Mød Meredith, Christina, Izzie, George og Alex, som er blevet praktikanter på Seattle Grace Hospitalet. Fra første dag bliver de kastet ud i virkelighedens ulykker, og må være forberedt på lidt af hvert. Spændingen, intrigerne og dramaerne er noget af det bedste ved Greys hvide verden. Der sker hele tiden nye forunderlige og uforudsigelige ting, som gør at man er underholdt hele vejen igennem og stadig tørster efter mere. Jeg giver den nye samleboks TOPKARAKTER! 😀

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

“GREY’S ANATOMY – SEASON 1-6”

Indeholder:

35 dvd’er, 4015 minutter

Land:

USA

Distributør:

Disney

Udgives:

25. november 2010

Greys hvide verden (Greys Anatomy) er en amerikansk tv-serie, hvor vi møder en gruppe unge kirurgiske praktikanter, sygeplejersker, læger og kirurger på Seattle Grace hospital i Washington. De overordnede forskellige læger og kirurger fungerer officielt som mentorer for de kirurgiske praktikanter på hospitalet og uofficielt i det private. De første fem kirurgiske praktikanter vi møder er Meredith Grey, Izzie Stevens, George O’Malley, Christina Yang og Alex Karev, som alle bliver oplært af Miranda Bailey, som er en af de overordnede kirurger på hospitalet. Seriens hovedpersoner er dog Meredith Grey og Derek Shepherd, selvom man også får mange af de andres medvirkende historier. Igennem serien følger vi de forskellige ansattes liv og dagligdag, mens der opstår forhold, drama og intrigerer på kryds og tværs mellem de ansatte.

Sæson-erstatning for Boston Leagal

Greys hvide verden begyndte som en sæson-erstatning for Boston Legal, men da den fik så stor succes efter første sæson, valgte man at lave en forsættelse på den. Indtil videre har serien vundet 2 Emmy Awards og 2 Golden Globe Awards. Sæson 7 begyndte den 23. september 2010 i USA på kanalen ABC, hvor man i disse dage underholder med episode 12. Seriens navn stammer oprindeligt fra Henry Gray’s medicinske bog Gray’s Anatomy, og er samtidig efternavnet på hovedpersonen Meredith Grey.

Seriens betydning for mig

Greys hvide verden har haft en stor virkning på mig, da den har været en slags trøst, når jeg har haft det svært eller har mistet nogen. Man kan lære utrolig meget omkring betydningen af de medicinske begreber, og har man meget sygdom i familien, kan man i serien få forklaret hvad lægerne egentlig mener, når de kommer med deres ”fine” ord, som alle almindelige mennesker ikke forstår.

De superlækre fyre, som man får hjertebanken af

Fyrene i serien er helt klart også et plus, da mange af dem er vildt hotte. Derek, Mark og Alex er dem jeg finder mest tiltrækkende. Mark og Alex er for det meste ”bad boys”, og sådan nogle har jeg altid haft en svaghed for. De udvikler sig dog til de charmerende og søde fyre i løbet af sæsonerne, og bliver derved mere modne, hvilket er meget forfriskende. Selvom de mister lidt af deres ”bad boy” image, er de stadig ligeså tiltrækkende – hvis ikke mere. Jeg har altid haft den ulempe at falde for de uopnåelige, og måske stille lidt for høje krav til virkelighedens fyre, men hvor ville jeg dog ønske at fyrene i den virkelige verden bare kunne få nogle af Marks og Alex’ egenskaber. Det kan selvfølgelig være, at jeg bare har været uheldig.

Hvorfor jeg elsker Greys så højt

Jeg må ærligt indrømme, at Greys hvide verden er en af mine yndlingsserier. Jeg elsker specielt dramaerne, intrigerne, karakterernes historier og deres fremragende skuespil. Man bliver underholdt og optaget af den hele vejen igennem. Der sker hele tiden noget nyt og interessant, som gør at min interesse aldrig har vaklet. Den måde karaktererne udvikler sig igennem serien, er beundringsværdig og imponerende. Jeg elsker at føle mig som en del af det jeg ser, og i dette tilfælde føler jeg mig som det sjette medlem af praktikanterne, selvom jeg sidder og kigger på fra sidelinjen. Mens jeg sidder og holder vejret og håber det bedste, tager jeg ofte mig selv i at smile over nogle af scenerne. Det er utrolig hvor meget man kan leve sig ind i sådanne serier, selvom man ikke har været i samme situation.

De største roller/skuespillere

Serien indeholder en masse rigtig gode skuespillere, som er med til at gøre serien helt unik. Jeg har valgt at tage nogle af de vigtigste og lækreste og beskrive dem, og give information til hvor du ellers som fan kan se dem henne.

