Isas Stepz, sæson 1: Isas Stepz er en DR ungdomsserie, der har været vist som weekend-underholdning igennem 2008. Nu er de første 13 afsnit udkommet på dvd, under navnet ”Isas Stepz, sæson 1”. Vi kunne godt have tænkt os nogle lidt dybere historier, men musikken og hyggen er i top.

AF PETER HENRICHSEN

Titel:

“Isas Stepz – sæson 1”

Instruktør:

Mariella Harpelund

Genre:

TV-serie for børn

Land:

Danmark

Distributør:

Nordisk Film

Udgives:

2. april 2009

Isas Stepz handler om den 13-årige danseglade Isabella, der sammen med sin far og farfar skal flytte fra farfarens danseskole fordi han har solgt huset. Isa har en bedsteveninde, Ronja, som følger hende overalt. Og mod sin vilje bliver Isa også fulgt af den jævnaldrende dreng, Zac, der ikke lægger skjul på at han er interesseret i Isa. Men Isa vil ikke være kæreste med Zac, for hun er hemmeligt forelsket i den meget ældre hip-hop-danselærer Lucas.

Isa tager ansvaret for danseskolen

I de 13 afsnit af cirka et kvarters varighed, får vi indblik i de små dagligdags problemer Isa har på Zwimmels Danseinstitut. Isa har en masse gode intentioner om at få den nedlukkede og dybt forgældede danseskole til at blomstre op igen. Isas far, Christian, hader dog dans, så der er ikke meget opbakning at hente omkring projektet. Og selv om Isas småskøre farfar, Elliot, hellere end gerne vil undervise i standard- og latin igen, er det Isa det skal gøre alt arbejdet for at få skolen op at stå igen.

Teater-agtig dansekomedie

Isas Stepz er en komedie flettet med korte dansesekvenser. En komedie hvor de voksne af og til tager store smølfe- eller abekostumer på, og muntrer sig med at stikke pomfritter i næsen og ørerne.Alle afsnit i serien foregår i præcis den samme dansesal, med de samme seks skuespillere, og derfor virker Isas Stepz som et teaterstykke, eller en tv-julekalender.

En børneserie for “inbetweens”

Umiddelbart skulle man tro at Isas Stepz er en ungdomsserie. Men de kærlighedsproblemer Isa kæmper med – en hemmelig forelskelse i danselæreren Lucas, og diskussioner med Ronja om hvordan man kysser – kys som dog aldrig bliver til noget – ja, det har ikke meget med de fremmelige teenagere i 2009 at gøre. Derimod er det en serie for børn i alderen 8-12 år, altså den aldersgruppe man på amerikansk ville kalde ‘preteens’ eller ‘inbetweens’.”

En let serie der hopper uden om det svære

Seriens mange dialogerne virker som ren improvisation. Det ender nogle gange lidt anstrengt og kunstigt, selv om formålet jo uden tvivl var at det skulle virke mere realistisk. Udover at være en komedie, forsøger Isas Stepz også at være lidt socialrealistisk, ved for eksempel at skildre farens problemer på arbejdspladsen, som han bliver sendt hjem fra, fordi han er ude af balance. Men lige så snart dialogen og følelserne begynder at blive bare lidt dybe, bliver det hele afblæst med en vittighed. Man kunne have håbet på at Isas Stepz også havde haft plads til de svære følelser. Udover den faste Lucas-forelskelse, kommer ét afsnit i stedet til at handle om en trøje, et andet om en romaskine, og et tredje om at drikke iste. Rekvisitter som er sjove til bihistorier, men i voksne øjne – alt for tamt til at være hovedhistorierne.

