skoleafslutningen. Men afslutningen skal være mere end afsked og eksamener, så de unge på East High beslutter sig for at lave en sidste musical, der slutter året af med et brag! Men det er ikke let at få alle med på projektet. Sharpay er ikke begejstret for ideen om en fælles musical og forsøger ihærdigt at generobre rampelyset. Gabriella bliver tilbudt et særligt kursus på sin nye skole, der betyder, at hun må vælge mellem musicalen eller de nye studier, og Troy må endnu engang vælge mellem sporten og musikken. De store beslutninger, der tidligere blev truffet, kommer på banen igen; kan Troy og Gabriella blive sammen når fremtiden kommer i vejen? Og er det sporten musikken eller pigen, der har Troys kærlighed?

Helt nyt soundtrack

Musicalen er, som de to foregående, instrueret af Kenny Ortega, og filmen holder stilen med sit gode humør, tøse-romantik og masser af musik og dans. Selvom handlingen er meget enkel, er musikken værd at lytte med på, og scenerne er festlige og fulde af godt humør.HIGH SCHOOL MUSICAL 3: SENIOR YEAR © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved
Musikken er det nærmeste High School Musical nogensinde har været på rigtig musicalstil i forhold til, hvad vi tidligere har set. Numrene er længere og bliver integreret i handlingen, så de ikke virker som syngepauser, hvor handlingen går i stå. Der er god variation mellem rolige duetter og sange hvor skuespillerne kan folde sig ud som rockstjerner! Særligt nummeret ”Now or never” skiller sig ud fra mængden, og får os op af stolene. Zac Efron (som spiller Troy), har udviklet sig ekstremt meget siden den første film, og imponerer med numre som ”The boys are back” og ”Scream”. De lidt rockede numre er helt klart hans stærke side, men de følsomme ballader skal nok knuse en masse pigehjerter også. Vanessa Hudgens (spiller Gabriella) har ikke lige så mange soloer, hvilket er ærgerligt, for hendes stemme passer utrolig godt til musikstilen i High School Musical. Soundtracket er ligeså stor en humørbombe som filmen er, og sangene er lette at synge med på.

Imponerende danseshow

Det mest imponerende i Senior Year var dansen, som virkelig overraskede positivt. Det er helt tydeligt at de unge skuespillere har arbejdet hårdt med koreografien og sceneshowet. De er knalddygtige, og niveauet er virkelig steget fra de tidligere film. Alle dansegenrer bliver inddraget, og de beviser, at showdans sagtens kan kombineres med pardans. Timingen og kemien imellem dem fungerer utrolig godt, og det er helt tydeligt, at de elsker det de laver. Der er en fantastisk indlevelse i hver eneste dansescene, som får os til at rykke med i sæderne.

En smule forudsigelig

Sammenlignet med de to første film mangler Senior Year det, som fejer benene væk under os. Den første film var enormt god og blev et kæmpe hit. Den havde det, vi kender og elsker musicals for; en sød og enkel historie, god musik og sin helt egen charme og stil. HIGH SCHOOL MUSICAL 3: SENIOR YEAR © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

Den næste film var bestemt også værd at se, men den sidste var nok en film for meget. Handlingen blev lidt for langtrukken, forudsigelig og for meget lig de foregående. Som selvstændig film, er Senior Year måske nok lidt tam, men sammen med sine to forgængere udgør den en fin afslutning på trilogien. Filmen får på en naturlig måde kombineret den forsødede verden med den realistiske. Selvom det virker som om at alting kan klares, når bare man er sammen, så lægges der ikke skjul på at high school præges af gruppeopdelinger. En uperfekt verden, hvor nørder, sportsfolk og heppekorspiger har deres egen rangorden.

Musical i højt humør

Forventningerne var høje, da jeg tog i biografen for at se ”High School musical 3: Senior Year”, men jeg må indrømme at filmen ikke helt levede op til dem. Jeg elsker musikken, dansen, skuespillerne og stemningen, men nu kan der vist ikke klemmes mere underholdning ud af den smule handling, der har været i løbet at tre film. Det har betydet at Senior Year, er blevet en lidt kedelig blanding mellem den første og anden film. Men var du helt vild med de to første High School Musical, så skal du alligevel have den tredje med! Musicalen er utrolig flot sat op, der er virkelig blevet kælet for detaljerne, så det er ikke spild af tid at give filmen en chance. Sangene er lige så gode som alle de tidligere og danseshowet endnu bedre!

High School Musical er den film du skal se, når du bare vil se en hyggelig film uden at skulle koncentrere dig om indviklede dramaer. Her kan du lade dig rive med ind i et romantisk univers med fest og farver, som med garanti får humøret til at stige.

