Den uforberedte kærlighed spirer mens sorg er ved at ødelægge en familie, der allerede er faldet fra hinanden. Twilight-stjerne Robert Pattinton charmerer sig gennem filmen, der byder på meget mere end det forventede. Den får dig til at tænke. Til at sætte spørgsmålstegn. Problemer opstår som nye bliver løst alt imens det ingen forventede er lige i hælene på dem.

‘Remember Me’

Instruktør: Allen Coulter

Genre: Romantisk Drama

Land: USA

Distributør:Nordisk Film

Premieredato: 8. april 2010

Anmeldt af Mette Bach

Tyler (Robert Pattinson) lever et rodløst liv, da han begynder at snakke med Ally Craig (Emilie de Ravin), der om nogen forstår de sorger, som Tyler kæmper med. Ikke nok med at han lider under broderens pludselige død; Tyler kan se hvad den dominerende far, hvis forhold til børnene er næsten ikke-eksisterende, gør ved lillesøsteren Caroline (Ruby Jerins) som han elsker mere end noget andet. Tyler finder sig selv i en kærlighed han aldrig havde forestillet sig, men da det hele ser lyst ud begynder sandheder om det ikke tilfældige møde at komme frem.

Det ikke-klassiske amerikanske kærlighedsdrama

Den minder om noget vi har set før. Om det typiske amerikanske kærlighedsdrama, hvor den umulige kærlighed blomstrer, problemer opstår – dramaet opstår, inden det hele ender lykkelig til slut. Men filmen er ikke hvad man skulle tro. Den har meget mere at byde på, formår at bringe mange følelser, tanker og overvejelser frem, som kærlighedsdramaer sjældent gør. Tabet, savnet, den onde cirkel af sorg, der er svær at bryde. Et helt igennem gribende søskendeforhold. Håbet, sejren, nederlaget, kærligheden. Dét, livet egentlig handler om.

Men filmen er ikke hvad man skulle tro. Den har meget mere at byde på, formår at bringe mange følelser, tanker og overvejelser frem, som kærlighedsdramaer sjældent gør. Tabet, savnet, den onde cirkel af sorg, der er svær at bryde.

Vampyr i nye klæder

Robert Pattinson har været stor ”reklame” for filmen, hvilket tydeligt kan se i biografsalen fuld af teenagetøser. Hans rolle som den afsides fyr der er svær at finde ud af, er unik i sig selv, og Robert gør et fantastisk job. Det er dejligt at se ham i en anden rolle end Twilight-vampyren Edward. Den blot 11-årlige Rudy Jerins, som spiller den, på sin egen måde, coole lillesøster, leverer også varen til fulde og får dig både til at trække på smilebåndet og fælde en tåre.

Vurdering

Historien, der er en blanding af familiedrama og kærlighedsdrama, er så meget mere end det. Slutningen på filmen kommer så uventet, men alligevel spørger man bagefter sig selv, hvorfor man ikke havde regnet det ud noget før. Filmen er for mere end kun teenagepiger, voksne kan sagtens være med! Fortællingen er gribende, skuespillerne yder deres bedste. Filmen forsvinder ikke fra tankerne bagefter, den sætter så mange tanker i gang. ”Remember me” er den bedste film jeg har set længe.