En sød og hyggelig serie

Isas Stepz Sæson 1 er en sød og hyggelige serie, for de børn der endnu ikke er blevet teenagere. Det er rigtig hyggelige omgivelser på danseskolen, nogle gode og forskellige personligheder vi følger, og ganske morsomt at følge med i Isas og Ronja’s små kæresteproblemer. Det havde nu sat mere skub i handlingen, hvis Isa også havde fået lov til at udvikle danseskolen, sammen med Lucas og bedstefaren, når det var dét hun så gerne ville, lige fra det første afsnit. Men derfor kan de 8-12 årige jo sagtens være godt underholdt – specielt med Isas og Ronjas sjove dialoger. Og i sidste afsnit forløser juleaften heldigvis også mange af de ting, man har ventet 12 afsnit på. Faktisk bliver det så hyggeligt, at man sidder og bliver helt trist over at man nu skal skilles fra Isa og Zwimmels Danseinstitut. Der er desværre intet ekstramateriale på dvd’en. Det havde ellers været hyggeligt at se charmerende Malene Rasmussen bag kameraet.

Isas Stepz, sæson 1

Medvirkende:

Isabella – Malene Rasmussen
Ronja – Rebecca Schønberg
Zac – Gabriel Utke Acs
Christian – Rasmus Botoft
Elliot – Finn Nielsen
Lucas – Suad Demirovic

Manuskriptforfatter: Rikke de Fine Licht
Andrea, 11 år, Birkerød

Jeg synes at serien om Isabella er rigtig god! Det er nogle meget sjove personligheder der er med, for eksempel Ronja, som er Isas bedste veninde, hun er altid enormt sulten og bliver altid kærester med alle bare hun spørger. Elliot, hendes bedstefar, er også rigtig sjov med alt hans dronninge-snak.

Serien er meget piget, den handler om pige-fnidder, kærlighed og dans, som vidst mest er pigeting. Det er sjovt og spændende at følge med i Isas liv på danseskolen og alle hendes problemer med faderen og drengene.

Som sagt er serien rigtig god, men skuespillet er altså ikke det bedste. Og nogle gange bliver det altså også lidt ensformigt, fx når hun altid skal glo på Lucas uden at hun nogensinde får sagt et ord til ham.

Musikken til Isas Stepz

AF PETER HENRICHSEN

Titel:

“Isas Stepz – soundtrack”

Genre:

Pop

Land:

Danmark

Produktion:

Rørdam/Biker

Udgives:

2. april 2009

Det her er ikke bare godt, det er rigtig godt! Hvor er det fedt når et album til en børneserie, ikke blot er noget hurtigproduceret computermusik, man lige spiser ungerne af med. Jan Rørdam og Peter Biker’s soundtrack til Isas Stepz, er i den grad en positiv overraskelse, spækket med masser af catchy syng-med-numre. Man mærker straks den ægte musikglæde, der har været uden indspilningen af cd’en – hvordan der er hygget med at lægge kor og andenstemmer på, og hvordan der er masser af akustisk guitar. Musikken er alt dét børne-MGP begrebet ikke er, nemlig ægte!

Nye og gamle navne

Jan Rørdam, Peter Biker, Sarah West, Alberte Winding og Dorte Borregaard har æren for den vellykkede tekst og musik – Sarah West og Cecilie Enevold æren for de smukke vokaler. Jan Rørdam er manden bag kompositioner til Alberte, Søren Sko, og ikke minst til et hav af børneserier, for eksempel Bamse og Kylling. Sarah West er ganske vist ny i branchen, men udgiver snart sin første cd. Sarah er allerede kendt for et smukt nummer der hedder “Tag min hånd”, som hun synger for pigesiden www.girltalk.dk, som støtte til de mange piger der har sociale problemer og gør skade på sig selv. På Isas Stepz numrene gør hun det også utrolig godt, og hendes varme stemme er virkelig drømmende smuk.

Malene synger også

Malene Rasmussen synger også selv på et af numrene, “Nye Tider”, og det gør hun knageme godt. Oven i købet et lidt svært nummer med et vers der ligger dybt for Malenes stemme. Men der er ingen slinger eller MGP her.

“Forhåbentlig er der mange, der nu får ørerne op for alle de gode numre der er på Isas Stepz cd’en, for det er altså kun ganske få brudstykker vi får lov til at høre i selve serien.”

Suverænt soundtrack

I en tid hvor der bliver produceret færre og færre syng-med-numre til danske børnefilm, er det virkelig den store gevinst, at DR har fået produceret så suvenrænt et soundtrack til Isas Stepz serien. Det eneste, men store savn er sangteksterne – noget som piger hiver ud af cd-covers som noget af det første. Cd’ens indlæg indeholder kun teksten til Himmeldiskoteket. Forhåbentlig er der mange, der nu får ørerne op for alle de gode numre der er på Isas Stepz cd’en, for det er altså kun ganske få brudstykker vi får lov til at høre i selve serien. Det her er en rigtig god og varieret cd, som forældre kan få mindst lige så meget glæde af, som børnene. Så sæt skiven på i bilen, når ungerne skal køres til dans, og nyd den sammen!

Isas Stepz – Musikken fra TV-serien

1/ Himmeldiskoteket Det friske titelnummer med masser af synth. (Vokal: Sarah West)
2/ Ja måske eller aldrig Sød kærlighedssang med utrolig iørefaldende omkvæd. Et af cd’ens topnumre. (Vokal: Sarah West)
3/ Hey lad mig gå Alberte Winding står bag dette glade nummer om dans, der er lidt sjovere end “geo, mat’ma og gymna”. (Vokal: Cecilie Enevold)
4/ Lige nu Tekst om sol, sommer og kærlighed. Iørefaldende omkvæd. Et af cd’ens topnumre. (Vokal: Cecilie Enevold)
5/ Englevinger Kærlighedssang, hvor Sarah West’s fraseringer i omkvædet lyder som Mariah Careys. Virkelig smukt! (Vokal: Sarah West)
6/ Stjerner Up-tempo dansenummer, der minder om Anna David’s popstil. (Vokal: Sarah West)
7/ Hvis det bare var dig Ingen der nogensinde har gået på danseskole, vil kunne sidde stille til det her fabelagtige smukke latin-nummer. Sarah West stemme er som skabt til den her sang. Så bliver det altså ikke bedre! (Vokal: Sarah West)
8/ Nye tider Malene Rasmussen (Isa) synger selv her, og hun gør det godt. (Vokal: Malene Rasmussen)
9/ Hop op fald ned og slide Catchy hiphop-dansenummer hvor Gabriel Utke Acs (Zac) rapper. Det er også det her nummer, som hele tiden bliver brugt i serien. (Vokal: Gabriel Utke Acs)
10/ Evig sommer regn En langsom lidt soul’et ballade. Et af de få lidt kedeligere numre, der ikke rigtig hænger ved. (Vokal: Sarah West)
11/ Foran nummer tolv Rigtig god tekst, genialt omkvæd, og et vers der lyder utrolig meget som Ray-dee-ohh, altså Michael Bruun-Poul Halberg. (Vokal: Cecilie Enevold)
12/ Kun os to “Kun os to, og vores dansesko!” Super sød sangtekst, der vil passe rigtig godt til de 8-12 årige. (Vokal: Cecilie Enevold)
13/ Elliots tango Instrumental.
14/ Cha cha cha Instrumental.

Sæson 2 bliver endelig for teenagerne

Heldigvis sker der store ændringer i Isas Stepz anden sæson. Tilde Harkamp der har været instruktørassistent på Krøniken, Sommer og Rejseholdet, overtager instruktørposten i serien, og nu bliver det endelig en rigtig teenageserie.

AL-dans i Søborg, der er en af de mest seriøse danseskoler i København, kommer nu til at stå for koreografien, så der bliver længere og flottere dansescener. Der kommer også styr på teenagefølelserne, der nu bliver spillet fuldt ud, uden at det hele går op i smølf. Med hensyn til handlingen har Isas irritable far nu fundet sig en kæreste, så Isa endelig kan få lidt fred. Og endelig kommer der nye skuespillere til – blandt andre Julie Ølgaard der spiller Isas nye danselærer, Sif, der sætter alvorligt skub i handlingen.


Læs også: MARCO ER PIGERNES FAVORIT I ISAS STEPZ