Hannah Montana er kommet til 3. sæson og Miley går allerede i gymnasiet. Selv om serien er overgearet og meget amerikansk, kommer man hurtigt til at elske hovedpersonerne, og det er svært ikke at synge med på titelmelodien og se minimum 3 episoder i træk. Dialogerne fra Hannah Montana har allerede sat dybe spor i Danmark, ikke mindst i børnedanseserien Isas Stepz.

Af Peter Kock Henrichsen


Titel:

“Hannah Montana – sæson 3, vol 1 & 2”

Land:

USA

Distributør:

Disney

Udgives:

12. oktober 2010

Teenage-komedieserien Hannah Montana blev første gang vist i amerikansk tv, på Disney Channel i 2006. Serien handler om den almindelige pige Miley Ray Stewart (spillet af Miley Cyrus), der lever et dobbeltliv, hvor hun også er den kendte popsangerinde Hannah Montana.

I Hannah Montana-serien, kan det være lidt svært at finde ud af hvad der er fantasi og hvad der er virkelighed, for Miley Stewart har samme fødselsdato som Miley Cyrus har i virkeligheden, og Miley Stewarts far, Robby Stewart (spillet af Billy Ray Cyrus), der i serien er en kendt pop/rock-musiker, er også i virkeligheden Miley Cyrus far OG en kendt musiker, som i 1992 tog hele verden med sin version af “Achy Breaky Heart”.

Miley Blev kendt sangerinde på grund af serien

Faktisk kan man sige, at Miley Cyrus og hendes far, Billy Ray Cyrus blot spiller en komedie om sig selv, hvor vennerne Jake, Lilly, Oliver og Rico så blot er fantasi-personer opfundet til serien. Det morsomme er, at Miley Cyrus til at begynde med, ikke var en kendt popsangerinde, som hun spiller i serien. Men på grund af seriens store popularitet i USA, er Miley Cyrus blevet en kendt popsangerinde som hundredtusinder af amerikanske børn og teenagere, vil gøre alt for at komme til koncert med – i virkeligheden!

Kan også spille dybe, seriøse roller

Hannah Montana-serien har derfor været Miley Cyrus verdensomspændende gennembrud, og det har givet hendes ellers glemte far, Billy Ray Cyrus, en ny storhedstid. Selv om Miley Cyrus sikkert er lykkelig for hvad Hannah Montana-serien har gjort for hende, er hun i de senere år også blevet lidt træt af at være Hannah Montana 24 timer i døgnet. Derfor har hun valgt at tage nogle helt andre roller, som for eksempel den triste og rebelske teenager, Ronnie, i ungdomsdramet The Last Song, som havde premiere i foråret. En film hvor vi alle pludselig har opdaget, at Miley Cyrus sagtens kan spille andet end komedie i en seriøs rolle, hvor hun har det svært med sin forældre og skal forholde sig til ulykkelig kærlighed og sygdom.

Personlighed og sårbarhed under komikken

Men tilbage til Hannah Montana, for vi er nu kommet til 3. sæson, hvor Miley Stewart gå i gymnasiet. De fleste episoder foregår dog i Mileys hjem og på stranden, hvor hun er sammen med Jake, Lilly, Oliver og Rico. Afsnittene er ren underholdning, og selv om man måske synes at hovedpersonerne er lidt overgearede, og replikkerne er lidt for hurtige og smarte, får man hurtigt en fornemmelse af hovedpersonernes personlighed og sårbarhed. Og synes du Hannah Montana er overgearet, skulle du prøve at se et par afsnit af tv-kanalen Nickelodeon’s iCarly. Den er også ultra amerikansk og ganske sjov, men den skildrer trods alt slet ikke hovedpersonernes inderste følelser, som Hannah Montana gør – og det er Hannah Montana’s store force.

Isas Stepz har abet efter

Heldigvis er der heller ingen dybe, belærende moraler, som der nogle gange er i amerikanske komedier, hvor hvert afsnit ender med et “undskyld” og et kvalmende, forsonende knus. Hannah Montana er faktisk mere som i virkeligheden, hvor man aldrig rigtig får sagt de store ord til hinanden i dagligdagen, men alligevel har en gensidig fornemmelse af hvor meget ens forældre, venner og veninder betyder. Og det gør serien forfriskende let og sjov. Miley Cyrus og specielt Emily Osment (Lilly) spiller helt fantastisk og har nogle geniale ansigtsudtryk og et uendeligt stort kropssprog. Når Miley og Emily smider replikker i hovedet på hinanden, som er det ping-pong på speed, er det ikke svært at se, at det er den dialog DR TV har forsøgt at efterligne i Isas Stepz mellem Isa og Ronja. Hannah Montana har altså allerede sat dybe spor i Danmark, uden at vi måske tænker så meget over det.

Lær engelsk med Hannah Montana

Udover de 7-8 episoder der er på hver DVD på vol. 1 og vol 2. er der også nogle søde dokumentarer bag kameraet, hvor man bliver inviteret ind og se alle kulisserne og rekvisitterne i serien. Det er ganske morsomt. Er du teenager og vil du gerne blive bedre til engelsk, kan du slå 2 fluer med smæk og se Hannah Montana med det originale amerikanske lydspor. Det er mange gange bedre end det danske, og synes du alligevel det bliver for svært kan du vælge at sætte engelske eller danske undertekster på. På mange skandinaviske DVD’ere, er der ikke mulighed for at sætte engelske tekster på, så det skal Hannah Montana DVD’erne virkelig have ros for. Miley Cyrus fantastiske sydstats-accent skal også bare høres i virkeligheden! 🙂