Meredith Grey (Ellen Pompeo) er 41 år, og født den 10. november i 1969. Hun er en amerikansk skuespiller og mest kendt fra dramaserien Greys hvide verden, som fik premiere på tv-kanalen ABC i 2005. Hendes gennembrud skete igennem filmen Moonlight Mile fra 2002, hvor hun blandt andet spiller sammen med Jake Gyllenhaal, Susan Sarandon og Dustin Hoffman. Du kan også opleve hende i film som Me If You Can fra 2002, Daredevil fra 2003. Den næste film hun medvirker i, er sat til at komme i 2011. Den hedder The Goree Girls, og her spiller hun faktisk overfor Sandra Oh, som også er kendt fra Greys hvide verden. Hendes karakters udvikling gennem serien er mærkbar og inspirerende. Man tvivler aldrig på hende, og med den måde hun lever sig ind i rollen, skal hun nok blive en stor skuespillerinde. Hun har hovedrollen i serien, hvilket gør at man gør at man kommer helt tæt på hendes forvirrende liv. Hendes hverdag er sindssygt turbulens, og hun har en masse bagage som hun bærer rundt på fra hendes forstyrrede fortid. Heldigvis har hun dog sine venner og Derek.

Derek Shepherd (Patrick Dempsey) også kendt som McDreamy i Greys hvide verden, er en amerikansk skuespiller og racerkører. Han er af irisk slægt. Du kan bl.a. opleve ham i film som Sweet home Alabama, Enchanted (Fortryllet), Made of Honor (En Ægte Mand) og Valentine’s Day. Vi møder ham allerede i afsnit et, hvor man nærmest besvimer over hans sødme, charme og ikke mindst hvor lækker han er, samt hans perfekte hår. Jeg måtte simpelthen nævne hans hår, da han får så mange komplimenter for det, og så snakker næsten alle på hospitalet om det . Han er desuden med i alle sæsonerne, og er meget troværdig i sin rolle. Hans karakter er sådan lidt som ”the good guy”. Altså dem som ikke vil fornærme en med at man snorker, og derfor vælger først at ligge sig et andet sted at sove i huset, til man selv er faldet i søvn, og så ligger sig tilbage i sengen inden man vågner. Han har en dejlig humor, og er der altid for en.

Christina Yang (Sandra Oh) er mest kendt igennem denne serie, men ellers kan man også opleve hende i film som et hus i Toscana (Under the Tuscan sun) og Sideways. Hendes karakter i Greys er så gennemført, og skuespillet er skræmmende flot. I starten er hun en iskold og nærmest en robot-kvinde, da hun på ingen måder viser nogen form for følelser, og kun ønsker at komme til at operere mest muligt og slå alle de andre. Hjertekirurg Burke, som bliver hendes kæreste og senere forlovede, bryder dog igennem hendes mur, og gør hende mere menneskelig. Burke ender dog med at forlade Christina ved alteret, og hele den fremtid hun har planlagt med manden hun elsker, forsvinder på et splitsekund. Hun er så overbevisende i serien, at jeg ikke kunne tro på det jeg så om hende i ekstramaterialet, da hun er helt modsat her. Hun har et stort potentiale, og jeg er sikker på hun nok skal komme langt med hendes karriere.

Mark Sloan (Eric Dane) også kendt som McSteamy i Greys, bliver introduceret i 2. sæson. Han var bedste venner med Derek, indtil han gik i seng med Dereks kone Addison Mongomery (Derek bliver dog senere skilt med Addison). Han har bl.a. været med i film som Marley and me, Valentine’s Day og den nyeste film du kan se ham i, er den fantastiske Burlesque. Han er helt klart en af ”bad boysene” i Greys, og er helt uimodståelig . Jeg kan i hvert fald sidde og savle over ham i flere timer . Han tilføjer sin egen form for humor til serien, og man får simpelthen så ondt af ham, da Lexie forlader ham, fordi han skal være bedstefar. Igennem serien er han ellers en der aldrig bliver længe nok sammen med en kvinde, men Lexie sætter nogle helt nye og ukendte følelser i gang indeni ham, som han har problemer med at tackle. Han ender lidt med at blive kvinden i forholdet, og Lexie har det meget svært ved de store skridt han tager. Hvad det ender ud i, og om de finder sammen igen, må vi vente med at finde ud af i sæson 7.

Miranda Bailey (Chandra Wilson) er amerikansk skuespiller og instruktør. Hun er kendt fra rollen i Greys. Derudover er hun også en dygtig sanger og har sunget i mange produktioner. Hendes debut som instruktør skete igennem Greys ved afsnit 7 i sjette sæson. Hun instruerede også afsnit 17 i den samme sæson, og femte afsnit i syvende sæson. Før hun begyndte skuespillekarrieren kunne man se hende i teaterstykker på Broadway med blandt andet Chicago. Hendes skuespil er virkelig tankevækkende og gennemført. Hun spiller den overordnede kirurg for praktikanterne i starten af serien, og alle kalder hende ”nazisten”, fordi hun er så benhård og gennemskærende. Hendes karakter bliver udsat for umådelig hårde situationer, som selv de bedste ville have svære ved at komme igennem. Dette har selvfølgelig sine virkninger, og gør hende mere tolerant overfor små fejl. Hendes karakter udvikler sig virkelig meget. I starten kommanderede hun rundt med alle og alle frygtede hende, og hun ender hun med at være en meget følsom kvinde, som faktisk ikke selv er helt perfekt.

Alex Karev (Justin Chambers) er en amerikansk skuespiller og model for Calvin Klein. Desuden har han medvirket i film som The Wedding Planner og The Musketeer. Han er nok det man vil kalde en lækkerbisken med en lille overraskelse indeni, ligesom med Kinderæg . Han udviser udadtil at han er en hård fyr, der aldrig får følelser for piger, og som bare vil have sex med dem. Men når man først får brudt facaden ned, opdager man at han egentlig er en super sød og oprigtig fyr. Jeg sidder tit med sommerfugle i maven, når han viser sig fra sin allermest charmerende og søde side. Hans forhold til Izzie er utrolig hjerteskærende. Han forsøger på bedste måde at være den perfekte kæreste overfor hende. Men hvordan er man det, når man aldrig rigtig har haft et solidt forhold til én pige? Han er helt ude af den, da Izzie opdager at hun har en svulst i hjernen. Det slår ham så langt ud af balance, at han ikke aner hvordan han skal være omkring hende. Justin fører så utrolig meget personlighed til rollen, og man får simpelthen smerter i hjertet over hvad han må og har været igennem.

Lexie Grey (Chyler Leigh) møder vi først i 3. sæson. Hun spiller Meredith halvlillesøster, og er desuden udstyret med en fotografisk hukommelse. Du kan også opleve hende i Not Another Teen Movie, hvor hun har hovedrollen. Jeg sidder stadig tilbage med dyb respekt for hendes skuespil. Den måde hun spiller hendes karakter på er så betagende og virker så virkeligt! Den første gang vi møder hende i Greys er på Joe’s bar, hvor hun møder Derek Shepherd. Senere viser det sig så, at hun er faktisk er Merediths halvsøster. Hun indleder et hemmeligt ”sexforhold” med Mark Sloan, der så senere bliver til et fast forhold. Men da Marks uventede datter dukker op, som han intet kender til i forvejen, går det desværre udover deres forhold. Jeg sidder stadig og hepper med fra sidelinjen på dem, og håber at de finder sammen igen. Hvorvidt mit ønske bliver opfyldt eller ej, må vi vente med at finde ud af til i sæson 7.

Wikipedia-sladder

Serien har fået stor kommerciel succes og ros af kritikere. Første afsnit ”A Hard Day’s Night” havde premiere i USA den 27 marts 2005 på kanalen ABC. Hvis du har lyst til at se den i Danmark, kører den for det meste på kanal 4. Der var 16,25 millioner seer på første afsnit, og da man nåede til den første sæsons afslutning, var seertallet nået op på 22,22 millioner! Showets producere brugte en ”farveblind” castingsteknik, hvilket har gjort at de medvirkende har mange forskellige baggrunde. Derudover er alle rollerne til Greys hvide verden castet uden at karakterens race var bestemt inden.
Der har dog været nogle af skuespillere der har forladt serien undervejs, som jeg vil komme lidt nærmere ind på.

Isaiah Washington

Isaiah Washington spiller Preston Burke. I oktober 2006 kaldte Isaiah Washington sin medskuespiller T.R. Knight en ”faggot (bøsse)” under et skænderi on-set med Patrick Dempsey. Dette gjorde at Knight blev åben omkring sine seksuelle præferencer, men det amerikanske forbund for bøsser og lesbiske krævede en undskyldning af Washington. ABC fortalte den 7. juni 2007, at Washingtons kontrakt ikke var blevet fornyet. Washington fortalte at han ikke var sur, men derimod ked af det over sin fyring. Han fortalte at han uden tvivl ville sige ja til at komme tilbage, hvis han nogen sinde blev bedt om det. Da Washingtons image blev brugt i reklamer for afsnittet ”The Becomming”, som blev vist den 9. maj 2008, kontaktede hans advokat ABC og SAG, fordi de havde brugt hans image ulovligt.

Brooke Smith

Den 3. november 2008 blev det offentliggjort at Erica Hahn ville forlade Greys hvide verden den 6. november. Shonda Rhimes som er kvinden bag Greys sagde, at de desværre ikke havde fundet magien og kemien med Brooke’s karakter, så det kunne fortsætte. Der var dog nogle der påstod, at hendes farvel til serien var noget ABC havde gennemtvunget, for at forsøge at af-homoseksualisere serien. Hun blev desuden interviewet, hvor hun sagde, at hun havde været meget spændt, da hun fik af vide, at Callie og Erica skulle have et forhold. Hun håbede, at de virkelig kunne vise, hvad der sker når to kvinder bliver forelsket, og at de skulle behandles ligesom alle de andre heteroseksuelle par på TV. Derfor kom det som en overraskelse for hende, da ABC fortalte, at de ikke kunne skrive hendes karakter videre. Hun blev utrolig skuffet, især fordi det kom meget pludseligt.

T.R. Knight

Den 7. maj 2009 blev det offentliggjort at Knight ikke ville vende tilbage til sæson 6. Da hans karakter George fik mindre tid på skærmen, bad han om at blive frigivet fra hans kontakt i december 2008. Der havde været spekulationer fra fans, om der var en anden skuespiller, der skulle have rollen, fordi George-karakteren alligevel ville have store ansigtsforandringer, på grund af det der skete i sæsonfinalen i femmeren. Shonda Rhimes sagde, at det var meningen, at man ikke så særlig meget til George i femte sæson, for at gøre chokket hos publikum større ved den dramatiske slutning, og sagde desuden at Knight var en utrolig talentfuld skuespiller. Den 17. juni 2009 blev det bekræftet helt officielt, at Knight var blevet fritaget fra sin kontakt.

Katherine Heigl

11. marts 2010 stod der i medierne, at Heigl ikke var vendt tilbage til settet, da de havde brug for hende, efter hendes barselorlov. Senere blev det der snakket om, at hun ikke ville vende til serien, så det betød at episoden den 21. januar 2010, ville være Izzie’s sidste optræden. Heigl bekræftede det selv den 24. marts 2010, og sagde at hendes filmkarriere ikke havde noget at gøre med at hun forlod serien, men at hun derimod ville fokusere mere på sit familieliv.

Ekstramateriale

Boksen indeholder utrolig meget ekstramateriale, som du kan se frem til. Det er virkelig fyldestgørende, spændende og interessant.

Sæson 1

Her kan du blandt andet se hvordan hver sæson eller afsnit starter. Alle de medvirkende mødes og samles rundt om et bord, hvorefter de begynder at læse manuskriptet op. Det er virkelig interessant.

Sæson 2 part 1

Her får du en rundvisning på hospitalet af selveste James Pickens, Jr., som i serien spiller chef på Seattle Grace hospitalet som Dr. Webber. Vi får også lov til at se Dr. Bailey fra hendes bløde side, og opleve hvordan hun er i det virkelige liv. Hun fortæller bl.a. hvilke nogle egenskaber hun har tilfælles med hende karakter. Derudover får fans besvaret nogle af deres mange spørgsmål til Kate Walsh (Addison Mongomery), Justin Chambers (Alev Karev) og James Pickens, Jr. (Chef Webber).

Sæson 2 part 2

Da der opstår en unik og sprængfarlig situation i denne del, hvor en mand har fået skudt en bazooka ind i brystet, står hospitalet overfor en livstruende situation. Da bomben sprænger i hånden på en bombespecialist, bliver han omdannet til en slags lyserød dis. Hvordan det er lavet, både med eksplosionen og den lyserøde dis, vises i ekstramaterialet. Det er utrolig godt lavet, og vildt at se hvordan de har fået det hele til at hænge sammen, så det kom til at se så virkeligt ud som muligt. Derudover indeholder boksen også et talk show afsnit med Jimmi Kimmel, hvor vi først møder Katherine Heigl (Izzie Stevens). Da værten bliver ”bidt” af en slange, bliver han kørt til hospitalet, hvor han efterfølgende møder James Pickens, Jr., og senere kommer Chandra Wilson (Dr. Bailey) også ind på hans stue. Det er lidt sjovt at se dem fra en anden vinkel, selvom de kommer ind på stuen som læger.

