‘De udødelige’-serien: Niveauet har nået nye højder, og spændingen er helt i top. Da jeg først åbnede bogen, kunne jeg ikke lægge den fra mig. Den klæbede sig nærmest til mig. Det lader til, at Alyson Noël endelig har kunnet frigive sig fra sin tidligere inspiration, ‘Twilight’. En skam hun ikke gjorde det tidligere, for den er langt bedre end de andre bøger i serien.

Af Anne Mette Bach Jeppesen, 20 år

Titel:

‘Sort ild’ (De udødelige 4)”

Forfatter:

Alyson Noël

Sider:

352

Udkom:

9. marts 2011

Forlag:

Alvilda

Følelses-barometer:(SPOILER! Bøgerne i serien ‘De udødelige’, udgør en sammenhængende historie. Hvis du ikke har læst de første tre bøger, spolerer du handlingen, hvis du læser videre!)

Evers veninde, Haven, har fået evigt liv. Endelig har Ever nogen at dele denne verden med udover Damen. Men Haven har dog bare den stik modsatte forestilling til, hvordan hendes nye liv skal være, og bliver mere og mere magtsyg. Ever begynder efterhånden at frygte, at Havens opførsel vil afsløre hemmeligheden om udødelighed. Samtidig har Ever ved en fejl anvendt mørk magi, for at få modgiften ud af Roman, som dog fik præcis den modsatte effekt. Hun er i stedet kommet til at binde sig til Roman, og jo mere hun kæmper imod, jo mere draget bliver hun til Roman.

Fjerde bog i en serie af 6

’Sort Ild’ er fjerde bog i Alyson Noëls serie om Ever og hendes videre færden. Alyson Noël har fået en del flere detaljer med i denne bog, og har samtidig gjort hovedpersonen Ever mere moden. Da jeg læste, var det næsten som om, at beskrivelserne af steder og situationer sprang op af bogen, og gjorde bogen mere farverig. Det var nærmest som en film der bare kørte, hvor selv de små detaljer trådte frem, og hvilken lettelse! Jeg frygtede lidt, at jeg ville blive skuffet, men i stedet blev jeg overrasket. Bogen var hverken langtrukken eller kedelig, og indeholdt masser af spænding.

Konflikten mellem Ever og Roman optrappes

Konflikten mellem Ever og Roman er blevet langt større. Når Ever er helt normal og ikke styres af den forbandelse hun har lagt over sig selv, afskyer hun ham som pesten. Men når det monster hun har fået plantet inde i sig selv, overtager kontrollen over hende, må hun trodsigt se på, mens hun står og savler og længes efter Roman. Roman nyder derimod den opmærksomhed hun giver ham, og det får hende til at blive endnu mere forvirret.

Damens store kærlighed for Ever

Ever nægter at gå til Damen med sit problem, da hun skammer sig over sin fejl. Hun frygter, at han vil forlade hende, hvis han først ser hvad for en person hun er. I stedet beder hun Jude om hjælp til at løse problemet, men først efter at hun har sikret sig, at han ikke er i ledtog med Roman. Ever kommer faktisk i konflikt med alle de større karakterer igennem bogen, hvilket gjorde at jeg var underholdt hele vejen, og spændingen var så stor.

Uddrag af ‘Sort ild’

”Jeg løber.
Gade efter gade forsvinder bag mig, mens alle, jeg passerer, ser mig som en meget hurtig, tåget klat. Et klart brud på de regler, vi plejer at følge, men det kan jeg bare ikke lige tage mig af lige nu. Det eneste, jeg kan tænke på, er at befri mig for det frygtelige væsen, som har invaderet min krop – så jeg kan få mit gamle jeg tilbage.”

’Sort Ild’ nåede nye højder

Alyson Noël var i Danmark i oktober 2010, hvor danske fans havde muligheden for at møde hende. Her blev hun blandt andet interviewet til TV2-nyhederne, Berlingske Tidende og 24 timer. Hendes bøger i denne serie har været meget svingende, men alligevel sidder jeg altid tilbage og ønsker at vide mere om Ever og det at være udødelig. ’Sort Ild’ har på mange måder opnået højere niveauer end de andre i bind serien. Karaktererne i historien står meget tydeligere frem, og kommer dybere ind i personerne. Nogle af karaktererne har virket lidt identitetsløse, men har nu fået sig en personlighed.

Uddrag af ‘Sort ild’

”Vores blikke mødes, og jeg kan se på hans øjne, at jeg bliver nødt til at tage udfordringen op, for det er ham, der har nøglen. Jeg må spille spillet på hans måde, efter hans regler.
Jeg stirrer på armen, som hænger i luften foran mig, solbrændt, stærk, ivrig efter at blive rørt ved. Og selv om jeg ved, at jeg ikke kan gøre det, ikke kan klare det, så bider jeg tænderne sammen og prøver.
Jeg trykker fingrene imod armen, mærker hans huds kulde udstråle gennem ærmets glatte silke og mærker, hvordan den sorte ild i mit indre vokser og slår gnister.
Romans stemme er blød og hæst hviskende, da han siger: ”Kan du mærke det?”
Jeg ser på ham. Det eneste, jeg kan mærke, er den insisterende, rytmiske dunken i mit indre, som fylder hele min krop med hede. Hede, som kun længes efter hans vidunderlige, køle lindring.”

Kan Ever overhovedet bryde forbandelsen over hende og Damen?

Jeg ser frem til at læse den næste bog i serien, der udkommer i juni måned. Det er særligt interessant om Ever nogen sinde får løst konflikten mellem hende og Damen, så de endelig kan være helt og aldeles sammen. Ever mener jo ikke, at hendes forhold til Damen er fuldendt, før hun også har været fysisk sammen med ham. Slutningen var virkelig overraskende, og jeg er spændt på om Ever og Haven nogen sinde bliver gode veninder igen.