New Moon Premiere: Den fortryllende kærlighedshistorie fortsætter. Nye kræfter, nye farer, ny kærlighed, ny spænding. Store følelser er på spil, når tryllestøvet endnu engang bliver drysset ned over vampyrer, mennesker og denne gang også ulve. Lad dig rive med, lad dig fortrylles ind i universet. Lad ”New Moon” blive dit næste biografmål.

AF METTE BACH, 14 ÅR

Da Bellas (Kristen Stewart) store kærlighed, vampyren Edward (Robert Pattinson), forlader hende med ordene ”I don’t want you”, falder Bellas verden fra hinanden.

Ved et tilfælde opdager hun en måde til at nå tættere på Edward og for at blive i hans nærvær, opsøger Bella barndomsvennen Jacob. Skønt hun føler sig tryg i hans selskab, pines Jacob (Taylor Lautner) af en stor hemmelighed, og da Bellas mørke fortid dukker op møde deres to verdner. Et møde der kan ændre alting.

Magien fortsætter

”Twilight” tog verden med storm, og ”New Moon” havde meget at leve op til. Hvor ”Twilight” fortæller om at den umulige kærlighed lykkes, gør ”New Moon” det modsatte. Mørket sætter ind. I den dunkleste hjertesorg mærker vi kærlighedens enorme kræfter. Og vi mærker, hvordan solstråler langsomt kan trænge ned til dette mørke sted. Vi møder nye væsner og gamle farer, og med tankerne ledt mod Romeo og Julie fra start, er man sikker på ikke at gå glip at en kærlighedshistorie.

Spænding i varulvenes klør

Der er dømt action og scener for drengene, når varulvene går til angreb. Som en yderst vellykket animation sørger varulvene for spændingsscener, og når ulvene ikke længere er ulve, men varmhjertede drenge, bliver de noget for tøserne. Varulvene bekæmper problemer lige så meget, som nye problemer skabes på grund af dem. De giver ”New Moon” et nyt pift, og erstatter vellykket vampyrerne i deres fravær.

Vurdering

Jeg havde læst bogen bag filmen inden, og det ændrede min opfattelse af filmen. Filmen skal have kredit for gode unge skuespillerpræstationer og fængende øjeblikke med høj intensitet, men begynder man at grave dybere, viser forskellene mellem bog og film sig. Jeg kunne ikke lade være med at ærgre mig over alle de ting, de sprang så hurtigt over eller undlod, selvom jeg ved, det er nødvendigt for filmatiseringer.

Men især bestemte kærlighedsscener manglede jeg intensiteten af – noget der kunne have løftet filmen et niveau op. Det skal så siges, at jeg synes, varulvene og vampyrklanen Volturi ramte godt. Så har du læst bogen, vil du nok blive lidt skuffet, hvis ikke, vil du se en fængende film med spænding og kærlighed!