Målgruppen er stor, for den simple handling kræver ikke noget af seeren, det er musikken og showet der er i fokus. Alligevel kan langt de fleste unge identificere sig med skolemiljøet og de grupper og normer der findes. High School Musical er en film for alle – også for dem der troede de var for gamle til Disney.

– Hvad synes du om High School Musical 3?

Andrea, 15 år, Valby


Jeg synes det var en rigtig sød film. Men hvis jeg skal være lidt kritisk, så er der ikke rigtig nogen dybere mening med filmen. Filmen er også ret typisk amerikansk. Den ender selvfølgelig godt, og det ved man jo også godt allerede fra starten. På den anden side ved man jo godt, at det er det man går ind til, når man vælger den film.

Jeg kunne især godt lide den scene oppe i træhytten, hvor Troy og Gabriella sang sangen ”Right here, right now,” fordi den virkelig bare viser, hvor meget de holder af hinanden, og hvor hårdt det bliver når det skal væk fra hinanden.

En anden scene jeg syntes var ret god, var den hvor Troy og Chad mindes deres barndom, mens de er på skrotpladsen. Det var en ret fed detalje, at man ser et slags flashback fra dengang de to drenge var små.

Noget af det fedeste ved filmen, synes jeg, var soundtracket. Melodierne var ret fangende og teksterne var rigtig søde, hvis man lyttede godt efter. Men det er som om sangene altid bliver bedre, når man har hørt dem flere gange.

Nu er det længe siden jeg har set 1’eren og 2’eren, men ud fra hvad jeg kan huske, så er 3’eren den bedste. Det gør filmen ret rørende, at det nu er deres sidste år sammen, og at de alle, næste år, skal hver til sit. Især var slutningen af filmen ret rørende. Jeg begyndte faktisk at græde lige i slutningen af filmen, fordi de bare var så søde. Det er noget af det der gør filmen til den bedste af de tre.

Jun, 13 år, Tilst


Jeg synes filmen var god og rigtig sød. Hvis jeg skulle give filmen en karakter mellen 1-10, ville den nok få 8, fordi den er lidt ligesom de gamle High School Musicals, og man kan regne ud, hvad der sker. Men rigtig romantisk og ret sørgelig, men alligevel blev man i godt humør af den. Der er også massere af fed musik i den, det er en rigtig musical. Filmen viser at kærlighed slår alt, og man vil altid være venner uanset hvad.

Jeg kunne godt lide starten af filmen, hvor de vinder basketball kampen, og bagefter holder fest. Men pludselig bliver det også sørgeligt, da de sidder oppe i træhytten. Hvor de indser at de bliver nødt til at skilles.

I den scene hvor Gabriella synger ” Walk Away” fik jeg helt tårer i øjnene, fordi det var så sørgeligt, jeg synes det føles helt virkeligt, og at det var mig, som skulle væk fra alt.

Musikken i filmen var virkelig god. Der var masser af energi i den. Jeg kunne blive ved med at høre den, og sangene er nemme at synge med på. Der var alle slags sange, fra de sørgelige og til dem, man fik lyst til at danse med på! Teksten, melodierne, og rytmen var rigtig god.

Men jeg vil anbefale at I går ind og ser den – det er en rigtig fed film!

Caroline, 13 år, Hillerød


Fest, fart og ballade! Det er hvad du kan opleve i High School Musical 3. Jeg har været inde og se den med min veninde Mathilde. Vi tog derind en fredag aften og var nærmest de eneste i biografen. Rigtig fedt at man bare kunne fylde så meget man ville (:
Slikket var klart, filmen begyndte og vi sad spændt og ventede.

Selve filmen er meget spændingsfuld og der er gang i den hele tiden. Mange af scenerne handler selvfølgelig om at det er sidste skole år i High School, og de nu skal vælge deres fremtid. Tiden er gået så hurtig og lige pludselig skal de nu vælge hvad de vil.

Den bedste scene i hele filmen synes jeg klart er da Troy og Chad er på en skrotplads og mindes deres barndom. Der er virkelig fede dansere og en rigtig fed sang, der ikke minder så meget om alle de andre. Man får helt lyst til at danse med. Der er mange smadder gode scener men, den med skrotpladsen glemmer man ikke lige foreløbig.

Mit minus om filmen må nok være at der hele tiden sker noget. Der er ikke ét tidspunkt hvor man ligesom får lov til at trække vejret. Der er også lidt for meget sang med i denne 3’er i forhold til de andre to, men det er jo smag og behag.

3’eren er ikke den bedste af alle High School Musical filmene, men bestemt heller ikke den dårligste. Hvis man godt kan lide fest og farver så er den virkelig værd at se (: