DVD-anmeldelse: ”Street Fighter – The Legend of Chun-Li” er endnu en filmatisering af et computerspil. De fleste husker nok Hollywoods forsøg på at legemliggøre den sexede fiktionspige “Lara Croft” fra Tomb Raider-serien, og “Street Fighter” føler trop. Det er en børne- og ungdoms-adventure, forklædt som kampsportsfilm, og med genkendelige træk fra 80’ernes “Karate Kid” (”wax on wax off” …) Så hvis man putter “Street Fighter” i en kasse til anmeldelse i Jakob Stegelmann’s “Troldspejlet”, rammer man ikke helt galt.

AF PETER HENRICHSEN

“Street Fighter – the legend of Chun-Li” er den næsten klassiske historie om en lille pige der træner kampsport mens hun vokser op, så hun som voksen kan nedkæmpe underverdenen.

Et plot der ikke ligger langt fra “Karate Kid” eller Luke Skywalkers skæbne i “Star Wars.

“Street Fighter” er mere en hyggelig og pæn adventure-historie for børn og barnlige sjæle, end det er en kampsportsfilm. Det er ikke mange kampe i løbet af de 93 minutter filmen varer, og det er netop hvad fans af computerspillet er meget skuffede over.

Kristin Kreuk er virkelig bedårende og spiller rollen som Chun-Li mægtig godt. Mens kriminal-assisterne spillet af Chris Klein og Moon Bloodgood (har den kvinde haft en identitetskrise af format og været til numerolog?) blot virker karikerede, og alt for karl-smarte.

“”Street Fighter” er super flot fotograferet i farverige fascinerende Hong Kong, og har egentlig stor underholdningsværdi for børn og unge, der godt kan lide adventure.”

Den Grønne Mil spøger

Min største skuespiller-problem har jeg dog med Michael Clarke Duncan, som spiller skurkens håndlanger, Balrog. Har man bare én gang set ”Den Grønne Mil” (efter en roman af Stephen King), opdager man at Michael Clarke Duncan er den samme mand som spillede John Coffey, dødsgangens store sorte mand med de magiske kræfter, der hjalp Tom Hanks og hans kolleger med at helbrede syge mennesker. Dén rolle spillede Michael Clarke Duncan så enestående, at min hjerne ikke kan få ham til at være på skurkenes side. Se, det er én af ulemperne ved at få et gennembrud som “the good guy” i et brag af en Blockbuster.

Vurdering

“Street Fighter” er super flot fotograferet i farverige fascinerende Hong Kong, og har egentlig stor underholdningsværdi for børn og unge, der godt kan lide adventure. Det er en rigtig søndags 4-forestilling, men nyskabende er ”Street Fighter” ikke, og når man har nået min alder, skal der en mere unik historie til for at aktivere min interesse. Charmerende og velspillende Kristin Kreuk, fed musik, og et dejligt katteslagsmål på pigetoilettet i én af Bangkoks natklubber, får dog alligevel hævet “Street Fighter” op på 4 stjerner.