Sæson 3

Sæson 3 indeholder utrolig meget ekstramateriale, som er virkelig lærerig og spændende at se. Jeg fik besvaret nogle af mine spørgsmål ved at se det, hvilket var dejligt tilfredsstillende.
Her er man så heldig at få lov til at komme på ”stuegang” med Patrick Dempsey. Men jeg ville nok ikke kalde det stuegang, da man ser en helt anden side af ham, og derudover har det intet med at gå stuegang at gøre. I stedet ser man ham i hans andet element: som racerkører. Det er nu alligevel skræmmende at se ham i en racerbil, da man frygter at han kan ved et uheld kan køre galt, og samtidig virkelig underligt, fordi man ikke er vant til at se ham i denne stil.
Du kan også se det som bliver kaldet ”Nuancer af Grey – på tomandshånd med Ellen Pompeo”. Nogle af dem fra settet beskriver hvor dygtig en skuespiller hun er, og hvor meget hun egentlig tilføjer serien. Hun bliver kastet ud i nogle ting, som normalt kan være svær at relatere til, fordi man ikke selv har oplevet det, bl.a. med hvor hun er død, men vågner op til live igen. Hun valgte også i forbindelse med at hun skulle falde ned i noget vand, at hun selv ville gøre det, selvom de havde fundet en stuntperson til at gøre det. Det var dog ikke i virkeligheden vand hun faldt ned på, men i stedet en madras. Jeg synes dette var noget af det bedste ekstramateriale, da hun jo er hovedpersonen, og desuden er en spændende person.

”Recept på succes – den ukendte kvinde afsløres” handler om at man ser hvem kvinden er, som har fået sit ansigt smadret efter at have ligget under et rør ved en færgeulykke. Man ser hvordan hendes maske hun har på ovenpå sit ansigt bliver lavet, og hvor meget tid det egentlig kræver hver evig eneste gang hun skal have den på. Masken er super godt lavet og ser meget virkelig ud.
Sidst men ikke mindst, ser man også nogle af de medvirkendes yndlingsscener og sjove fraklip fra denne sæson.

Sæson 4

Man får en præsentation af de to nye kirurger og en ny sygeplejerske. Derudover møder man Patrick og Eric, som egentlig mest går og snakker og hygger sig. De er gode venner i virkeligheden, og alle er bare helt vilde med dem. De bruger faktisk længere tid på hår og make-up end pigerne, hvilket de har det meget sjovt med. Man ser også nogle af de medvirkendes yndlingsscener i dette ekstramateriale og sjove fraklip fra sæsonen.
Til sidst bliver Greys hvide verden fortalt i en meget kort version af alt det der sker. Det er utroligt sjovt, både fordi det går så hurtigt, men stemmen der fortæller, snakker også rigtig underligt og spøjst. Han bliver ved at gentage sig selv, hver gang der dukker en ny person op. Han siger nemlig: ”She’s hot” eller ”He’s hot” gang på gang, og man kan ikke gøre andet end at sidde og smile.

Sæson 5

I sæson 5 når serien op på afsnit nr. 100. Her i ekstramaterialet er det selvfølgelig også noget som der bliver nødt til at være lidt om. De har valgt at kalde det ekstramateriale der er om dette afsnit for: ”Afsnit 100 – beretninger fra operationsstuen”. Man ser alle de overvejelser de har haft omkring dette afsnit, hvor specielt det skulle være og hvordan de bedst muligt kunne tilfredsstille og takke deres fans. Kirken som de bruger i det afsnit er faktisk en rigtig kirke, og tog dem lang tid om at finde. De var ude at se på omkring 100 forskellige.

”Sendt fra himlen – Denny Duquette” er ekstramateriale om Denny, hvordan han blev til, og at han bliver ved med at komme tilbage. Det tog rigtig lang tid at finde den perfekte person til rollen, og det var egentlig kun meningen at han skulle være med i 6 afsnit. Dette blev dog ændret, da kemien mellem Denny og Izzie var så stor, og fansene var helt vilde med ham. Jeg synes han er meget nuttet, og mens han sidder foran kameraet føles det som om han sidder og snakker med en selv.

Sæson 6

Her kommer man tæt på livet af Chandra Wilson’s karriere indenfor teater, og som skuespillerinde og instruktør. Hun gør et fantastisk arbejde, og vandt også en pris for hendes instruktion af de to afsnit i Greys hvide verden. Selvom hun er ved at være blandt nogle af de mest anerkendte skuespillerinder, så har hun stadig tid til hendes fans, og besøge hendes kollegaer på teateret, hvor det hele egentlig startede for hende. Derudover indeholder disken også sjove fraklip, som jo altid er underholdende at se.